DeeperWeb: Google'ı maksimumda kullanın!

CHIP Online
21-05-2009, 12:45   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Arama motoru Google'ı maksimumda kullanmak ister misiniz? DeeperWeb siz bu şansı sunuyor...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/Deep ... kullanin_12880.html

Resimlerle: Google'ın pek bilinmeyen özel sayfaları

Google şüphesiz dünyanın en gelişmiş arama motoru ve sadeliğinin kullanılabilirliğine katkısı çok büyük. Fakat her zaman bu kadar sadece bir arama motoru kullanmak istemeyebilirsiniz. Bazı kullanıcılar için tek bir sayfadan pek çok bilgiye hılı erişim daha değerli olabilir. İşte Google alt yapısını kullanan DeeperWeb bunu sağlıyor.

DeeperWeb'in arama sonuçlarında sadece Google'a ait sonuçlar görüntüleniyor fakat sayfada kategorize edilmiş olarak farklı konu başlıkları ile ilgili sonuçları görüntülemek mümkün. Bunlar arasından en ilgi çekici olanı "arama bulutu". Arama yaptıktan sonra sayfanın hemen sağ tarafında ilgili arama kelimelerini görebiliyorsunuz. Buradaki kelimelere tıklayarak bu kelimeleri de aranıza dahil edebilir veya üzerine gelince çıkan kırmızı eksi işareti ile o kelimeyi arama dışı bırakabilirsiniz.

Arama bulutunun hemen alt kısmında ise aramanızla ilgili yanıt sayfaları, ölçümler, haberler, kaynaklar, wikipedia ve blog başlıklarını da bulabilirsiniz. Eğer Google aramalarını seviyorsanız ama tek sayfada daha çok veriye ulaşmak istiyorsanız DeeperWeb'i ziyaret edebilirsiniz. DeeperWeb'in Firefox eklentisi ve IE7 ile IE8'de çalışan arama eklentisi de bulunuyor.

Tüm konu: DeeperWeb: Google'ı maksimumda kullanın!

İzleyin: Google SearchWiki

Resimlerle: Google'ın pek bilinmeyen özel sayfaları

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: DeeperWeb'i nasıl buldunuz?