Konuyu hortlatıyorum ama google'dan gelenler çare bulsun diye.
Üstteki yorumlara hiç bakmayın.Hepsi aşırı derecede cahil yazılmış.
2009 yılında yazılmış üstteki yorumlar,o tarihte bile bilgisayarla ilgilenen yurdum insanının (bilgisayarla ilgilenmeyenin chip'te ne işi var?) bu kadar cahil olmasına güleyim mi,üzüleyim mi?
Biri diyor ccleaner ile dene,biri diyor revo uninstaller ile dene.Yok program ekle kaldırdan da deneseydi adam.O kadar cahil mi sizce bu konuyu açan?DEEP FREEZE DİYOR DEEP FREEZE!Siz hiç deep'i kaldır diyip te kaldıranı gördünüz mü?Benim 7 sene önce gittiğim bilgisayar tamircisi buna kalkmaz diyordu (ha tabi bu yanlış bir ifade,aslında kalkar).Kalkar ama şifreyi bilip thawed moduna almanız lazım.(kontrol panelinde hani 3 tane düğme var ya,en alttaki)Şifreyi bilmiyorsanız killer la miller la deepunfreezerla İMKANSIZ!O programlar deep 5-4 içindi.Son sürüm 7!Yani asla işe yaramaz.Yetkisiz kaldırabilmeniz için (kendi setupunu kullanmadan) windows altında işlem yapmamnız gerekiyor.Önce deep'in bilgisayarda yaptığı değişiklikleri bulup,sonra live pardus vs. ile bilgisayarı açıp linux vs. altından silmelisiniz.
Bunu yapsanız da deep oyuncak değildir,bilgisayarın içine işler.Eğer bilinçsizce c:\windows\system32\drivers tan deep freezenin dosyalarını silerseniz,bilgisyar mavi hata verir,ve bir daha açılmaz.Program files'ten silerseniz,bir daha kapatamazsınız.Kontrol paneline erişemezsiniz.
Ben sanal bilgisayar altından deep reezenin nereye dosya attığını buldum.Regshogt yardımı ile.Kanımca en önemli kayıt defteri anahtarı şurada:
HKLM\SYSTEM\ControlSet001\Enum\IDE\burasıbilgisayardanbilgisayaradeğişir\5&33d1638a&0&0.0.0\Control içinde ActiveService var, onun değeri deep yüklüyken deepfrz oluyor,yüklü değilken ise Disk.Ve deep pasifken bile buranın değiştirilesine izin vermiyor.Burdan .ıkardığım sonuç şu:
Normalde windows altında çalışan programlar hard disje veri yazabilmek için windowsa başvurmak ZORUNDADIRLAR.Bu aşamada deep freeze windowsun önüne geçiyor (verdiğim kayıt defteri anahtarında herhlade) ve işletim sistemini devre dışı bırakarak yazma,silme,değiştirme isteklerinin doğrudan kendisine gemesini sağlıyor.Ve aynen dev bir sandboxie gibi bunları erçek harddiske yazmak gibi andboxie gibi özel bir alana yazıyor.Muhtemelen bu özel alanı da işletim sistemini pasif edip kontrolü eline aldığı için bizden gizliyor.Pasif olduğunda bile.Yeniden başlatınca bu bölümü siliyor.
Sonuç olarak bilgisayarda internete girip çıkan,bozulunca tamirci çağıran biriyseniz,tamirci çağırtıp format at diyin.Bir bakayım derse "Hayır ne uğraşacan format at!" diyin.
Eğer biraz daha ilerlediyseniz,bilgisayara kendiniz format atın.
Eğer baya baya ilerlediyseniz,windows'u ciğerine kadar biliyorsanız,c++ 'ta ,c #'ta program yazabiliyorsanız,bilgisayarı mavi ekran verene kadar yolunuz var.Haydi uğurlar ola!
Bu iş için bir site açılıp bilgili insanlar buraya toplanılıp ortak çalışmalar yürütülerek deep freeze kırılbilir belki.Ama dünya çapında çalışma lazım bence.