Custom ROM nereden bulunur, nasıl yüklenir?

CHIP Online
03-04-2013, 00:03   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Android'li cihazınız için Custom ROM'ları nereden bulabilir, onları nasıl yükleyebilirsiniz?

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/cus ... yuklenir_39493.html

Resimlerle: Android 4'lü en iyi cepler!

Android'li bir cep seçerken olanaklarınız oldukça geniş. Tek bir cebe sıkışıp kalmadan, farklı tasarımlardan fiyat aralıklarına tam kendinize göre bir telefon bulmanız mümkün. Benzer biçimde Android'li cihazınızda üreticinizin yüklediği Android sürümünü kullanmak zorunda değilsiniz. Custom ROM'lar sayesinde onu üst düzeyde özelleştirebilirsiniz.


Ancak custom ROM yükleme işi, bazı firmaların kısıtlayıcı tutumu nedeniyle her üreticinin cebinde çok kolay bir iş olmayabilir. Bunun yanında custom ROM'ları nereden bulacağınızı, onları nasıl yükleyeceğinizi biliyor olmalısınız.


Custom ROM nedir, sizin için gerekli mi?


Custom ROM, üçüncü parti Android geliştiricileri tarafından sizin cihazınız için düzenlenmiş bir Android sürümüdür. Bu ROM'lar, cihazınızdaki varsayılan Android sürümünün yerini alır. Custom ROM'u genellikle cihazınızdaki gereksiz ve kaldırılması mümkün olmayan uygulamalardan kurtulmak, pil ömrünü uzatmak, daha yeni bir Android sürümünü kullanmak gibi nedenlerle kullanmak istersiniz.


Bununla birlikte custom ROM kullanmanın garantinizin ortadan kalkması, bazı durumlarda kamera gibi bazı donanımlarınızın tam olarak desteklenmemesi gibi yan etkileri de vardır.


Tüm Konu: Custom ROM nereden bulunur, nasıl yüklenir?

Resimlerle: Android 4'lü en iyi cepler!

Kaynak: www.chip.com.tr