slm benin pc de vista yüklü ben az önce aradaşın bana verdiği flash diski pc me taktım norton virüs programı yüklü sistemimde ve flash ta virüs çıktı diski çıkardım ama bütün dosyaların içinde ve o sırada taşınabilir hard diskim de takılıydı ondaki dosyaların içinede vede pc deki dosyaların hepsinin için de desktop.ini__ ehthumbs_vista.db ibareler ve bikaç dosyanın kısa yolları çıktı bunun anlamı ne o dosyaları silmemim bi sakıncası varmı ne yapmam lazım yardımlar için şimdiden teşekkür..
desktop.ini__ ehthumbs_vista.db nedir?
onlar vista'ya özel dosyalar silmeye falan calışma; resim, video gibi multimedya ve word, powerpoint gibi belge türü dosyaların vista icerigini alır ve bunları ufaltarak dosyanın simgesi olarak kullanır, bir nevi önzileme gibi düşün. her dosya icin yapılır bu ve bu ufak resimler "ehthumbs_vista.db" dosyasında saklanır ki bu da dolayısıyla her klasör icin ayrı ayrı oluşturulur. "desktop" dosyalarına gelince onlarda yapılandırma dosyalarıdır, explorer tarafından oluşturulur ve onlarda silinmemelidir.
teşekkür elazigli paki o dasyaları başka bi yere taşımam mümkünmü?
serkans80teşekkür elazigli paki o dasyaları başka bi yere taşımam mümkünmü?maalesef öyle bir durum yok, bu çalışma prensipleriyle alakalı. vista her klasörde bu dosyaları oluşturur ve o klasör acıldıgında icindeki bu dosyayı okuyarak islem yapar. farklı bir yere taşımak söz konusu olamaz.
senin gizli dosyaların acılmıs gizli dosyalarını gostermeyi kapat onlar gidecektir
tamam eoloa buldum dediğin gibi gizli dosyalar göster açıkmış kapatınca sorun gitti
pardon eolos ismini az önce yalnış yazmışım :) tekrar teşekkür bide bikaç tane dosya sildim umarım bi sorun olamz şimdilik bişey gözükmüyor...
serkans80pardon eolos ismini az önce yalnış yazmışım :) tekrar teşekkür bide bikaç tane dosya sildim umarım bi sorun olamz şimdilik bişey gözükmüyor...dosya sildim dedigin bu dedigin dosyalardan sildiysen bi sorun olmaz, yenileri oluşmuştur coktan.
teşekkür elazigli aolos un dedeği gibi gizli dosyaları gösterme bölümünden olayı çözdüm sayenizde :):)):