deep freeze kapatamıyorum

HPQ-User
24-01-2008, 21:32   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

overclock35 sormuş:
mrb arkadaşlar deep  freeze kurmuştum normalde çalışıyordu fakat hdd c  ye girdimde yabancı bir dosya buldum ve silmek istedim izin vermedi bende unlocker diye bi program kurdum ve sildim fakat restart yaptımda deep simgesi kaybolmuştu ve ctrl alt shırt  f6 yapsamda nafile açılmadı  yeni bir sürüm kurmak istedim yine aynı sorun  ve bir ileti uyarı ( deep freeze professional must be disabled before any ınstaall /uninstall can proceed)  geliyor  format atıcam müsait zamanda ama en azından elimdeki yeni dosyaları korumam lazım üstelik  silinmeden önce d  verilerini  silmeyen program şimdi onuda geri alıyor ilginiz için teşk

Soru Türü: Yazılım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
asus formula e6750  2x1 ddr2 800   8800 gt

İnternet Tarayıcı: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; tr; rv:1.8.1.11) Gecko/20071127 Firefox/2.0.0.11

XxXDaRKoXxX
24-01-2008, 22:23   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3,720 mesaj

deepfreeze'yi kapatın sonra dosyayı silip tekrar ektif hale getirin

Banned
25-01-2008, 03:13   |  #3  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 21
5,777 mesaj

Bende arkadaş gibi desemki depfrezee yi kapat sonra dosyayı sil biliyorum ki bu mereti ne kapatabilirsin nede silebilirsin. Nerdenmi biliyorum C diskinden silmiş olduğun Per&0 veya benzeri isimde ki dosyayı bir aralar bende silmiştim. Silmiş olduğun dosya bu meret programın anahtar dosyası o olmadan ne unintal eder nede devre dışı kalır
çözüme geleyim:

çözüm 0: işe yarayacağını hiç tahmin etmediğim için sıfırıncı sıra numarasını vererek tavsiye ediyorum unfrezeer programı var indirip onunla devre dışı bırakmayı deneyin belki side işe yarar
çözüm 1: eğer pc masaüstü ise hiç uğraşma derim hdd yi sök başka bir pc ye pd açıkken ikinci disk olarak tak  aygıt yöneticisi-disk sürücülerindeki seçeneklerden birisinin üzerinde sağ yıklayıp donanım değişikliklerini tara sseçeneğini kullanarak pc nin hdd yi görmesini sağla. tüm gerekli dosyalarının yedeğini o bilgisayara al akabinde c diskini biçimlendir. Hdd yi kendi bilgisayarına takıp yeniden windows kurabilirsin artık
çözüm 2: Hddyi bir süreliğine pc den sök söktükten sonra  pc yi çalıştırıp tekrar kapat.hddyi tak ilk açarken mutlaka güvenli modda aç.hizmetlerden depfrezee hizmetini kapalı durumuna getir C-program files faronic dosyasını kesinlikle silmeden flaş diske taşı flaş diski çıkart pc yi reset düğmesiyle kapat. açılışta muhtemelen depferezee tarih olmuş olacaktır

Söylediklerimin %100 çözüm olduğunu iddia edebilirmiyim ?Hayır. Daha önce başıma geldimi?Evet. Çözdümmü ? evet Nasıl çözdüğümü yazdım mı? İkinci seçenekte evet. Benden başka aynı sorunla karşılaşıp şu  şekilde çözdüm diyeni gördümmü ?Hayır. Başka çözüm yolu varmıdır ? İnşallah bulursun kardeş yeterki ümidini kesme

Tavsiyem: Dep frezee programı tamamen internet kafeler için üretilmiş bir program. Bu nedenle kullanıcıların diğer kullanıcılara ve pc yezarar verecek yazılım yüklemelerini engelleme maksatı ile pc ye yazılım yüklenmesini ve/veya depfrezee nin yazılımsal olarak devre dışı bırakılmasını ellerinden geldiğince imkansız hale getirerek üretmişler.
Eğer ev kullanıcısı iseniz hem her pc yi kapatıp açmakta bilgilerinizin silinmesini istemiyor hemde pcde bir sorun olduğunda sistem çöktüğünde pc ye zararlı yazılımlar girdiğinde vs. benzeri proplemler olduğunda pc nin eski halie dönmesini istiyorsanız o vakit kesinlikle roolback rx programını kullanın. pc de bir sorun olduğunda oluşturabilceğiniz 6000 tane geri yükleme noktasından istediğinize 15 saniye içerisinde geri dönersiniz. üstelik hiçbir bilgi yada dosyanız kaybolmaz

overclock35
25-01-2008, 18:23   |  #4  
Üye
Teşekkür Sayısı: 0
86 mesaj

khramn  arkadaşım verdin bilgiler için tşk ler özellikle söledin programı arkadaşlarımda denicem onlar bu açıdan çok dertliler kafama takılan tek şey başka pc de biçimlendir demişsin bu benim için çok kolay bir harici kutum var fakat rahatlıkla format atmak derken ben sata driver larını xp cd sine entegre edip denedimde hata verdi ve format gerçekleşmedi nlite ile yapılan belki bilirsin acaba bu durumda deep freeze  yüzündenmi eğer öle ise sata sürücülerini format atarken direkt yazmak çok işime yarardı dorusu ama yinede sorun diil eski yöntemlere devam ederiz olmazsa tekrar tşk

Banned
25-01-2008, 20:00   |  #5  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 21
5,777 mesaj

diskiniz bir pc nin işletim sistemi kurulu diski olduğundan sistem diskidir. bu nedenle bu diski direk başka bir pc ye takıpta pc yi çalıştırdığınızda açılışta önyükleme ve boot sorunları ortaya çıkabilir tabiki sizin baş belanız depfrezee de diskle beraber boot olacaktır.zaten programın en önemli özelliği windowsla beraber boot olarak nasıl windows açıkken c yi formatlayamıyorsanız bununda kendisi için oluşturduğuu güvenli alandan silinememesi.Bu sebebledirki hdd yi diğer pc ye pc açık işletim sistemi ekranındayken takmanızı akabinde aygıt yöneticisinden yüklemenizi önermiştim. diğer taraftan sistem diskleri başka pc ye ikincil disk olarak bağlansa bile direk biçimlendirilmeye müsaade etmezler lakin bunun en pratik ve kolay yolu bilgisayarımı tıklayın disklerin gözüktüğü pencerede direk diskin üzrine sağ tıklayıp diski sil seçeneğini tıklayın.akabinde disk yönetimine girerek standart yollardan diskinizi yeniden biçimlendirin Birçok sistem diskini bu yöntemle sorunsuz formatladım