Dahili HDD Dosyaları bozuyor. Bi bakı verin.

nail_55
31-10-2013, 16:27   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
15 mesaj

Merhaba. Bilgisayarımda kullandığım Samsung SP 2504C 250 GB hard disk 2 hafta önce işletim sistemiyle beraber çöktü. bölümlerdeki dosyalar görünüyor ancak C: ye format atamıyordum. Biçimlendirmek bile mümkün değildi. zaten biçimlendiremedim Format DVD'leri ile. sonra başka bir hdd takıp onunla pc'yi çalıştırdım. Kendi hdd'mi biçimlendirmek istedim olmadı. Low-level ile denedim olmadı.

EaseUS Partition Master Free Edition ile biçimlendirmeyi başardım. Başardım başarmasına da bu seferde işletim sistemi kuramadım. Kesinlikle bad sektor hatası yok defalarca tarattım. XP Sp 3 ile biçimlendiremedim biçimlenmiş haline de yüklemedi. Win 7 zaten kendinden geçmiş.

Linux ile denedim olmadı. Xp deki gibi biçimlenmiş alana da zaten kurulmuyor. linux ek olarak biçimlendirmeli onu da yapamıyor.

HDD'yi en iyisi ek hafıza olarak kullanayım sistemi aldığım 80GB hdd'ye kurarım dedim,kurdum. 250 gb hafıza olarak kullandım. Bu seferde olmadı. Hafıza olarak kullanırken de bütün dosyaları bozdu. .cab .rar .exe aklınıza ne gelirse.

HDD'den ümidim kalmasa da sizlere deneyimli olanlara bir sorayım diyorum. Nedir sorun ? Bu konularda bilgisiz değilim rahat rahat yazın :)

pcuzmanı41
01-11-2013, 02:31   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 13
172 mesaj

kardeş en iyisi ön yüklemeli tarama yap bilgisayarında virüs çıkma ihtimali yüksek hdd sağlam

önyükleme dosyası http://rescuedisk.kaspersky-labs ... e/kav_rescue_10.iso

bu iso kalıbıdır cdye yazdırman gerek veya usb cd önyüklemeli başlat güncelleme varsa güncelle ve tarama başlat windows çalışmadığı için windows için yazılan virüsleri siler sende kurtulursun.

ama buda olmassa ön yüklemeli low level format at ama riskli iştir elektirik kesilirse hdd eline alma ihtimalin var.

low level format anlatım : https://www.chip.com.tr/blog/ogre ... i-anlatim_4507.html

maxblast 4 programınıda sen bul kardeş korsan paylaşım yapamam

mhmt06
01-11-2013, 08:57   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 134
1,187 mesaj

harddiskinden emisen bağlantı kablolarında temassızlık olabilir.
bu sorun hd deki bilgileri bozabilir.

nail_55
02-11-2013, 17:15   |  #4  
OP Taze Üye
15 mesaj

Kabloları değiştirdim ama sıkıntı ondan değil  mhmt06. yinde sağol.  pcuzmanı41 bu yazdıklarını temin ettim. Deneyip buraya yazacağım ilgin için teşekkür ederim.

padisah
02-11-2013, 17:33   |  #5  
padisah avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 178
2,189 mesaj

Garantisi varsa servise vermeni öneririm.

nail_55
02-11-2013, 17:42   |  #6  
OP Taze Üye
15 mesaj

padisah ne garatisi dost :) 5sene önce ikinci el olarak almıştım. Ama ses filan gelmiyordu hdd'den.

padisah
02-11-2013, 18:05   |  #7  
padisah avatarı
Yıllanmış Üye
2,189 mesaj
Alıntı: nail_55  
padisah ne garatisi dost :) 5sene önce ikinci el olarak almıştım. Ama ses filan gelmiyordu hdd'den.
 Zaten elektronik cihazların ekonomik ömürleri 7 yıl sen 5 yıl önce 2. el olarak aldıysan senden öncede 2-3 yıl kullanıldığını varsayarsak artık çalışmaması normal sanırım.Gülümseme
Yinede yetkili servise göndermeyi deneyebilirsin veya çeşitli araçlarla disk kontrolleri yaptırarak onarmayı deneyebilirsin.
Eğer bad sector kontrolünü diske chkdsk /f yapmadan denediysen önce "chkdsk /f" yapıp tekrar bad sector kontrolü yapmanı öneririm.
Eğer Linux mint DVD si ile boot ederek açabilirsen gparted ile tüm bölümleri sil.
Gparted'i açıp bölüm silmek: Menu>Terminal> "sudo gparted" tırnaklar olmadan yaz ve enterla.
Tek tek disk bölümlerine sağ tıklayıp "delete" ye tıkla sonra alttan çıkan bildirime sağ tıkla ve "apply..." e tıkla.

İstersen tüm bölümleri sildiğinde kalan biçimlendirilmemiş tek bölüme sağ tıklayıp "format to" nun üzerine gelip ntfs, fat, fat32, ext2, ext3, ext4, vs. dosya sistemlerinde biçimlendirebilirsin.

nail_55
08-11-2013, 17:46   |  #8  
OP Taze Üye
15 mesaj

Güzel kardeşim biçimlendiriyorum. Windowsta bile biçimlendirebiliyorum. Mesele ona işletim sistemi yükleyebilmekte. Dosya attığında bozulmamması gerekiyor. Ben bunu düzeltmek istiyorum.Daha önce de gparted'i  denedim. biçimleniyor. Sıkıntı o değil zaten :)

nail_55
08-11-2013, 18:11   |  #9  
OP Taze Üye
15 mesaj

Ayrıca rarlı dosyaları acarken CRC hatası veriyor. anlayacağınız kullanım alanı sıfır. çok düşük boyutlu dosyaları bozmuyor.

padisah
08-11-2013, 21:57   |  #10  
padisah avatarı
Yıllanmış Üye
2,189 mesaj

Teknik servise vermekten başka çare yok sanırım ama garantisi olmadığından yüksek bir ücret talep edebilirler.

Conquholly
08-11-2013, 22:24   |  #11  
Conquholly avatarı
Taze Üye
6 mesaj

Hocam birde Partition Magiç dene istersen birde.. Format atmadan bölümü daha hızlı ve sağlıklı biçimlendirmeni sağlar..

nail_55
09-11-2013, 16:12   |  #12  
OP Taze Üye
15 mesaj
Alıntı: Conquholly  
Hocam birde Partition Magiç dene istersen birde.. Format atmadan bölümü daha hızlı ve sağlıklı biçimlendirmeni sağlar..

Biçimlendirme sıkıntısı yok o olayı aştık, o geçti. Şimdi dosya atınca bozulmnasını engellemem gerekiyor. HDD sağlam. Bad sector yok. ya veri girişi kablosunda olacak ki zaten değiştirdim denedim sıkıntı yok ya da ramlarda olacak. Başka hdd taktım sıkıntı yok. Vallahi allak bullak.