arkadaşlar dün gece format sonrası verileri kurtarmak için int.te gezinirken Recover My Files ve test disk adında iki program buldum. şansımı denemek için kurcaladım arattım tarattım bişeyler yaptım sonra pc yi kapadım tekrar açtığımda D diye bi bölüm tamamen ortadan kayboldu. heryere baktım ama öyle bi bölüm yok diyo hiç bi iz filanda yok. programla yaptığım işlem 10-15 dk sürdü 80 gb arşiv silindimi yani.. lütfen yardım..
D bölümü tamamen kayboldu/silindi Yardımmm
ilk olarak disc yönetiminden bak bakalım orada gözüküyormu
evet ilk ordan baktım ama görünmüyo :S boş diyo yani öyle bi disk yok diyo D denen bişey yok..
c 30 gb
d 80 gb
ya mutlaka kurtarmam lazım recovery my files ten kurcalarken oldu sanırım. 1200 küsür albüm film vs. kurtaramazsam atıcam pc yi o derece.
Öncelikle en başta partıton olusturman gerekecek.Budan sonra O&O recovery programı ıle sıstemını (d surucunu) taratıcaksın.Eğer ustuna başka bır sey yazılmadıysa buyuk ıhtımal kurtarırsın.Ama partıtıon uçtu demişsin şansını dene derım.AMa buyuk ıhtımalle kurtaramazsın gıbı gelıyor bana
ya şimdi benim anlamadıgım d sürücüsü yok derken simgesi ile beraber mi yok oldu //yoksa d ikonu duruyo ancak içindeki verilermi yok oldu buna göre sana program önerelim
O&O recovery taratıyorum şimdi. Ayrıca R-studio diye bi program var onunlada deniyorum bakalım. ya 80 gb 10 dkda nasıl silinir tamamen hemde D sürücüsü :S
D tamamen yok oldu simgesiyle birlikte her taraftan ulaşmaya çalıştım sanki hiç yokmuş gibi deli olucam
O zaman önce partıtıon olusturmalısın.Eğer recovery programı D surucunu göruyorsa butun bılgılerını kurtar ve d için yenı partıtıon olustur.
Program d surucunu görmuyorsa o zaman partıtıon oluşturduktan sonra recovery progr. ile taratmalısın. Başka yolu yok...
recovery programı D bölümünün yerine Pyscho diye bi bölüm görüyo 112 gb lık :S yeni D bölümü açtım disk yönetiminden onuda görüyo ama içi boş. bu arada partition oluşturmadan kısaca bahsedebilirmisin anlamını bilmiyorum da.
arkadaşım umudunu kırmak gibi bir niyetim yok ama kurtarılmıyacak gibi gözüküyor
birde bi aralar forma biri link vermişti 2 kere format atılmıç pcden verikurtaran program diye ama adını hatırlamıyorum bi forma baklım
partition oluşturmadan kısaca bahsedebilirmisin
-----------------------------------------------------------
yani senin bölüm dedigin şeyler hdd nin bölünmüş bölümleri
püfss.. şuan 3-4 programla aratıyom taratıyom yeni D bölümü açtım NTFS olarak açtı. acaba diyorum programlarla kurcalarkende FAT ı NTSF mi yaptık ondan mı görmüyo.. yoksa program veri kurtarma programıydı yani ing. olmasına rağmen silmiş olamam heralde. sağol yardımların için çok tşkler..
80 gb evlat acısı gibi koyucak bana
antivirüslük olsa keşke ama c ye formattan sonra d normal eskisi gibiydi yine taratiyim bi çıkmadık candan ümüt kesilmez.
3-4 program ile yapma bu işi bu sefer daha kotu olacak. Birini kullan. Eğer partıtıon çıktıysa sorun kalmaz.
anladım.. recovery my files programında 112 gb lık görüyo pyscho adında taratıyorum boşş. nasıl gider koca D ye kurcalamadık yer kalmadı
burdan indir O&o dısc recovery bu program guvenlılır google'da da gerekli keyleri ararsan bulursun.
evet indirdim şimdi taratıyorum onunla çok ağır gidiyo D bölümünün şuan boş olmasına rağmen. 15- 20 dk oldu hala %3 te bekliyelim bakalım inş. bişey çıkar.
vayy anasını yaa ikidir bil.ı taratırken yarıya geliyo kapanıyo bilgisayar ses geliyo kasadan. c den vazgeçtim d yide kurtaramıcaz heralde..
neyden ses geliyo hdd arzalı olmasın yoksa
benersinceneyden ses geliyo hdd arzalı olmasınEvet HDD sorunlu olabilir. Eğer makınan kapatıyorsa kendını CPU sıcaklıgına bır bak.P4 işlemci ise cok ısınır bu havalarda..