Sevgili form Üyeleri Yazıma başlamadan önce herkese temiz, sağlıklı ve de virüssüz çalışmalar dilerim.Ben uzun zamandır internet kullanan ve de işimin gereği olarak günde 10 saate yakın şirkette internete bağlı olan biriyim. Fakat evde bu işler tabi ki böyle yürümüyor Crack lağzım şu lağzım bu lağzım, Neyse kısacası virüse bulaşıyorsunuz isteseniz de istemeseniz de .Ama büyük şirketlerde gördüğüm buna benim şirketimde dahil, 100 bin dolar veya daha fazla paraları Güvenliğe ve ekibe harcıyorlar . Doğal olarak ta para eşittir Temiz ve hızlı Net .Ama evde öyle değil ne zaman internete girsem başım beladan kurtulmuyordu bende bu konu hakkında kendi çapımda bir araştırma yaptım %95 Sorun halloldu
Öncelikle XP’ yi kaldırdım 2000 TR ve Ofice XP kurdum şu anda şirkette kullandığım
((bence dünyanın en uyumlu yazılımları)) Ve Frewall ler üzerinde çalışmaya başladım
Mc afee , Kerio, Symantec ve daha onlarcasını denedim Arkasından Bir program olmalıydı ki, Sistemi kurulduğu ilk gün ki gibi temiz ve stabil tutup ayrıcada sizin kurduğunuz programların haricinde başka veya korsan bir programın çalışmasını engelliyecek yazılımlar bunlarla da ilgili bir araştırma yaptım.Gelelim başka bir konuya Virüs Programlarının yakalayamadığı parazit ve torojanları tespit eden bir program bu konuda da yazılmış onlarca program varken doğruyu bulmak zor oldu vede son bölüm masa üstüne bir resim kopyalayıp yapıştırıldığında bile registry’ ye kayıt anahtarı oluşturup zamanla program kurup kaldırdığımızda da ((Bilirsiniz ki Bu Olmazsa olmazlar Arasındadır Çünkü Gün yeni çıkan yazılım yeni)) Bir zaman sonra bilgisayarın yavaşlamasına ve de kısa bir süre sonra hiçbir isteğinize cevap veremeyecek hale gelen durum sonu o hazin ve kaçınılmaz son C: format = Windows kurulum…. Ama bu ne çözüm nede kural….Ben kendi araştırma ve deneyimlerimle Windows 2000 üzerinden yazıda bahsettiğim güvenlik programlarını kullandım fakat bu seferde başka bir sorunla karşılaştım Windows 2000 bu günkü bilgisayar kullanıcılarının isteklerine cevap verememesi gerçeğiyle yüzleştim. Ama burada bir açık kapı gene de kalmaktaydı oda şuydu , Sizler yok ben extra program kurmayacağım internetim ve bilgisayarım güvenli olsun derseniz dünya güvenlik ödülleri almış 2000 ‘i taban olarak kullana bilirsiniz ama ben XP kullandım ve de %90 sonuç aldım. Karar sizin arada bir %5 güvenlik açığı farkı oluyor. Ama unutulmamalıdır ki, aşağıdaki yazılımları kullanmayan çıplak bir Windows bence internet ve birçok virüs hacker olaylarında güvenliğinden söz edilemeyecek bir bilgisayar halini almıştır diye düşünüyorum. Şimdi Reçeteyi Veriyorum
WİNDOWS XP veya 2000
OFICE XP
AD-AWARE 6.0
REG CLEANER 4.3 Build 780
SYMANTEC NORTON 7.60.926
ADVANTEC SYSTEM OPTIMIZER 1.20
DISK CLEANER 1.5.1
ZONE ALARM PRO 4
Bu reçetede yazı olarak bulunan programlar, Yaşana bilecek bir çok olumsuz durumları çözdüğü gibi internete girdiğinizde makinenizin aldığı parazitlerin haricinde, hangi programları kurup kaldırırsanız kaldırın Bilgisayarınızı kurduğunuz o ilk günkü gibi temiz , hızlı ve güvenlik unsuru ön pilanda olan, çalışma şeklinde kendini muhafaza edecektir.
Forma Üye olan Kendimden büyük ağabeylerime yaşça küçük kardeşlerime
SAYGI ve SEVGİLERİMLE
MURATSSSS
Not :Bunlar full versiyonlardır bulmakta zorluk çekenlere bizzat gönderebilirim..
Denenmiş Full Güvenlik
Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.Norton 2004 kullanmak istrdim ama malesef evimde tek makina için lisanslısını alamam. serialler de çalışmıyor. ama anlayamadığım ben şimdi ad-aware 6,0 sonra çıkan (6,1 herhalde) kullansam olmuyo mu
Bi de bu zonealarmı kullanmak istedim de allow all yapıncada güvenlik sağlıyor dimi? yoksa her çalışan programa evet hayır mı dicez?
Saygıdeğer kardeşim yazımda ifade etmek istediğim, Güvenliği sağlıyan programların adları ve sürümleriydi fakat sanırım eksik bıraktığım bir konu var. Yukarıda bahsettiğim programların Türkce yamaları var, yani ne olduğunu bilmeden nasıl evet veya hayır tuşlarından onay verebilirsinki. Regedit ten neyi sildiğini bilmeden nasıl bir anahtar kodu silersin (((( ha senin ingilizcen çok iyi ise ayrı tabi))) ben tüm Türkiyede bilgisayar kullanan ingilizce ile arasında problemler olan.... örnek göstermek gerekirse, benim gibi kişiler için araştırıp denediğim konuyu kaleme aldım vede unutulmamalıdır ki virüs veya trojan kendini excelle yazmaz yani bu proğramları kullanırken bilmedin anlıyamadığın yeri silersen windows işletim sistemin ile makinanın içerdeki bilgilerine elveda dersin, Bunu kesinlikle unutmayalım. Ayrıca bu yazılımların firmalarının çıkarttığı tabiki son sürümleri ve en son halleriyle gelişmişleri var ..var ama tabiki bununda dolar olarakta bir karşılığı var...Ben o kadar kazansam verirdim ama Türkiyenin durumu ortada.........:)Kazancımız Malum.
Cumartesi akşamı saat 02:45.. yani biraz sonra pazar sabahı olacak sanırım bu formu , bu konuyu vede senin sorunu nekadar dikkate alıpta cevap yazdığımı anlar, sende benim yazdıklarımı dikkate alırsın
HERKEZE SAYGILARLAR
aslına bakarsanız ben bilgisayarda firewall kullanımını çok yarasız görüyorum diğer programlar ve sürümlerinede sonuna kadar katılıyorum...
Sevgili aragorntheelessar,
Demek firewall kullanımını yararsız görüyorsunuz... O zaman ben de bir zamanlar pek önemsemediğimi; ama şu anda kullanmak durumunda olduğumu ve bir an bile ZoneAlarm'sız internette bulunmaktan rahatsızlık duyduğumu söylesem...
Sevgili hasanyasin,
herhalde adam hackerlık yapıyor . Yani başka makinalara girmek istediğinizde eğer firewall warsa bu girilmesini önlüyor. belki bundandır .
kullanılan yazılımların hepsi bireysel server olarak bir çözüm önerebilirmisin
İşin server kısmına geçtiğimizde reçete;
Trend Micro Server Protect
Officescan Corporate Edition(Clientlar için)
Interscan VirusWall
üçlüsünü kurabilirsiniz fakat ben sistemimi çok iyi korumalıyım dediğinizde donanımsal bir firewall olan 3com Officeconnect firewallı tercih edilebilir konolu çok iyi kolay gele