cyanogenmod hakkında

osmanturkq
08-09-2015, 12:34   |  #1  
osmanturkq avatarı
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
4 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2015

Cyanogenmod Rom hakkında aklıma sonradan gelen birkaç soru daha var.

Sormak istediğim soru Cyanogenmod cihaza nasıl kurulduğu hangi adımların olduğu ile ilgili değil daha genel birşey sormak istiyorum.

1- Cihaza Cyanogenmod Rom kurmak istediğimizde https://download.cyanogenmod.org/ bu siteden gerekli dosyayı indiriyoruz .
kurma işlemine geçiyoruz, peki ama bu dosyayı kurarken Cyanogenmod Rom ayrı bir mobil işletim sistemi gibi ,cihazdan eski rom'u (Android'i) kaldırıp yada silip sıfırdan mı kuruluyor, yoksa Cihazın eski rom'unun (Android) üstüne mi kuruluyor ek yada yama gibi.

Yani Cyanogenmod rom kurulurken sistem 0 dan mı kuruluyor , eski rom silinip ayrı bir rom olarak , yoksa cihazın mevcut rom'unun üstüne mi ekleniyor (yama gibi) cyanogenmod rom .


2- Cihaza kolay kurulum varmış galiba android e bir apk indirip , bilgisayara da bir program indirip cihaz ile bilgisayarı eşleştirip kuruluyormuş ...
Diğer yükleme ( dosyayı indirip cihazı rootlayıp cwm yükleyip cwm ile kurmak ) ile kolay yoldan kurmak arasında fark var mı ? 2 durumda da hiç bir farklılık olmadan aynı sistem mi kuruluyor.
hala var mı bu sistem nasıl yapabiliriz ?