datagrid

Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
LaMbaCiNi
05-09-2004, 16:06   |  #1  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
52 mesaj

bir kac sorum olacak yardimci olursaniz sevinirim.
birincisi datagrid ve ado ile ilgili ileri düzey dökümanlar bulabileceğim bir site varmı bildiğiniz türkçe ingilizce fark etmez.vbasicmaster programlama.com vbturk.com gibi siteler dışında bunlar baktım bulamadım.
ikincisi

şöyle bir örnek vereyim bir öğrenci devamsızlık takip programı yapacam.
üstte(frame1)öğrencinin bilgileri var altta(frame2) ise ne kadar devamsızlık yaptığı.devamsızlık yaptığı tarih vs...
iki tablo oluşturduk birisi bilgiler ikincisi devamsilzik diye
sorunum şu
nasıl bir ilişki kurmam gerekiyorki ben üstte hangi öğrenciyi çağırırsam alltada sadece o öğrenciye ait bilgiler gelsin (kısmi olarak sql de buna çözüm buldum select * from bilgiler where no = '"textx.text'"'" )
ama bu öğrenci ikinci defa devamsızlık yaptığında devamsizlik tablosuna önceki devamsızlık satırının altına nasıl ikinci bir devamsızlık girebilirim.çok takıldım bu konuda bir kaç yöntem denedim birisinde başardım ama ne yaptığımı takip etmediğim için (çok sıkılmıştım rastgele ilişkiler düzenledim :_))bidaha yapamadım.
yardımcı olursanız sevinirim.daha yeni uyuyacam o yüzden sorduğum soru biraz karmaşık gelebilir yada cümleleri düzgün oluşturamamış olabilirim isterseniz bidaha yazabilirim.
teşekkürler...

memnunavci
03-11-2004, 04:42   |  #2  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
10 mesaj

şoyle bi öneride bulunsan adı soyadı sınıfı... gibi bilgileri taploda verdikten sonra 5 tane boş sütun tut her gelmediği tarih o sütunlardan 1'ine yaz zaten 3'ü geçerse o ders direk f3 oluyo ve kayıtlar donuyo nasıl