arkadaşlar 160gblık windowsun kurulu olduğu bir hardiskim var buna extra olarak 80 gblık bir harddiskim daha var bunuda depo olarak kullanmak istiyorum yalnız benim niyetim şu kullandığım harddiske virus bulaşınca bu depoya bulaşmasını istemiyorum ama bunu yapmak içinde depo harddiskle işim bitince fişini çekmek zorunda kalıyorum hani diyorum fişi çekmeden bunu bios veya windowstan bir ayar falan varsa bunu yapayım ikide bir fişi çekmiyeyim inşallah anlata bilmişimdir...şimdiden teşekkürler...
Depo harddisk
1. si iyi bir virüz programı kullanıyorsanız pc ye kolay kolay virüs bulaşmaz. Zamanımızda virüslerin yerine daha yaygın sypware trojan gibi solucan türü yazılımlar bulaşabilmektedir. Kis7 kullanmaktayım ben daha virüsle karşılaşmadım
2.Hadi bulaştı diyelim hedef c diskidir diğer disklere kolay kolay bulaşmaz. yani sizin depo olarak kullanacağınız hdd ve d diskiniz tamamı ile güvende sayılabilinir.
3. dsikinizle işiniz bitince windowstan devre dışı bırakmak istiyorsanız aygıt yöneticisi disk sürücüleri kaldırmak istediğiniz depo diskinizi sağ tıklayın kaldır deyin.
4. tavisyem kis7 kullandığınız sürece sorun etmeyin güvendesiniz dahada fazla güvende olmak istiyorsanız rollback rx programını kullanın windowsunuzda dahil tüm bilgisayarınızı kurşun geçirmez yapın
4. prograölarla uğraşmak istemiyorsanız 25 ytl ye kıyıp http://www.hepsiburada.com/produ ... 1&productid=bd61924 bunu alıp kullanın yada harici sata disk kutusu alıp diskinizi harici disk haline dönüştürün