ders yardımı

Bilal
12-07-2007, 17:29   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
23 mesaj

arkadaşlar ben ağustosun sonunda ortalama yükseltme sınavına gircem 3 dersten (matematik geometri biyoloji) sizce bunlara nasıl çalışmalıyım ayrıca çalışmak istiyorum ama anlamıyorum ne yapmalıyım ne olur bana yardımcı olun sınıfta kalmak istemiyorum

KusTaH
12-07-2007, 18:28   |  #2  
Yıllanmış Üye
131 mesaj

biyolojiden bol bol ezber yapmalısın. matematik ve geometri formüller üzerine inşa edilmiş nerdeyse. formülleri iyi ezberlemen lazım .

sakin_insan
12-07-2007, 21:47   |  #3  
Yıllanmış Üye
508 mesaj

geometri de bol bol örnek çöz
yoksa olmaz başka türlü bu geometri...
zaten örnekler genellikle birbirine benzer....

omer_6134
13-07-2007, 02:28   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 6
2,788 mesaj

Yeterince çalıştığına inanıyorsan dua et.:-)

bjk_semih
13-07-2007, 08:49   |  #5  
Yıllanmış Üye
1,452 mesaj

biyoloji: önce hangi konuyu istiyorsan iyice oku. veya bir kağıda özeteni çıkar. sonra soru çözümüne geç, bilmediğin soruları, okuduğun kitaptan tekrar tekrar bak böylece aklına çok iyi yerleşmiş olur. sana şunu söyleyeyim başta biyolojiden çok sıkılırsın, ama zevkli konu. hatırlıyorumda en iyi yaptığım kimyanın, fiziğimin kötü geldiği sınavda biyoloji beni kurtardı.

Bilal
13-07-2007, 17:46   |  #6  
OP Yeni Üye
23 mesaj

arkadaşlar ayrıca bende fazla bilgi yok bu dersler hakkında fazla bilgi nerden bulabilirim internetten(lise 2 için)

TuncaBozkurt
13-07-2007, 18:10   |  #7  
Yıllanmış Üye
4,805 mesaj
OOOOMMMMEEEERRRR
İşi duaya kaldıysa yandı demektirBeğenmedim

Borga-x
13-07-2007, 18:14   |  #8  
İlk Maestro
Teşekkür Sayısı: 2
11,767 mesaj
tuncab
OOOOMMMMEEEERRRR
Al bende de o kadar...

jeomania
14-07-2007, 03:15   |  #9  
Yıllanmış Üye
1,251 mesaj
Borga-x
tuncab
OOOOMMMMEEEERRRR
Al bende de o kadar...
hiç çalışmadan dua etmek zaten saçmalık olur doğru olan ise önce çalışıp sonra dua etmektir; bu durumda rabbim ilmi çalışana verir..

jeomania
14-07-2007, 04:03   |  #10  
Yıllanmış Üye
1,251 mesaj
Bilal
arkadaşlar ben ağustosun sonunda ortalama yükseltme sınavına gircem 3 dersten (matematik geometri biyoloji) sizce bunlara nasıl çalışmalıyım ayrıca çalışmak istiyorum ama anlamıyorum ne yapmalıyım ne olur bana yardımcı olun sınıfta kalmak
geometriden yıldızlı soruları çözerdim. şimdilerde ise kardeşim yapamadıklarını getirir artık biraz yavaş da olsa (bizden geçmiş..) yine görülmesi gereken çözüm yollarını şekilde görür hala çözerim. eskiden benim tümay geometri dünyamız diye kitaplarım vardı bu kitapları tavsiye edebilirim. mesela çalışman gereken konu neyse kitapta konuya ait en baş sayfadan itibaren konu anlatımlarını oku anla gerektiği yerlerde müsvette kağıda formülleri yaz.. formüller önemlidir neyin nerden geldiğini ve nereye ait olduğuna dikkat ederek şekiller üzerinde göstererek yaz boş kağıtlara böyle ezberle.

formülleri bu şekilde ezberledikten sonra konu çalışma kısmı bitmiş demektir, zaten hemen arkasından kitapta çözülmüş sorular gelir. bunları çöz. eğer çözemezsen çözümüne bak sonra tekrar çöz elin sen farkında olmadan bişeylere alışır. nedir o bişeyler; farkında olmadan görmeye dayalı çözüm üretme yeteneğindir...
çözemediğin soruları hiçbir zaman boş geçme onlar senin eksiklerindir.. bilmediklerini görür öğrenirsin matematik için de aynı şey geçerlidir.

geometri dersi sorularını çözmesi en zevkli derstir.
benzer şekilde matematiğe de çalışabilirsin.

biyoloji ile ilgili de biraz konuşayım, biyoloji tamamıyla ezber dersi değildir. (tarih dersi full ezberdir..) biyolojiyi anlayarak okuyup öğrenmen gerekir. biyoloji bilmek için temel bilgileri bilip + yorum yapman gerekir, bu da çalıştığın konuyu önce okuyarak anlayana kadar okuyarak sonra da boş bir kağıda satır satır kafandan özet çıkararak olur diye düşünüyorum. yalnız özet çıkarırken dikkat et; gerekli bilgileri mutlaka bilerek (latince kelimeleri falan) özet çıkarmaya çalış yüzeysel olmasın derim.. başarılar..

Son Düzenleme: jeomania ~ 14 Temmuz 2007 04:08