Daha fazla Plazma TV üretmeyecek...

CHIP Online
20-03-2013, 18:45   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Tekrar doğduğu söylenen plazma TV'lerin hiç beklenmeyen bir anda yediği sert tokat haberimizde!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/dah ... tmeyecek_39293.html

Resimlerle: 15 teknolojik film ve TV kahramanı!

Eknomik açıdan sıkıntılı günler geçiren Panasonic, Plazma TV üretme işini askıya almaya hazırlanıyor. Japon ekonomi dergisi Nikkei'ye göre; önümüzdeki üç yıl boyunca yeni Plazma TV üretmeyeceği söylenen şirket, gelirlerini düzene sokmak için yeni yollar arayacak.


Aslına bakılırsa Panasonic, bir süre öncesine kadar Plazma TV denince akla gelen ilk isimlerdendi. Zira elektronik devi, 2010 yılında televizyon satışlarından elde ettiği geliri tam 10.5 milyar dolara kadar çıkarmayı başarmıştı. Ancak her geçen yıl bambaşka boyutlar kazanan TV pazarının, görece demode sayılabilecek Plazma TV'lerin de önünü tıkaması kaçınılmaz görünüyordu.


Şirket daha önce 2014 yılından itibaren, ana üretim merkezi olan Amagaskai'daki panel üretimine son vereceğini açıklamıştı. Ancak Nikkei'ye göre, Panasonic'in bir yıl daha bekleyecek sabrı kalmamış görünüyor.


Panasonic, konuyla ilgili henüz yorum yapmış değil. Ancak OLED teknolojisi için Sony ile iş birliği içinde olduğunu bildiğimiz şirketin, yepyeni teknolojilerle geri dönmesi kaçınılmaz.

Tüm Konu: Daha fazla Plazma TV üretmeyecek...

Resimlerle: 15 teknolojik film ve TV kahramanı!

Kaynak: www.chip.com.tr