D sürücüsü Boşaldı Sebep?

Vanhelsing
01-04-2008, 17:12   |  #1  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
50 mesaj

Arkadaşlar durduk yere d sürücüm boşaldı tıkladığım zaman biçimlendirlmemiş disk şimdi biçimlendirmek istermisiniz diyor.acaba virüsten falanmı oldu bu olay 20 gb oyun vardı hepsi uçtu sürücü boş gözüküyo.ben kesinlikle bi işlem yapmadım kendiğiliğinden oldu bu olay acaba virüs olabilirmi eski bilgileri kurtarabilirmiyim yardımcı olursanız sevinirim

ocean_eyes
01-04-2008, 17:19   |  #2  
Yıllanmış Üye
144 mesaj

D sürücüsüne sağ tuş özellikler dediğinde RAW sistemi olarak gözüküyosa bilgileri ancak data kurtarma programlarıyla alabilirsin

Vanhelsing
01-04-2008, 17:26   |  #3  
OP Üye
50 mesaj

arkadaşlar şimdi bişey denedim hardiski harici external bi kutuya takıp öle denedim sürücü olduğu gibi duruyo oyunlar falan ama bilgisayara takınca biçimlendirilmemiş disk diyor yani olay %99 virüs olayı nasıl çözebilirim bilgisi olan varmı acaba?

sah1n
01-04-2008, 18:14   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,757 mesaj

tabiki önce bir virüs testinden geçir hardisk ini mümkünse başka pc ye tak orda tarattır.Kaspersky 7 yi yada nod32 yi öneririm.Olmazsa hardiskini başka pc ye takınca oyunlar felan görünüyor diyosun ordan yedeğini al disk i biçimlendir tekrar oyunlarını d sürücüne at.

Vanhelsing
01-04-2008, 21:03   |  #5  
OP Üye
50 mesaj

bilgisayarımda zaten kaspersky var dostum kasperin bile bulamadığı nasıl bir virüstür acaba,harddiski normal taktığımda disk yöeticisinde bile d sürücüsü boş gözüküyo ama harici olarak takınca bütün dosyalar normal biçimde gözüküyo bide tuzak hazırlamış disk biçimlendirilmemiş şimdi biçimlendirmek istermisiniz diye evet desem içindeki bütün bilgiler uçacak

frkn_ua
01-04-2008, 23:07   |  #6  
Yıllanmış Üye
893 mesaj

kayıt defterinin yedeğini alıp bu işlemleri denermisin...

başlat>çalıştır>regedit
HKEY_CLASSES_ROOT\ Directory\ shell
buraya gel, şimdi sağ taraftaki Default değeri "none" değilse "none" yap.
aynı işlemi
HKEY_CLASSES_ROOT\ Drive\ shell
için de yap.
Ayrıca;
HKEY_CLASSES_ROOT\Folder\shell
'e gel,sağ taraftaki default değeri "open" değilse "open" yap.

Vanhelsing
02-04-2008, 21:11   |  #7  
OP Üye
50 mesaj

dediklerini yaptım yine bi değişiklik aynı duruyo dostum