Davada gelişme var: Intel'e neler olacak?

CHIP Online
24-06-2010, 16:45   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Intel'in başı hala belada! İşte kendisine karşı açılan anti-tekel davasından son durum...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/dava ... r-olacak_20833.html

Resimlerle: Intel'den çekirdek ordusu!

Intel ve Amerikan Federal Ticaret Komisyonu sonunda bir anlaşmaya varmak üzereler.

Pazar hakimiyeti için karanlık yollara başvurmakla itham edilen ve yargılanan Intel hakkındaki davalar durduruldu; taraflar anlaşıyor. Intel hakkında yapılan suçlama kanundışı yollara başvurarak, pazar hakimiyeti için rakiplerini devredışı bıraktığı yönündeydi.

Intel anlaşmaya varırsa 1999'dan beri sürdürdüğü iddia edilen faaliyetler için karşılaştığı suçlamaları üzerinden atabilir. Anlaşma sağlanamazsa yargı süreci kaldığı yerden devam edecek. Intel daha önce AMD'ye 1.25 milyar dolar ödemişti ve tekrar büyük tazminatlar ödemek zorunda kalacak.

Tüm konu: Davada gelişme var: Intel'e neler olacak?

İzleyin: Intel'in rock yıldızı!

Resimlerle: Intel'den çekirdek ordusu!

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Sizce bu durum nasıl sonlanacak?

ozanhatil
24-06-2010, 17:16   |  #2  
ozanhatil avatarı
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
21 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2006

üreticilere para veriyor retail e para veriyor. sattırmıyor işte AMD yi bunu herkes biliyor. bence parada anlaşmasınlar onun yerine dava devam etsin ve her para/bonus girişimi yeni bir dava konusu olsun. bu kadar yeter yüklendiği AMD ye. Sony yıllar boyunca üretmedi AMD işlemcili notebook. fakat bu yıl 2 tane çıkartacak amd li.

herkes şunu da biliyor ki intel, best buy, media markt, electro world gibi dünya büyüklerine bile sattırmıyor amd işlemcili notebook ve bunun karşılığında onlara da bonus/reklam desteği adı altında yüklüce paralar veriyor.

bir de bunun üretici ayağını düşünün!

serbest rekabet olsun. kapışsınlar. en ucuz en iyi işlemciyi yaratmaya çalışsınlar...

ozanhatil
24-06-2010, 17:19   |  #3  
ozanhatil avatarı
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
21 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2006

bir de anlayamıyorum neden hep bütün davalar amerikada açılıyor. ya da tazminatı alan amerikan şirketleri ya da amerikan hükümeti oluyor. bp olayında bile 20 milyar dolar tazminat vermeyi kabul etmiş bp. dünyayı öldürüyorsun ve bunun için verdiğin tazminatı sadece abd hükümetine veriyorsun. bu mantıklı mı ?

anL
24-06-2010, 17:26   |  #4  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
35 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2009

inteli seviyorum. amd den hiç haz almıyorum. yalnız ati amd'nin sanırsam. bence işlemciyi bırakıp ekran kartına dahada yoğunlaşsa süper sistemler cıkabilir diye düşünüyorum :=)

firaristt
28-06-2010, 20:53   |  #5  
firaristt avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
3,194 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2009

anL taraftarlık yapma.... !!AMD nin özel sistemleri war intelin satmaması için baskı yapamadığı sistemleri war... we oldukça uygun fiyatlı... tabi ülkemizden almaz dışarıdan getirtirsen... %18KDV gerçekten çok çok fazla...  o sistemleri bi incele derim...

çoğu kişi biliyorki intel çok büyük paralar harcıyor... yeni 980X işlemcisi 2100TL yani 1300$ sewiyelerinde... AMD nin x6 1090T si 600TL... 400$ yaklaşık olarak.... intel ile nvidia ortak iken oyunlara, reklamlara, AMD-Ati sattırmamak için harcadıkları paranın haddi hesabı yoktu... şimdi millet yeni yeni anlıyor biz kerizmiyiz de bi ton para werelim bi işlemciye??? benchmarkların hazırlandığı sistemlerin %90ı rahatlıkla söyleyebilirmki intel-nvidia... AMD-Ati nin performansı gerçekten güzel... 4yıllık sistemim win7 ult ta COD4 ü sorunsuz oynatıyor onboard ekran kartı ile... tabiki olucak arada takılmalar ama 25fps de de oyun oldukça akıcı :D intel yine çok büyük bi para wericek AMD ye... ama bu sefer 1.25Milyar $ ın da üstünde olucaktır bu seferki... AMD yi hiç kimse kötülemesin... zamanı gelince intel iyi AMD iyi deriz ama %100 her alanda şu iyidir denmez... intelin bu sefer başı fena yanıcak... tahminimce 3-4 milyar $ bi para çıkıcak kasasından... bi daha da kolay kolay aynı şeyleri yapması zor olur... AMD orda bombayı batlatır bu günkü intelin pazar payı AMD ye kalacaktır... AMD-Ati sistemin performansı intel-nvidia dan az olur diye düşünmeyin... daha ucuza topladığınız sistem ile fazladan 1000-1300$ werdiğiniz sistemi karşılaştırmayın sonuçta aradaki fiyat farkına büyük fark yaratıcak bi parça alınabilir... AMD nin özel sistemleri gerçekten güçlü ama fiyat etiketi performansının çok altında...  çok ucuza çok iyi bi sistem alabilirsiniz..