Merhaba. Bilgisayarımda kullandığım Samsung SP 2504C 250 GB hard disk 2 hafta önce işletim sistemiyle beraber çöktü. bölümlerdeki dosyalar görünüyor ancak C: ye format atamıyordum. Biçimlendirmek bile mümkün değildi. zaten biçimlendiremedim Format DVD'leri ile. sonra başka bir hdd takıp onunla pc'yi çalıştırdım. Kendi hdd'mi biçimlendirmek istedim olmadı. Low-level ile denedim olmadı.
EaseUS Partition Master Free Edition ile biçimlendirmeyi başardım. Başardım başarmasına da bu seferde işletim sistemi kuramadım. Kesinlikle bad sektor hatası yok defalarca tarattım. XP Sp 3 ile biçimlendiremedim biçimlenmiş haline de yüklemedi. Win 7 zaten kendinden geçmiş.
Linux ile denedim olmadı. Xp deki gibi biçimlenmiş alana da zaten kurulmuyor. linux ek olarak biçimlendirmeli onu da yapamıyor.
HDD'yi en iyisi ek hafıza olarak kullanayım sistemi aldığım 80GB hdd'ye kurarım dedim,kurdum. 250 gb hafıza olarak kullandım. Bu seferde olmadı. Hafıza olarak kullanırken de bütün dosyaları bozdu. .cab .rar .exe aklınıza ne gelirse.
HDD'den ümidim kalmasa da sizlere deneyimli olanlara bir sorayım diyorum. Nedir sorun ? Bu konularda bilgisiz değilim rahat rahat yazın :)