Delirticek düzeyde kota artışı

vandal59
28-04-2009, 01:06   |  #1  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
73 mesaj

Arkadaşlar artık bıtkım.Son 1-2 haftadır bilgisayarım kapalı olsa dahi kotam inanılmaz derece de artıyor.Bilsiyarı açıyorum , denmek için hiçbiryere girmiyorum 1-2 saat öylece açık kalıyor pc.Msn ye bile girmeden kotama bir bakıyorum 87-90 MB artmış.Şuanda 3 günde 3.5 GB lik bir artış oldu.PC'ye format diceksiniz ama ben 8 gün içinde 12 defa format attım.Kasper, Avira , MCafee ,Nod32 gibi birsürü antiviriüs veya antispyware programları ile tarama yaptım yinede birşey çıkmadı.

Biri teknik destek hattını aradğımda , modemin wireless ayarlarını kapatmam gerektiğini söylediler ama zaten bütü kablosuz ağ güvenlik ayarlarını kapadım 1 haftadır.Durmuyor yinede lanet kota.Gerçekten elim kolum bağlı.Ne bilgisayardan nede Biri den kaynaklanıyor sorun.Ama sorun nerede ? Lütfen yardım arkadaşlar tek çarem burası kaldı.

NOT: Konuyu açıcaık en uygun yer burayı buldum.Yanlış yerdeyse lütfen konuyu silmeyin , doğru yere taşıyın arkadşarlar.Tek çarem burası.

Turkish Developer
28-04-2009, 01:20   |  #2  
Turkish Developer avatarı
Yıllanmış Üye
671 mesaj

Merhaba ...

Öncelikle sisteminizde zararlı bir yazılım , Klasör oluşturup büyük boyutlara varacak farklı uzantılarda depolama gerçekleştirebilir.
Format attığınızı dile getirdiniz: bir takım güncellemler  bilgisayarınızı açtığınızda gerçekleştiriyormu bunu gözlemleyiniz. bazı güncellemler sistem açılışında güncellenir kotasını yer, sistem kapandıktan sonra uygulama başarısız olunca , bir sonraki açılışta aynı güncelleme Update ye ihtiyaç duyabilir.
12 kere format atıyorsanız , bir takım windows güncelleştirmeleri gerçekleşebilir, buda toplamda biraz artış meydana getirebilir. HD videolardan da uzak durunuz. Programların arka planda olsa dahi bir güncelleme gerçekleştirip,gerçekleştirilmediği de gözlemleyiniz.

Diğer bir nokta , yenen XX MB Kota yı kendi bilgisayarınızdan mı öğreniyorsunuz, yoksa hizmet kota sorgulama ekranındanmı.
eğer bilgisayarınızdan gözlemliyorsanız, sisteminizi uzak erişimlere de kapatınız.

Modeminizden kullanıldığını düşünüyorsanız, lütfen modeminizi güvenliğini üst seviyelere WPA- wpa2 ye alın.. ve Kullanmadığınız zamanlarda modeminizi tamamen kapatın , elektriğini kesiniz. mac ve modeminiz hacklenmiş olabilir.

Mustafa@PC
28-04-2009, 01:23   |  #3  
Mustafa@PC avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
13,125 mesaj
vandal59

Biri teknik destek hattını aradğımda , modemin wireless ayarlarını kapatmam gerektiğini söylediler ama zaten bütü kablosuz ağ güvenlik ayarlarını kapadım

Ağ güvenlik ayarlarını açın.

Teknik servistekiler size sanırım wireless modeminizi kapatmanız gerektiğini söylemişler.

Bunun nedeni netiniz kablosuz olduğu için sizin netiniz üzerinden başkasıda kullanıyor olabilir.Ya parolanızı öğrenmiştir yada kırmıştır.

Ttnet müşteri hizmetleriyle bi görüşün bakalım belki yeni şifre verirler size.

Son Düzenleme: Mustafa@PC ~ 28 Nisan 2009 01:24
bektash
28-04-2009, 01:25   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,997 mesaj

Güncel olarak tarayıcılara bulaşan Win32/Spy.Zbot.KGN sürekli indirme işlemi gerçekleştiriyor.. Kurtarma Yolu Güvenli Modda AV taraması. bulaştıgı yer olarak Hangi tarayıcı kullanıyorsanız O tarayıcının Ön bellegi olarak düşünüyorumm.

vandal59
28-04-2009, 01:28   |  #5  
OP Üye
73 mesaj

Yok güncellemler ile alkası yok arkadaşlar.Güncelleme filan hiçbir program üyklü olmadığında ible oluyor.Windows updateleri ayarladım olmaması için.Hiçbirşeyde izlmeiyorum , indirmiyorum. 100 mb leri aşkın derecede kota gidebiliyor :(

H@ckerCesur
28-04-2009, 01:55   |  #6  
Yıllanmış Üye
1,881 mesaj

kablosuz agına kaçak giren birisi varsa bunu ögrenmenin en güzel yolu modem arayüzünden geçer. Modemin markasını yazmadıgın için net birşey diyemiycem. Fakat eger airties kablosuz modemse 192.168.2.1 yazarak modemin arayüzüne gel ve yerel ag sekmesinden hangi bilgisayarların modeme baglı olduklarını gör.

Eger sadece sen baglıysan ve kotan artmaya devam ediyorsa bu defa bilgisayarında neti sömüren bir zararlı olabilir. Kullandıgın bir program da bunu yapabilir. Format atarken tüm sistemin yedegini alarak c,d tüm sürücüleri formatla. Flash diskin varsa ondaki virüslerden imzamdaki konu aracılıgı ile kurtul. Çünkü bu tarz virüsler sürücülere de bulaşırlar ve sen c yi formatlasan bile D ye girer girmez tekrar aktif olurlar. Ayrıca kota durup ettigi yerde artmaz.
Yine modemin ara yüzünden kablosuz agları kablosuz ayarları sekmesinden disable yap. Wlan ışıgının modemden söndügüne emin ol.

Turkish Developer
28-04-2009, 01:56   |  #7  
Turkish Developer avatarı
Yıllanmış Üye
671 mesaj

Güncellemeler Gerçekleştirmiyorsunuz....
Zararlı Yazılımınızın Olmadığını İfade Etmeye Çalışıyorsunuz...

Bir Başkası Tarafından İnternet Hizmetinizin Kullanılma İhtimali Üzerinde Durunuz.Güvenliğinizi Var Olan Derecede Kullanın.Modem de WPA - Anti Dos - Firewall Özelliklerini Şifrenizi Değiştiekten Sonra Kullanınız.Modeminizn Arayüzüne Girmek İçinde Modem Arayüz Şifresi Kullanın. Eğer Modem veya Arayüzünüz Hacklenmişse, Bunu Yapan Kişi Mac Adresini Kablosuz Erişimi Kullanmak İçin Eklemiştir. ve Şifre Değişsenizde Tanımlı Olan Mac Adresi Çıakrılmadan Kurtulamazsınız. Kendi Bilgisayarınızın Mac Adresi Dışındaki Varsa Siliniz. Hatta Başka Adreslerin Eklenmesinide Engelleyiniz.
Portlarınız Tarafından da Kotanız Katledilebilir. İnternet Security veya Dahili - Harici Bir Firewall Kullanınız.

İnternet Servis Sağlayıcınızla Görüşün.

Mustafa@PC
28-04-2009, 02:27   |  #8  
Mustafa@PC avatarı
Yıllanmış Üye
13,125 mesaj

Bence hiç zaman kaybetmeden kullanıcı şifrenizi değiştirin,

Modeminizi resetleyip ayarlarınızı yapın.

Ve ardından Kis 2009 yada Avira Premium Security den birini kurun.

hakanbede
28-04-2009, 19:30   |  #9  
Taze Üye
4 mesaj

Öncelikle geçmiş olsun diyorum. Çok kötü bir durum İnşallah sorununu çözmene yardımcı olabilirim.

Eğer sebep kötü niyetli bir yazılımsa ve format atmana rağmen aktif oluyorsa bu bilgisayarına, sürücü tabanlı çalışan bir virüs bulaşmış demektir. Bu durumda

Antivirüs programını indir.
Program türkçe, Windows XP sürümü ve 8 bedava kullanım hakkı var. 1 kere çalıştırman yetecektir zaten.

Programın, sürücülerindeki virüsleri otamatik temizlemesini istiyorsan bilgisayarına herhangi bir usb veya flash diski tak program otamatik olarak bilgisayarındaki bütün sürücüleri tarayıp, formata rağmen çalışan virüsleri etkisizleştirecektir. Sonra ekranın sağ alt köşesinde bir mesaj belirip kaç virüsün temizlendiğini gösterir.

İşi sağlama almak için bu mesaja tıklayıp programı aç sonra "virüsleri etkisizşleştirme görünümüne geç"i seçip bilgisayarındaki tüm sürücüleri teker teker seç ve her sürücü seçişinde sağdaki pencerede görünen tüm dosyaları teker teker "etkisizleştir" dosyaları Sakın silme silersen virüs kendisini tekrar oluşturabilir, sadece "Etkisizleştir" (windows için önemli olan autoexec.bat, boot.ini gibi dosyaları Etkisizleştirmek istediğinde bir uyarı verir ama devam etmek istersen bu dosyalarıda etkisizleştirecektir. Eğer format atmayacaksan uyarı aldığın dosyalara işlem yapma)

Ve malum son bilgisayarına güzelce format atıyorsun.
Ve mutlu son formattan sonra yeniden peydah olan virüsler artık yok.

vandal59
28-04-2009, 19:37   |  #10  
OP Üye
73 mesaj
hakanbede
Öncelikle geçmiş olsun diyorum. Çok kötü bir durum İnşallah sorununu çözmene yardımcı olabilirim.

Eğer sebep kötü niyetli bir yazılımsa ve format atmana rağmen aktif oluyorsa bu bilgisayarına, sürücü tabanlı çalışan bir virüs bulaşmış demektir. Bu durumda

Antivirüs programını indir.
Program türkçe, Windows XP sürümü ve 8 bedava kullanım hakkı var. 1 kere çalıştırman yetecektir zaten.

Programın, sürücülerindeki virüsleri otamatik temizlemesini istiyorsan bilgisayarına herhangi bir usb veya flash diski tak program otamatik olarak bilgisayarındaki bütün sürücüleri tarayıp, formata rağmen çalışan virüsleri etkisizleştirecektir. Sonra ekranın sağ alt köşesinde bir mesaj belirip kaç virüsün temizlendiğini gösterir.

İşi sağlama almak için bu mesaja tıklayıp programı aç sonra "virüsleri etkisizşleştirme görünümüne geç"i seçip bilgisayarındaki tüm sürücüleri teker teker seç ve her sürücü seçişinde sağdaki pencerede görünen tüm dosyaları teker teker "etkisizleştir" dosyaları Sakın silme silersen virüs kendisini tekrar oluşturabilir, sadece "Etkisizleştir" (windows için önemli olan autoexec.bat, boot.ini gibi dosyaları Etkisizleştirmek istediğinde bir uyarı verir ama devam etmek istersen bu dosyalarıda etkisizleştirecektir. Eğer format atmayacaksan uyarı aldığın dosyalara işlem yapma)

Ve malum son bilgisayarına güzelce format atıyorsun.
Ve mutlu son formattan sonra yeniden peydah olan virüsler artık yok.

Programı indirdim ama o dediğiniz USB  yada Flashbellek kısmını tam anlamadım :( Anlatırmısınız biraz daha çaık olarak.

vandal59
28-04-2009, 19:49   |  #11  
OP Üye
73 mesaj

Ben USB kablosunu taktım ama sadece telefonun hafıza kartını taradı :S PC yi harddiski felan taramadı.

vandal59
28-04-2009, 20:01   |  #12  
OP Üye
73 mesaj

Bu arada sağ alt pencerede görünen tüm dosyalar için Windows için önemli dosya uyarısını yapıyor hemde her dosya için.Hiç etkisizleştiremedim.

vandal59
28-04-2009, 20:13   |  #13  
OP Üye
73 mesaj
Turkish Developer
Güncellemeler Gerçekleştirmiyorsunuz....
Zararlı Yazılımınızın Olmadığını İfade Etmeye Çalışıyorsunuz...

Bir Başkası Tarafından İnternet Hizmetinizin Kullanılma İhtimali Üzerinde Durunuz.Güvenliğinizi Var Olan Derecede Kullanın.Modem de WPA - Anti Dos - Firewall Özelliklerini Şifrenizi Değiştiekten Sonra Kullanınız.Modeminizn Arayüzüne Girmek İçinde Modem Arayüz Şifresi Kullanın. Eğer Modem veya Arayüzünüz Hacklenmişse, Bunu Yapan Kişi Mac Adresini Kablosuz Erişimi Kullanmak İçin Eklemiştir. ve Şifre Değişsenizde Tanımlı Olan Mac Adresi Çıakrılmadan Kurtulamazsınız. Kendi Bilgisayarınızın Mac Adresi Dışındaki Varsa Siliniz. Hatta Başka Adreslerin Eklenmesinide Engelleyiniz.
Portlarınız Tarafından da Kotanız Katledilebilir. İnternet Security veya Dahili - Harici Bir Firewall Kullanınız.

İnternet Servis Sağlayıcınızla Görüşün.

Mac adresi yok hic mac filtreleme bölümünde :S

Bu arada portlarınız tarafından kotanız katledilebilir demişssiniz yani nasıl portlar tarafından kota yüksleebilir mi ?

Birde birşey soracağım.KOtanın kullanım saatlerine bkatığımda hep benim oturduğum saatler.Yani pcnin kapalı olduğu satlerde kullanılmıyor gözüküyor.Burada yakın zamanda telefon santrali filan yenilendi.Bütün köyün telefonları o koydukları kocaman kutuya aktarıldı.Orada çok karışıklıklar olmuştu.Ondan beridir böyle kotam.O kutuda olan bir hatadan olabilir mi bu port dediğiniz şey.Çünkü telefoncular o kutuyu yaparken protların değiştiğini söylemiştiler.

vandal59
28-04-2009, 21:23   |  #14  
OP Üye
73 mesaj

Yardım lütfen.

Kapalı Hesap (101323)
28-04-2009, 21:49   |  #15  
Kapalı Hesap
3,337 mesaj

modemin fişini ağ bağlantı kablolarını  çekip   tüm sabit sürücüleri yavaş  biçimlendirme yap  yinede sorun oluyorsa  virus  biosa  girmiş olabilir  kardes  bendede  birkaç ay önce aynı sorun vardı limitsiz tarifeye geçtim sorun kalmadı sen en iyisi  limitsiz tarifeye geç  artık birisi  netini kullansada sorun  olmaz  adı üstünde limitsiz

Son Düzenleme: Kapalı Hesap (131557) ~ 28 Nisan 2009 21:52
Mustafa Can
28-04-2009, 22:39   |  #16  
Mustafa Can avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
2,248 mesaj
vandal59
Mac adresi yok hic mac filtreleme bölümünde :S

Bu arada portlarınız tarafından kotanız katledilebilir demişssiniz yani nasıl portlar tarafından kota yüksleebilir mi ?

Birde birşey soracağım.KOtanın kullanım saatlerine bkatığımda hep benim oturduğum saatler.Yani pcnin kapalı olduğu satlerde kullanılmıyor gözüküyor.Burada yakın zamanda telefon santrali filan yenilendi.Bütün köyün telefonları o koydukları kocaman kutuya aktarıldı.Orada çok karışıklıklar olmuştu.Ondan beridir böyle kotam.O kutuda olan bir hatadan olabilir mi bu port dediğiniz şey.Çünkü telefoncular o kutuyu yaparken protların değiştiğini söylemiştiler.

bence telekou ara o kutuya baksınlar ondan beri oluyosa

mancukya
29-04-2009, 13:53   |  #17  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 4
2,844 mesaj

odemin wireless ayarlarını kapatmam gerektiğini söylediler ama zaten bütü kablosuz ağ güvenlik ayarlarını kapadım 1 haftadır.Durmuyor yinede lanet kota.

Neyi ariyorsunki kablosuz agin varmis gecmis olsun birileri sömürüyor.
Elaman modemin icini duman ettirmis zaten sen o isi pek bilmiyorsun iyi anliyan birini cagirip modemi resetletin ve sonrasinda kendi mac adresin baglanacak sekilde ayar yaptir modemide sonrasinda gizli hale getir.Neticede format atmana ragmen bu oluyorsa birileri sömürüyor sifrende basit bir sifreyse zaten becermistir bu olayi yada direk modem icine sizip isi cözmüstür ben senin bunu becerebilecek birisi oldugunu sanmiyorum 1 hafta öncesine kadar modemde sifre olmadigini dahi bilmiyorsun simdide degistim diyorsun anliyan birini cagir yaptir ama odem resetlenmeli mutlaka modemin kendi sifreleride degistirilmeli.

Ayrica bios falan virus girmez bios windows yazilimi degildir her aletin bios yazilimi degisiktir sadece hard disk mbr rootkit girebilir onunda olmasi cok ama cok zordur formatda silinemeyen sadece mbr dosyalaridir.

Son Düzenleme: mancukya ~ 29 Nisan 2009 13:55
vandal59
29-04-2009, 18:10   |  #18  
OP Üye
73 mesaj
mancukya
odemin wireless ayarlarını kapatmam gerektiğini söylediler ama zaten bütü kablosuz ağ güvenlik ayarlarını kapadım 1 haftadır.Durmuyor yinede lanet kota.

Elaman modemin icini duman ettirmis zaten sen o isi pek bilmiyorsun iyi anliyan birini cagirip modemi resetletin ve sonrasinda kendi mac adresin baglanacak sekilde ayar yaptir modemide sonrasinda gizli hale getir.Neticede format atmana ragmen bu oluyorsa birileri sömürüyor sifrende basit bir sifreyse zaten becermistir bu olayi yada direk modem icine sizip isi cözmüstür ben senin bunu becerebilecek birisi oldugunu sanmiyorum 1 hafta öncesine kadar modemde sifre olmadigini dahi bilmiyorsun simdide degistim diyorsun anliyan birini cagir yaptir ama odem resetlenmeli mutlaka modemin kendi sifreleride degistirilmeli.

Ayrica bios falan virus girmez bios windows yazilimi degildir her aletin bios yazilimi degisiktir sadece hard disk mbr rootkit girebilir onunda olmasi cok ama cok zordur formatda silinemeyen sadece mbr dosyalaridir.

Modemde şifre bile yoktu önceden.Şifreyi koymadan önce bşaladı bu artış kotada.Demekki biri sömürüyor.Ama bunu anlayamazmıydı Teknik servis.

Kapalı Hesap (101323)
30-04-2009, 04:08   |  #19  
Kapalı Hesap
3,337 mesaj
mancukya

nette  çernobil diye arat  görürsün

Son Düzenleme: Kapalı Hesap (131557) ~ 30 Nisan 2009 04:16
ECHELON_
30-04-2009, 04:12   |  #20  
Yıllanmış Üye
1,644 mesaj
carl246
nette  çernobil diye arat  görürsü
bıosa vırus girmez rame bazı vıruslar uyku modunda çalışıyormuş gibi kendini ekler o tür durumlarda da rising kullanılmalı yada ramı bir süre çıkarıp sonra tekrar takmak gerekir

senden eskiden beri bu çernobil vırusunua taktın

Kapalı Hesap (101323)
30-04-2009, 09:30   |  #21  
Kapalı Hesap
3,337 mesaj
SCARFACE_
bıosa vırus girmez rame bazı vıruslar uyku modunda çalışıyormuş gibi kendini ekler o tür durumlarda da rising kullanılmalı yada ramı bir süre çıkarıp sonra tekrar takmak gerekir

senden eskiden beri bu çernobil vırusunua taktı

confickerdan daha tehlikeli çernobil ama korkulacak yanı yok win 98 de çalışıyor win xp ve sonrasında çalışmıyor

vandal59
30-04-2009, 15:57   |  #22  
OP Üye
73 mesaj

Ya benim sorunum ne bu kotanın sebebi ne ?

A_Jerusalem_N
30-04-2009, 19:55   |  #23  
Yıllanmış Üye
230 mesaj

bana gore formatla silinmeyen virus geliyor aklıma su siteyi kontrol edebilirsin::

vandal59
02-05-2009, 12:29   |  #24  
OP Üye
73 mesaj

OLMUYOR YAA :( :( :(

Mustafa@PC
02-05-2009, 12:34   |  #25  
Mustafa@PC avatarı
Yıllanmış Üye
13,125 mesaj