Daha hızlı bir Chrome için 5 ipucu!

CHIP Online
23-09-2010, 11:15   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Google'ın hızlı tarayıcısı Chrome'u daha da hızlandırmaya ne dersiniz? İşte bu işin 5 kısa yolu!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/daha ... -5-ipucu_22551.html

Resimlerle: Yeni başlayanlar için Google Chrome

Internet Explorer 9'un ortaya çıkması ile birlikte tarayıcı savaşı bir kez daha kızıştı. Şimdiye kadar Microsoft'un desteği ile ayakta kaldığı iddia edilen Internet Explorer yeni sürümü ile tüm eleştirileri ortadan kaldıracak gibi görünüyor. Firefox'un yeni sürümü de büyük beğeni topladı. Diğer tarafta ise Google'ın tarayıcısı Chrome her geçen gün kullanıcı sayısını arttırmayı sürdürüyor. Eğer siz de bir Chrome kullanıcısıysanız bu 5 ipucu ile tarayıcınızdan daha fazlasını alabilirsiniz.

1- Chrome'un bellek kullanımını siz yönetin
Chrome pek çok açıdan oldukça hızlı bir tarayıcı fakat bir kusuru var. Hızına aldanıp çok sayıda sekme veya tarayıcı penceresi ile çalıştığınız durumlarda zaman zaman yanıt vermekte zorlandığını görebilirsiniz. Bu sorunu basit bir yöntem ile çözmek mümkün. Yapmanız gereken Chrome'un tüm sekmelerini tek tek kapatıp sadece bir tanesinin açık kalmasını sağlamak. Ardından kapattığınız tüm sekmeleri yeniden açtığınızda bellek kullanımını daha başarılı yaptığını göreceksiniz.

Sekmeleri kapatmak için CTRL + W tuşlarını ve yeniden açmak için CTRL + SHIFT + T tuşlarını kullanabilirsiniz. Bu sırada hangi sekmenin en çok bellek veya işlemci kullandığını görmek isterseniz SHIFT + ESC tuşlarına basarak Chrome'un görev yöneticisini açabilirsiniz.


Tüm konu: Daha hızlı bir Chrome için 5 ipucu!

İzleyin: İnternet tarayıcılar hız savaşında!

Resimlerle: Yeni başlayanlar için Google Chrome


Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Sizin favori tarayıcınız hangisi?

gitarci34
07-10-2010, 13:57   |  #2  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
12 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2009

avant browseri kullanıyorum.bütün tavsiye edilen tarayıcıları denedim.avant kadar çok özelliğe sahip olanını görmedim.her birinde eksi bir özellikle karşılaştım.avantı istediğim özelliklere  ayarlayabiliyorum.istediğim dizaynı kurabiliyorum ve amacıma uygun şekle sokabiliyorum.keşke şuda olsaydı diyebileceğim bir yönü yok yani.fakat ilk kurduğumda özelliklerine hakim olamadığım için şüphe içindeydim ama şu anda benim için bir numara.