deep freeze merak ettiğim birşey

Kapalı Hesap (101323)
11-04-2009, 00:10   |  #1  
OP Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 0
3,337 mesaj

kaspersky 2009  deneme sürümü yükledim deep freeze ise full sürüm  deep freeze varken  deneme sürümünün  süresi   her açılışta aynımı kalır    lütfen   saçma sapan  gereksiz deep freeze gerek yok gibi şeyler yazmayın

Kapalı Hesap (79876)
11-04-2009, 03:28   |  #2  
Kapalı Hesap
1,252 mesaj

Deneme gün olarak yazıyorsa sistem tarhine göre gittiği için. Tarih deepfreeze ile alakası olmadığı için. Deepfreezenin olması bişey ifade etmez deneme gününden yer.

_cypher_
11-04-2009, 06:10   |  #3  
Yıllanmış Üye
1,389 mesaj

kis %99 internet üstünden tarih kontrolü yapıodur yani işlemezKahkaha

ayrıca sende ki deepFreeze takıntısı bitmedi gitti Beğendim

Kapalı Hesap (101323)
11-04-2009, 10:20   |  #4  
OP Kapalı Hesap
3,337 mesaj

ne biliyim elimde  bazı deneme sürüm yazılımlar var  deep freeze varken süre işliyor restart çekince  eski haline geliyor  ama bu sabah baktım kaspersky de olmuyor  cevaplar için saolunAlkış

Son Düzenleme: Kapalı Hesap (101323) ~ 11 Nisan 2009 10:21
MY_KIL
03-06-2009, 14:16   |  #5  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
351 mesaj

benimde deep freeze ile ilgili merak ettiğim birşey
difrizin 2 sürümü var biri Enterprise diğeri Standard sürüm
acaba hangisini kullanmalıyız hangisi daha iyi?

MY_KIL
03-06-2009, 21:35   |  #6  
Yıllanmış Üye
351 mesaj

arkadaşlar cevap verecek kimse yok mu bana ?

01apachi
03-06-2009, 21:44   |  #7  
Yıllanmış Üye
1,618 mesaj
MY_KIL
enteprisede gerekli ayarlardan sonra istediğin dosyayı deepfreze dışına albilirsin, istediğin zaman aralıklarında komple devredışı yapabilirsin vsvs..
standartta ise böyle bişey yok..
eğer ingilizcen iyi ise ilk'ini tavsiye edrim.

MY_KIL
03-06-2009, 22:11   |  #8  
Yıllanmış Üye
351 mesaj

dondur dediğinde dondursun değişiklik yapacağın zaman izin versin yeter. ben zaten dosyalarımı flash diskime alıyorum. cevap için teşekkürler.

Mustafa@PC
03-06-2009, 23:09   |  #9  
Mustafa@PC avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
13,125 mesaj

Deepfreez'ın eski süksesi kalmadı.Zaman zaman  sorunlara neden oluyor.

MY_KIL
04-06-2009, 01:07   |  #10  
Yıllanmış Üye
351 mesaj

olabilir başka çarem yok hocam istediği kadar sorunlara sebep olsun. asıl şimdiye kadar kullanmadığım için karşılaştığım sorunların çeyreği etmez heralde ne kadar süksesi kalmamış olsa da. yarın iş yerindeki bilgisayara deep freezei kuracam. elemanlar ben yokken bilgisayarı çok kurcalıyor ayarlar karışıyor pc bozuluyor. birde olur olmaz sitelere girenler oluyor virus bulaşıyor. bu iş antivirusle falan olacak iş değil. bilgisayardan anlamayan adam antivirus kullanmayı; antivirusun verdiği uyarıyda ne demek istediğini bilir mi. olmuyor yani. tek çare DEEP FREEZE.

Kapalı Hesap (101323)
05-06-2009, 09:23   |  #11  
OP Kapalı Hesap
3,337 mesaj
MY_KIL
aslında standart daha güvenli çünkü enterprise sürümde one time password özelliği var ama  bu özellik standart sürümde yok enterprise sürümde ek olarak ikon gizleme özelliği ve thawspace (sanal sürücü) özelliği var   internet kafeler için enterprise uygun ev kullanıcıları içinde standart uygun

Kapalı Hesap (101323)
05-06-2009, 09:26   |  #12  
OP Kapalı Hesap
3,337 mesaj
MY_KIL
olabilir başka çarem yok hocam istediği kadar sorunlara sebep olsun. asıl şimdiye kadar kullanmadığım için karşılaştığım sorunların çeyreği etmez heralde ne kadar süksesi kalmamış olsa da. yarın iş yerindeki bilgisayara deep freezei kuracam. elemanlar ben yokken bilgisayarı çok kurcalıyor ayarlar karışıyor pc bozuluyor. birde olur olmaz sitelere girenler oluyor virus bulaşıyor. bu iş antivirusle falan olacak iş değil. bilgisayardan anlamayan adam antivirus kullanmayı; antivirusun verdiği uyarıyda ne demek istediğini bilir mi. olmuyor yani. tek çare DEEP FREEZE.
bu konuda çok haklısın dostum  dediklerine aynen katılıyorum

mancukya
05-06-2009, 10:31   |  #13  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 4
2,844 mesaj

Windowsu drivers update vs vs ile güzelce kurup 1 yada 2 tanelik backup dvdsi yaptirsan hic bir sorunun olmaz.
önemli dosyalarinida diski 2 ye bölüp d: ye atarsan backup olayinda sorun zaten yasamazsin.
carl246 daha öncede antivirus kullanmayin diye basligini hatirliyorum simdi ona sorum madem deep iyi koruyor neden kasper kurdugu yönünde.
Kotali kullaniciysan deep virusden falan korumaz siz bilirsiniz o internet cafeler icindir sadece ev icin tavsiye edilen bir sey degildir.
Karisik derkende ccleaner Türkce, Spybot türkce, Anti malware Türkce,Kaspersky, Nod32, Antivir resimleriyle sitede bile mevcut nasil ayar yapilacagi.
Gelelim frewall ve icinde hips korumasi olan bir programa nette gezerken durduk yere izin penceresi cikiyorsa sebebi zaten bellidir bence karisik degil.
Senelerdir dikkat ettigim acemi kullanicilar icin(Senin icin degil)ben anlamiyorum yapamiyorum ama makinaya msn son versiyon kurmus, buna eklentilerini yapmis, chate bilmem neye girecekse o programlari kurmus, en önenlisi hangi paylasim programi populerse muzik vs vs icin oraya limewere, emule vs vs de kurmus muzik cekiyor ama anlamiyor tarama yapmaktan genelde cogu kisinin mantigi bu.

Son Düzenleme: mancukya ~ 05 Haziran 2009 10:33
MY_KIL
06-06-2009, 01:03   |  #14  
Yıllanmış Üye
351 mesaj

80 gb diski 26 GB C geri kalanı D sürücüsü olarak ayarladım windows xp sp3 cdsi ile, format attım. chipseti ve driverları yükledim ve sonra windowsu güncelledim. 3. parti gereken programları ve iş için kullandığımız programları yükledim. gereken ayarları yaptım ve tabiki yedekli çalışan programları yedeklerini d ye alacak şekilde ayarladım. son olarak birde difrizli de olsa antivirussuz pc olmaz diye avira free yükledim. bütün ayarlamalar bitince en son deep freeze v 6.41 standart sürümü yükledim. yüklerken c yi seçtim d yi devre dışı yaptım. ve sonuç. bütün sorunlar bitti şimdilik herşey çok güzel görünüyor durumdan çok memnunum:) demekki NE YAPIYORMUŞUZ, firewall olsun antispy olsun antivirus olsun güncel windows olsun yinede bilgisayarı kötülüklerden ve kurcalanmaktan korunamadığı durumların tek çaresi olan deep freeze programını KULLANIYORMUŞUUUZZZ :)

Kapalı Hesap (101323)
06-06-2009, 01:40   |  #15  
OP Kapalı Hesap
3,337 mesaj
mancukya
Windowsu drivers update vs vs ile güzelce kurup 1 yada 2 tanelik backup dvdsi yaptirsan hic bir sorunun olmaz.
önemli dosyalarinida diski 2 ye bölüp d: ye atarsan backup olayinda sorun zaten yasamazsin.
carl246 daha öncede antivirus kullanmayin diye basligini hatirliyorum simdi ona sorum madem deep iyi koruyor neden kasper kurdugu yönünde.
Kotali kullaniciysan deep virusden falan korumaz siz bilirsiniz o internet cafeler icindir sadece ev icin tavsiye edilen bir sey degildir.
Karisik derkende ccleaner Türkce, Spybot türkce, Anti malware Türkce,Kaspersky, Nod32, Antivir resimleriyle sitede bile mevcut nasil ayar yapilacagi.
Gelelim frewall ve icinde hips korumasi olan bir programa nette gezerken durduk yere izin penceresi cikiyorsa sebebi zaten bellidir bence karisik degil.
Senelerdir dikkat ettigim acemi kullanicilar icin(Senin icin degil)ben anlamiyorum yapamiyorum ama makinaya msn son versiyon kurmus, buna eklentilerini yapmis, chate bilmem neye girecekse o programlari kurmus, en önenlisi hangi paylasim programi populerse muzik vs vs icin oraya limewere, emule vs vs de kurmus muzik cekiyor ama anlamiyor tarama yapmaktan genelde cogu kisinin mantigi bu.
  benim net kotasız    birde şöyle düsün virüs pc ye girdi .exe dosyalarına bulastı sonra antivirus sildi ama virus zaten sisteme yapacagını yaptı .exe dosyalarını bozdu bu durumda antivirus o dosyaları eski haline getirebilecekmi

Kapalı Hesap (101323)
06-06-2009, 01:42   |  #16  
OP Kapalı Hesap
3,337 mesaj
MY_KIL
80 gb diski 26 GB C geri kalanı D sürücüsü olarak ayarladım windows xp sp3 cdsi ile, format attım. chipseti ve driverları yükledim ve sonra windowsu güncelledim. 3. parti gereken programları ve iş için kullandığımız programları yükledim. gereken ayarları yaptım ve tabiki yedekli çalışan programları yedeklerini d ye alacak şekilde ayarladım. son olarak birde difrizli de olsa antivirussuz pc olmaz diye avira free yükledim. bütün ayarlamalar bitince en son deep freeze v 6.41 standart sürümü yükledim. yüklerken c yi seçtim d yi devre dışı yaptım. ve sonuç. bütün sorunlar bitti şimdilik herşey çok güzel görünüyor durumdan çok memnunum:) demekki NE YAPIYORMUŞUZ, firewall olsun antispy olsun antivirus olsun güncel windows olsun yinede bilgisayarı kötülüklerden ve kurcalanmaktan korunamadığı durumların tek çaresi olan deep freeze programını KULLANIYORMUŞUUUZZZ :)
senin kullandıgın 60 günlük 60 gün sonra pasif olacak benden söylemesi full istiyorsan msn den verebilirim

MY_KIL
06-06-2009, 01:50   |  #17  
Yıllanmış Üye
351 mesaj

edit: pardon yanlış yazmışım 6.30 kullandığım versiyon.
6.41 değil

Son Düzenleme: MY_KIL ~ 06 Haziran 2009 04:04
mancukya
06-06-2009, 02:02   |  #18  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 4
2,844 mesaj

carl246 bak arkadasim zararli yazilimlar kendi baslarina calisamazlar yazilim icindeki hatalar sayesinde calisirlar windows icin yazilmis bir virus windows kurulu oldugu sürece etkili olur.
Exe icine virus giremez dosya kurulu esnasinda bozmaya kalkar yada daha önceden onlara eklenmistir.
Aslinda bilgili hack konusundadabaya bir birikimin var ama bazi konularda okumus oldugun yada edindigin bilgiler hatali.
Bende yasadim virus sebebiyle kurmak istedigim exe bozuk gözükuyordu ama virusu sildikden sonra ayni problem exe dosyalarinda yoktu.
Exe zip vs vs bunlar özel pakettir yükleme yapilirken bunlar temizse bunlarin icine zarali yazilim giremez sadece kurma esnasinda bazi zarari yazilimlar buna engel olur ama o tarz dosyalara mudahele edemez direk.
Ayrica hack konusunda bilgin var rar yada exe ypailmis bir dosyayi acmadigin sürece onlarin giremeyecegini bilemn gerekiyor.

Kapalı Hesap (101323)
06-06-2009, 02:41   |  #19  
OP Kapalı Hesap
3,337 mesaj
mancukya
carl246 bak arkadasim zararli yazilimlar kendi baslarina calisamazlar yazilim icindeki hatalar sayesinde calisirlar windows icin yazilmis bir virus windows kurulu oldugu sürece etkili olur.
Exe icine virus giremez dosya kurulu esnasinda bozmaya kalkar yada daha önceden onlara eklenmistir.
Aslinda bilgili hack konusundadabaya bir birikimin var ama bazi konularda okumus oldugun yada edindigin bilgiler hatali.
Bende yasadim virus sebebiyle kurmak istedigim exe bozuk gözükuyordu ama virusu sildikden sonra ayni problem exe dosyalarinda yoktu.
Exe zip vs vs bunlar özel pakettir yükleme yapilirken bunlar temizse bunlarin icine zarali yazilim giremez sadece kurma esnasinda bazi zarari yazilimlar buna engel olur ama o tarz dosyalara mudahele edemez direk.
Ayrica hack konusunda bilgin var rar yada exe ypailmis bir dosyayi acmadigin sürece onlarin giremeyecegini bilemn gerekiyor.
daha önce basıma geldi  virüs pc ye girip .exe dosyalarını bozdu kaspersky ile virusu sildim ama  virus çoktan  sistemde ne kadar .exe dosyası varsa bozmustu  bu olay basıma geldigi zaman   tüm hdd ye format atmıstım
uzaktan kod ile çalıstırılan trojanlar oldugunu duymustum  bu trojanlar   sen çalıstırmasanda  systemde yayılabiliyor

hayatın_içinden
06-06-2009, 17:13   |  #20  
Yıllanmış Üye
372 mesaj

Ev kullanıcısıyım enterpriz'in standart versiyonuyla arasındaki fark nedir... Ben sadece ''C:disk sürücüsünü dondurup diğer sürücüleride açık bırakmak istiyorum standart sürümde varmı bu özellik..? Hangi versiyonunu önerebilirsiniz bana ..Ayrıca ben bu programı ''Win 7'' işletim sisteminde de kullanmak istiyorum ....

Kapalı Hesap (101323)
06-06-2009, 23:08   |  #21  
OP Kapalı Hesap
3,337 mesaj

açtıgın konuya  cevap yolladım  ayrıca wın 7 sürümü  su an ıcın yok