Daha az para vererek pc güncelleştirme

HPQ-User
20-04-2008, 07:51   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

casper sormuş:
Merhaba,
Bilgisayarımı güncelleştirmek istiyorum. Bunun için biraz araştırma yaptım.

Biostar SC-478 (BIO-P4M900-M4) anakartı
A-data 800mhz ddr2 ram ve
Sapphire ati HD3450 512mb ddr2 (dx10.1) PCI-E x16 ekran kartını almayı düşünüyorum.

Ama bu konuda bazı sorularım var. Sizce
1- Sistemimi bu şekilde upgrade edersem bir kaç sene daha yeterli olur mu?
2- Upgrade sırasında herhangi bir uyumsuzluk yaşarmıyım?

Şimdiden yanıtlarınız için teşekkürler.

Soru Türü: Donanım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
Asus P4s533-x soket 478 anakart
Kingston 2*512 ddr ram
intel p4 northwood (soket 478) 2.80 işlemci
Fx5200 128mb agp ekran kartı

İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 7.0; Windows NT 5.1; InfoPath.2)

Alibaba
20-04-2008, 10:34   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
427 mesaj

buna güncelleştirme değil, yeni sisteme geçme denir.
eski klavye ve fareni kullanıyor olman bunu değiştirmez,
onlar bilgisayar değil çevre üniteleridir.
kasana gelince, onu kullanman riskli olacaktır, güçkaynağı kapasitesi eski yılların standardıdır. ve ayrıca kablolarında da yetersizlikler yaşarsın.

casper83
21-04-2008, 12:18   |  #3  
Taze Üye
5 mesaj

güç kaynağımı yeni değiştirdim. Ondan sorun çıkmaz fakat tek ide portu olduğu için bir hdd ve cd-ram i kullanmayacam bu konuda haklısın fakat benim sormak istediğim bu değildi. Benim sorunum böyle bir güncelleştirmenin ne kadar uzun ömürlü olacağı. Ayrıca uyum sorunu yaşayıp yaşamayacağım. Sonuçta böyle bir değişim bana 270ytl ye mal olacak. Ama yeni bir pc almaya kalksam sadece cpu ya 300ytl civarı bir para vermem gerekecek.

S.T.A.L.K.E.R.
21-04-2008, 13:45   |  #4  
Yeni Üye
24 mesaj

Bence senin günceleştirme dediğin o yapım seni en fazla bir sene tutacaktır onuda oyunları Low-Details'de oynarken, çünkü ekran kartın Low-End Series yani çok düşük performanslı, RAM'ın tam mikktarını bilmediğim için ona birşey demiyorum ama DDR2-800MHz çok iyi. Anakartın dersen pek incelemedim ama Biostar gibi firmalardan pek emin değilim onun için Gigabyte en iyi seçim olacaktır. Ve ekran kartına gelince sana ATI HD3450 adam gibi bir ekran kartı almanı tavisye ederim, eyer uzun vaadeli kullanım istiyorsan elini cebbine koyup en azından bir 8600GTS almalısın, eyer uzun performanslı iyi oyun oynayayım diyorsan...

Sefa Adak
21-04-2008, 13:58   |  #5  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,824 mesaj

Merhaba

Güncelleştirmek istediğiniz yeni donanımları taksanız bile ileriki bir zamanda CPU da almalısınız çünkü P4 tek çekirdekli bir işlemci ve hızı 2.8 GHz düşük.Bu söylediğiniz 3 bileşenden size önerim anakartı ASUS, MSI, Gigabyte gibi kaliteli firmaların ürettiği kartlardan birini almanızdır.RAM olarak Kingston HyperX Veya OcZ Platinum/Reaper serisine bakmanızı öneririm.

5734L7H
21-04-2008, 14:44   |  #6  
Yıllanmış Üye
426 mesaj

Başlıkta değindiğin "Daha az para vererek pc güncelleştirme" ancak ihtiyaçlarına en uygun pc yi toplamak olacaktır.Eski bir platforma dayalı sistem seni pek götürmez bunla beraber madem anakart ekrankartı gibi bileşenleri parayla yenileyeceksin elindeki bileşenleride götürüp 2. elcilerden takasa girip daha yeni mesela "LGA serisi P945 chiset li bir mainboard ve yeni kendi işlemcini takas edip yenilediğinorta sınıf bir işlemci işini görür boşuna eskiyi adam etmeye çalışma

Son Düzenleme: 5734L7H ~ 21 Nisan 2008 14:50
casper83
21-04-2008, 19:21   |  #7  
Taze Üye
5 mesaj

Arkadaşlar yorumlarınız için teşekkür ederim. Ancak ben çok yüksek grafik değerlerine sahip bir bilgisayar istemiyorum. Ben güncel bilgisayarımla nfs carbonu oynayabiliyordum. Yazımda da bahsettiğim gibi işin içine cpu girerse sadece cpu için 300ytl civarı bir parayı gözden çıkarmam gerekecek. E diyeceksiniz neden agp ekran kartı ve 2gb ddr ram almıyorsun? onu da düşündüm. Ancak piyasada ddr ramlar ddr2 ramlardan daha pahalı. Yani 2gb ddr ram ve sapphire x1650 ddr2 agp 512mb ekran kartı almakla üstte yazdığım güncelleştirmeleri yapmak arasında 40 ytl fark var. Bu yüzden kafam kartıştı. Siz hangisini tavsiye edersiniz. Yok anakartla uğraşmaya deymez zaten fazla bir performans artışı bekleme mi dersiniz ya da ddr2 ram ve pci-e ile 2.80 işlemci BELİRGİN oranda performans verirmi dersiniz? Bir de her 2 türlü değişimde de uyum sorunu yaşarmıyım?