database sorgusundan text file'e

kktcportal
14-09-2007, 09:56   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
4 mesaj

Merhaba Arkadaşlar,

bir program yaparken bir yerde takıldım. Yardımcı olursanız sevinirim. Dahada çok yeniyim o yuzden hepinizden özür diliyorum.

Bir database'im mevcut aslında dbf ama ben access'e geçirdim. DBF'e bağlantı kuramadım çünkü. Burada Persno - sirketno - subeno - ucret - ihno - donem diye 6 adet field bulunmakta.

Yapmak istediğim şey database'e bağlanıp access veya dbf'e sorun değil(ancak dbf bağlanırsam çok daha kolay olur benim için) bu database'de vereceğim dönem, subeno, sirketno ya göre arama yapabilmek. ve bu arama sonucunuda txt dosyasına yazdırabilmek. biraz karışık oldu galiba

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Tuncay Besikci
16-09-2007, 20:50   |  #2  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
36 mesaj

VB'de DBF dosyalardan nasıl veri okuyabileceğine dair bir örnek aşağıdaki gibidir. Program Database'den 2 kayıt okur ve text.txt adlı bir dosyaya yazar. sSQL'de tanımlı sorguyu kendi database'ıne göre değiştirmelisin. Kolay gelsin.

[ Tüm kodu seç ] [ Yeni Pencerede Göster ]
Global DB As Database Global rs As Recordset Dim fnum as integer Dim sSQL As String Set DB = OpenDatabase(App.Path, True, False, "dBASE 5.0") sSQL = "Select * from TABLE " Set rs = DB.OpenRecordset(sSQL) fnum = FreeFile() Open App.Path & "\text.txt" For Output As fnum With rs Do While Not .EOF Print fnum, .Fields(0) & " : " & .Fields(1) .MoveNext Loop .Close End With Close fnum
Not: DBF dosyası programın çalıştığı dizinle aynı klasörde olmalı.