benim realtec97 ses kartım var.Bir kaç gün önce creative inspire 5200 ses sist. aldım.Ama tüm uydu hoparlörleri çalıştıramıyorum.Ses kartım onboard ve kasanın arkasında 3 giriş var.Normalde sanırım 6 giriş olması gerekiyor.Yeni bir ses kartı alamıyorum malüm öğrencilik sistemi zor aldım zaten derdime bir çare!!! şimdiden teşekkürler
derdime bir çare çalıştıramadım creative 5+1 i
Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.Bende 7.1 sistem var ve kartta normalde 3 giriş olması yetiyor(Benim kartta 3 giriş kullanılıyor)..Yani realtec97 on board ile çok kanallı hoparlör siteminden verim alman mümkün değil..Tam anlamıyla kullanman için ses kartı alman şart..
Sound Blaster Live! 24-bit 7.1 ses kartını önerebilim.(5.1 sistemi de destekliyor.)
Audigy serisinden önceki model..Ancak yine de ses siteminden en yüksek derecede verim alırsın..Yaklaşık 40 YTL`ye bulabilirsin sanırım..
..Kesinlikle iyi bir ses kartina ihtiyacin var... .
Eskiden bende 5+1 speaker ile surround sistemi desteklemeyen bir sound kartim vardi
burtun speakerlardan ses almak icin su yolu denedim
sag ve sol speakerlarini tek bir jack([resim][/resim]) a bagladim. center i ise ses kartimdaki ikinci girise taktim ve butun speakerlardan ses aldim.ama tam surround u elde edemdim.gecici bir sure mutlu oldum.
(jack resmini buradan gorebilirsin http://www.maplin.co.uk/Module.a ... iteria=jack&doy=1m4)