Davos Mumu Çabuk Söndü

Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
onlineTR
26-02-2009, 19:52   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,947 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2007

Israil mallarını boykot ettirmeyin" genelgesi


Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, bir hafta önce okul müdürlerine "İsrail mallarını boykot ettirmeyin" genelgesi gönderdiği ortaya çıktı...


Şok genelge!

MİllÎ Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in Başbakan Erdoğan'ın Davos'ta ortaya koyduğu tavır ile tamamen çelişen bir genelge yayınladığı ortaya çıktı. Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Türkiye'deki bütün okul müdürlüklerine bir genelge göndererek, 'İsrail mallarını boykot ettirmeyin' uyarısında bulundu.

Boykotu engelleyin

Doç. Dr. Hüseyin Çelik imzasıyla yayınlanan genelgede okul müdürlerinden boykotların önüne geçilmesi için gerekli tedbirlerin alınması istendi. Genelgenin zamanlaması da dikkat çekti. Bütün toplum kesimlerinde İsrailli firmaların ürünlerine karşı oluşan duyarlılığın hat safhaya çıktığı bir dönemde bu genelgenin yayınlanması manidar karşılandı.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in Başbakan Erdoğan'ın Davos'ta ortaya koyduğu tavır ile tamamen çelişen bir genelge yayınladığı ortaya çıktı. Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Türkiye'deki bütün okul müdürlüklerine bir genelge göndererek, 'İsrail mallarını boykot ettirmeyin' uyarısında bulundu. Doç. Dr. Hüseyin Çelik imzasıyla yayınlanan genelgede okul müdürlerinden boykotların önüne geçilmesi için gerekli tedbirlerin alınması istendi. Genelgenin zamanlaması da dikkat çekti. Bütün toplum kesimlerinde İsrailli firmaların ürünlerine karşı oluşan duyarlılığın had safhaya çıktığı bir dönemde bu genelgenin yayınlanması manidar karşılandı.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, 13 Şubat'ta bir genelge yayınlayarak İsrailli firmaların ürünlerine karşı halkın kendi iradesi ile başlattığı boykot eylemine öğrencilerin kesinlikle katılmamasını istedi. Genelge okul müdürlerinde şok etkisi yaparken, eğitim camiasında ise infiale neden oldu. Başbakan Erdoğan'ın Davos'taki çıkışı ile tamamen çelişen genelgede Hüseyin Çelik, öğrencilerin İsrailli ürünlere karşı boykota katılmamasının gerekçesi olarak da yaşanan ekonomik krizi gösterdi.

Sözkonusu genelgede "İsrail'in 'Gazze'ye yönelik saldırılarını finanse ettiği' iddiasıyla Türkiye'de bulunan birçok uluslararası şirkete ve ürünlerine yönelik boykot çağrıları yapıldığı, çeşitli kurumların bu yönde girişimleri olduğu, bu faaliyetlerde okullarımızın ve öğrencilerimizin de kullanılabileceği duyumları alınmaktadır" diyen Bakan Çelik, "Global ekonomik krizden etkilenmemek ve Gazze'deki barış sürecini olumsuz etkilememek için, okullarımızda yukarıda belirtilen olumsuz girişimlerin (boykot) olmaması için gerekli tedbirlerin alınmasını rica ederim" dedi.

Çelik'in ortaya koyduğu gerekçeler kadar, genelgenin içeriği de dikkatleri çekti. Türkiye'de bütün halk kesimlerinin İsrailli ürünlere karşı tamamen kendi iradesiyle başlattığı boykot eyleminin, Gazze'deki sözde barış görüşmeleri ile de ilişkilendirilmesi manidar bulundu. Çelik, boykota katılmama gerekçelerinden birisini de  'Gazze'deki barış sürecini olumsuz etkilememek için...' şeklinde gösterdi.

Akkiraz: Genelge derhal geri çekilmeli

Şuurlu Öğretmenler Derneği (ÖĞ-DER) Genel Başkanı İsmail Hakkı Akkiraz, eğitim camiasında infiale neden olan genelgeyi sert bir dille eleştirerek, "Sayın Çelik'in yayınladığı bu genelge bizi hayretlere düşürdü" dedi. Başbakan Erdoğan'ın Davos çıkışını hatırlatan Akkiraz, "Davos'taki çıkış ile bu genelge tamamen çelişiyor" diye konuştu. İsrail'i Gazze'de işlediği soykırıma karşı, halkın İsrailli firmaların ürünlerine karşı başlattığı boykotun bir insanlık görevi olduğunu bildiren Akkiraz, "Bu katliamda payı olanların ürünlerini alarak onların yanında olmamız mümkün değildir" dedi. Genelgede 'boykota katılmayın' talebinin gerekçesi olarak yaşanan ekonomik krizin gösterilmesini de talihsizlik olarak değerlendiren Akkiraz, Bakan Çelik'ten bu genelgenin derhal geri çekilmesini istedi.

Önemli Not : Genelgenin Orjinalini Görmek için tıklayınız..





trinity
26-02-2009, 20:26   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
2,103 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2008

zaten oy için yapılan bir çıkıştı çünküğ bu zulüm israilin ilki değil daha önce neredeydi bunlar o zaman neden çıkış yapmadılar şimdi seçim var ya ondan bu havalar !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Fattur
26-02-2009, 21:55   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
5,768 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2008

Bana o belge pek inandırıcı gelmedi ama neyse...

TuncaBozkurt
27-02-2009, 17:01   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
4,805 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2006

Şimdiye kadar Hüseyin Çalik'in yaptığı başarılı bir iş görmedim pek ama, bu genelge için kendisini tebrik etmek istiyorum. Daha önce yazmıştım şimdi yazacaklarımı, ama sanırım konu tartışma nedeniyle kapatılmıştı.

Tamam, biz İsrail mallarını boykot edelim falan filan. Sonuçta ne olacak?
1. Türk halkının İsrail halkına olan nefreti gitgide artacak. Zaten tüm Yahudiler İsrail vatandaşı, İsrail destekçisi, şiddet yanlısı vs. olarak algılanıyor çok sayıda insan tarafından.
2. Türkiyede yaşayan Yahudiler üzerindeki baskı artacak. Bu insanlar da ya kimliklerini saklayarak yaşamaya çalışacaklar, ya da insanlar tarafından baskı görecekler.
3. Ermeni soykırımının gerçekleştiğine inanan Ermeniler, "Ermenistan'da Türk mallarını boykot" çağrısı yaparsa(Ermenistan bir örnek. Yani "hiçbir Ermeni Türkiye'yi ve Türkleri sevmiyor" veya "tüm Ermeni kökenli insanlar Ermeni soykırımına inanıyorlar" gibi bir şey söylemiyorum), Türkiye-İsrail örneği karşımıza sunulabilecek.

Daha çok sayıda sonuç olacaktır. Bunlar sadece şu anda aklıma gelen birkaçı.

Son olarak tekrar söylüyorum: Tebrikler Hüseyin Çelik. Eğitim konusunda pek bir şey yapmasa da, yaptığı iyi şeylerden biri olan bu genelde için tebrik ederim.

Son Düzenleme: TuncaBozkurt ~ 27 Şubat 2009 17:02
erdem barış
27-02-2009, 18:37   |  #5  
erdem barış avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,312 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2008

kimi tebrik ediyorsun sen hızrsızı mı tebrik ediyorsun benim vergilerimle ata uçağına binip mitinglere giden yine benim vergilerimle bayaz eşya dağıtan şerefsizin yalaka köpeğni mi tebrik ediyorsun yazıklar olsun sana

alexsos
27-02-2009, 19:22   |  #6  
Üye
Teşekkür Sayısı: 0
79 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2008
erdem barış
ya bırak millet okusun da aklı başına gelsin biz bize değilmiyiz recep baltaş da lütfen kapatmasın konuyu rica ediyorum şu faşistlere bu seçimlerde analarınınkini gösterelim analarını alıp siktirolup
hay agzın varolsun ..valla foruma gırmeden bır bakıp kacacaktım kı senın mesajını gordum .gırıs yapıp cevap yazmaya basladım ..
ben suna ınanıyorum kı danısıklı dogus derler ya boyle bır sey oldu davos ta. bızımkı dedıkı aman kardesım onuzumde secımler var bırak ses cıkartma ben soyle bır sert cıkayım sana.. nasıl olsa senın secımlerde de ben sana kıyak yaparım ..
ben buna ınanıyorum ..
eger bu kadar onuruna ve turk haklının  mılletının onuruna duskunsen bunu savunuyorsan turk subay ve askerının basına cuval gecırten kırık uc tane kurtle ıkı tane kırık amerıkalı ıcın ne dedın????
delıkanlı ısen neden o zaman konusamadın .. bu sadece bır tanesı .. bunun gıbı daha neler var..
memleketı sevr anlasması kurallarına dogru goturuyorsun .. 57. alay sehıtlerının kemıklerı sızlıyor..bu kadar sehıdı bosuna mı verdı bu ulke...........
ınanmıyorum kardesım zorla degıl ya...  bu adamların bu ulkenın yararına calıstıgına ve gercekten turk halkının temsılcısı olduguna benı kımse ınandıramaz..
en azından bu halkın temsılcısı olarak ulke yararına calstıklarına ınanmıyorum . kıme calıstıklarını da zmanı gelınce tek tek acıklamak zorunda kalacaklar..   

sevecenmustak
27-02-2009, 20:04   |  #7  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
218 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2008

yaptığınız yorumlara yuh diyorum başka bişey demiyorum
kendi görüşünüz iktidara gelemiyor diye bu kadar rezil yorumlar yapılmazki
yöneticilerde eğer bu yorumları yapanları banlamazlarsa yazıklar olsun
hem kapatın bu konuyu
bu konunun yeri burası değil
ben buranın işinin teknoloji olduğunu düşünüyordum

umut101010
27-02-2009, 20:10   |  #8  
umut101010 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,672 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2007

arkadaşlar lütfen üslübumuza dikkat edelim sonuçta köpek diye hitap ettğiniz TC MİLLİ EĞİTİM BAKANI akp buraya  seçimlerle gelmiş bir partidir  sonuçta TC halkının yüzde 47 si oy vermiştir bunlara köpek demek TC halkının yüzde 47 sine köpek demektir kendi düşüncem ise başbakan biraz şova kaçtı davosta ilk önce perese bağırdı sonra tepkim moderatöreydi dedi ben bu durumda olmaz one minutes derim ayrıca akp yi eleştiren chp mhp  ve dtp lilere sesleniyorum siz çokmu temizsiniz sütten çıkmış akkaşıkmısınız. bu ülkeyi gerçekten sevip kollayan bir hükümet yok şu an türkiyede bana göre hepsi birbirinden beter

GazI_9o9
27-02-2009, 22:34   |  #9  
GazI_9o9 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,126 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2008

bu ne lan biz açsak kaparsınız konuyu hemen..
önce evinizdeki aceyi arieli cocacolayı algidayı ipanayı komiliyi nestleyi türkuazı orkidi liptonu loreali elidoru panteni çıkarın.nokia telefonlara bundan sonra para yatırmayın,sonra gelip burda konuşun.ben çeliği savunmuyorum.her ne olursa olsun zulme hoşnutluk yapılmamalı

silici06
27-02-2009, 23:48   |  #10  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
702 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2008
tuncab
Şimdiye kadar Hüseyin Çalik'in yaptığı başarılı bir iş görmedim pek ama, bu genelge için kendisini tebrik etmek istiyorum. Daha önce yazmıştım şimdi yazacaklarımı, ama sanırım konu tartışma nedeniyle kapatılmıştı.

Tamam, biz İsrail mallarını boykot edelim falan filan. Sonuçta ne olacak?
1. Türk halkının İsrail halkına olan nefreti gitgide artacak. Zaten tüm Yahudiler İsrail vatandaşı, İsrail destekçisi, şiddet yanlısı vs. olarak algılanıyor çok sayıda insan tarafından.
2. Türkiyede yaşayan Yahudiler üzerindeki baskı artacak. Bu insanlar da ya kimliklerini saklayarak yaşamaya çalışacaklar, ya da insanlar tarafından baskı görecekler.
3. Ermeni soykırımının gerçekleştiğine inanan Ermeniler, "Ermenistan'da Türk mallarını boykot" çağrısı yaparsa(Ermenistan bir örnek. Yani "hiçbir Ermeni Türkiye'yi ve Türkleri sevmiyor" veya "tüm Ermeni kökenli insanlar Ermeni soykırımına inanıyorlar" gibi bir şey söylemiyorum), Türkiye-İsrail örneği karşımıza sunulabilecek.

Daha çok sayıda sonuç olacaktır. Bunlar sadece şu anda aklıma gelen birkaçı.

Son olarak tekrar söylüyorum: Tebrikler Hüseyin Çelik. Eğitim konusunda pek bir şey yapmasa da, yaptığı iyi şeylerden biri olan bu genelde için tebrik ederim.

sen israillisin galiba

onlineTR
28-02-2009, 00:07   |  #11  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,947 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2007
gazi909
önce evinizdeki aceyi arieli cocacolayı algidayı ipanayı komiliyi nestleyi türkuazı orkidi liptonu loreali elidoru panteni çıkarın.nokia telefonlara bundan sonra para yatırmayın,sonra gelip burda konuşun.ben çeliği savunmuyorum.her ne olursa olsun zulme hoşnutluk yapılmamalı
aynen dedıgın gıbı konu konudan kaymış cevap vermek ıstemıyodum yorumunu okuyunca sana hak vermeden edemedım...Alkış