Desteklemiyorsa Hiç Başlamayayım

aliofage
18-04-2009, 12:25   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
193 mesaj

Sistem özellikleri;
intel pentium D 2.80 GHz işlemci
1.50 GB ram
256 Mb Ekran kartı (nvidia gforce 6200 TurboCache)

Ben buna vista ultimate kurdum.. Bi kasılma falan görmedim şu an.. bunun güncelleştirmelerini falan yapıp devam edeyim mi yola .. yoksa başka bir sürümü mü önerirsiniz..
Bilgisayarı kasma açısından home premium ile ultimate arasında fazla bi fark varmı mesela.

Son Düzenleme: aliofage ~ 18 Nisan 2009 12:27
Mustafa@PC
18-04-2009, 12:50   |  #2  
Mustafa@PC avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
13,125 mesaj

Bence devam et,Eğer çok yüklenmessen kasmaz,

Premium ile ultimate arasında da fark tabiki var ama ev kullanıcıları için premium ideal...

alloss
18-04-2009, 13:26   |  #3  
alloss avatarı
Yıllanmış Üye
628 mesaj

Güncellemeleri kur ve bir hafta filan dişini sık. İlk başlarda kapanıp açılmalar çok yavaş oluyor ama sonra gittikçe hızlanıyor sistem.

Mustafa@PC
18-04-2009, 13:30   |  #4  
Mustafa@PC avatarı
Yıllanmış Üye
13,125 mesaj
alloss
Güncellemeleri kur ve bir hafta filan dişini sık. İlk başlarda kapanıp açılmalar çok yavaş oluyor ama sonra gittikçe hızlanıyor sistem.
Aynen öyle özellikle sp1 den sonra...

aliofage
18-04-2009, 20:24   |  #5  
OP Yıllanmış Üye
193 mesaj

benim açılması biraz problemli.. Yani geç. sp1 yüklü. düzelir mi yani

Mustafa@PC
18-04-2009, 20:26   |  #6  
Mustafa@PC avatarı
Yıllanmış Üye
13,125 mesaj

Sp1 bunu iyileştirdiğini söylüyor bende yükledikten sonra fark ettim biraz iyi...

Selçuk İslamoğlu
18-04-2009, 21:12   |  #7  
Selçuk İslamoğlu avatarı
CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 73
4,133 mesaj

Kastı ilk haftada sistemini indeksler, daha hızlı arama yapabilmek için, sonradan çok büyük dosya değişiklikleri olmadığı için, böyle bir kasılma yaşamaz.

emre__
18-04-2009, 23:07   |  #8  
emre__ avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
1,519 mesaj

bende format attım yavaş yavaş hızlanıyo bakalım neler olacak açılması biraz yavaş ama çat diye kapanıyor :D

norn
18-04-2009, 23:53   |  #9  
norn avatarı
Yıllanmış Üye
179 mesaj

bende de vista vardı stabil çalışıyordu. makina iyi olunca vistada iyi oluyor. win 7 kurunca sistem vistaya göre daha hızlı çalışıyo. gerçi beta aşamasında ama fırsatın olursa win 7'ye de göz atmanı tavsiye edrim.

13. Man
19-04-2009, 00:21   |  #10  
13. Man avatarı
Yıllanmış Üye
256 mesaj

MS08-067 kodlu vb. diğer önemli 3-5 güncelleştirmeyi yapmayıpda. Sp2'yimi tam olarak bekleyip bütün güncelleştirmeleri birlitke alalım bence daha iyi. Güncellemeler bazen bilgisayarları bile çökerttiği oluyor. Önemli yamalar ve gerekli güncellemeleri senenin ilk başlarında kurun ama diğer güncellemeler için servis paketlerini bekleyin derim ben.

Selçuk İslamoğlu
19-04-2009, 00:41   |  #11  
Selçuk İslamoğlu avatarı
CHIP Online
4,133 mesaj
Alıntı: bloodsoner  
Güncellemeler bazen bilgisayarları bile çökerttiği oluyor. Önemli yamalar ve gerekli güncellemeleri senenin ilk başlarında kurun ama diğer güncellemeler için servis paketlerini bekleyin derim ben.

Bu hem oldukça "doğru" olmayan bir efsane, hem de bilgisayar güvenliği için tehlikeli.

piRe_
19-04-2009, 00:50   |  #12  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,183 mesaj

Arkadaşlar sana şaka yapmışlar herhalde. Ağzı kulaklarına varıyor Bu sistemde sen vistayı unut bence. Boş araba elbette hızlı kaçar, birde yük bindir bakalım pc ye o zaman görürüz konya'yı.Beğenmedim Bak aşağıda vista yükleyebileceğin en düşük sistem durumunu yazmışlar.

Yukarıdaki 800mhz seni yanıltmasın. ??  Oradaki nüansa dikkat et.

Ha, çalışmaz mı çalışır ama 128mb ram'li pIII pc ye xp yüklediğinde nasıl performans alırsan o kadar, fazlasını hayal etme.

Son Düzenleme: piRe_ ~ 19 Nisan 2009 00:54
Selçuk İslamoğlu
19-04-2009, 01:00   |  #13  
Selçuk İslamoğlu avatarı
CHIP Online
4,133 mesaj
piRe_
Arkadaşlar sana şaka yapmışlar herhalde. Ağzı kulaklarına varıyor Bu sistemde sen vistayı unut bence. Boş araba elbette hızlı kaçar, birde yük bindir bakalım pc ye o zaman görürüz konya'yı.Beğenmedim Bak aşağıda vista yükleyebileceğin en düşük sistem durumunu yazmışlar.

Ha, çalışmaz mı çalışır ama 128mb ram'li pIII pc ye xp yüklediğinde nasıl performans alırsan o kadar, fazlasını hayal etme.

pire_, Vista konusunda deneyimlerinin sadece forumlarda okuduklarından olduğunu düşündürtüyor bu sözlerin.

"intel pentium D 2.80 GHz işlemci, 1.50 GB ram, 256 Mb Ekran kartı"lı bir sistemin, Vista'da hiç sorun çıkarmayan Intel P4 Mobile, 2.0, 1 GB Ram, 128 mb ekran kartlı ve performansından oldukça memnun olduğum laptopumdan (ki Vista puanı 3.7'dir) daha hızlı çalışacağına eminim.

piRe_
19-04-2009, 01:06   |  #14  
Yıllanmış Üye
1,183 mesaj

İlk cevaplayanın siz olacağını tahmin etmiştim. Ağzı kulaklarına varıyor
Ama pc yi kimin ve nasıl kullanacağını hesaba katmamışsınız. Bence sakıncası yok, yüklesin. Sonra bana sövmez nasıl olsa. Kahkaha

Mustafa@PC
19-04-2009, 01:08   |  #15  
Mustafa@PC avatarı
Yıllanmış Üye
13,125 mesaj
piRe_

O bilgisayar vistada kasarsa gitsin windows 98 yüklesin Pire_ eminsin dimi arkdaşın sistem özeliklerini iyi okuduğuna...

Selçuk İslamoğlu
19-04-2009, 01:09   |  #16  
Selçuk İslamoğlu avatarı
CHIP Online
4,133 mesaj
piRe_
Ama pc yi kimin ve nasıl kullanacağını hesaba katmamışsınız.
Orası doğru, ama işim gereği, bilgisayarlar ahirete gelse, benden çok şikayetçi olabileceklerini de unutma :) Ağlatıyorum onları :)

XP'ye kurulması gereken ve Vista'da kurulması zaruri olmayan bir çok program var. Şu "hepsi-bir-arada" antivirüs-firewall programları gibi. Yani bir nevi ayağını yorganına göre uzatacaksın ama mevsim yazsa, yorgan yerine pike kullanabilirsin ;)

piRe_
19-04-2009, 01:23   |  #17  
Yıllanmış Üye
1,183 mesaj
Mustafa@PC
O bilgisayar vistada kasarsa gitsin windows 98 yüklesin Pire_ eminsin dimi arkdaşın sistem özeliklerini iyi okuduğuna...
Elbette iyi okudum özelliklerini.Benzer bir modelini ben kullanıyorum zaten. Ve bir kez vista denen mahlukatı yükledim benim pc ye. Sonrasını sorma gitsin. Ben sabırsız adamımdır pc de bir program açtığımda öyle bekleyemem. Pc çalışırken çay kahve molası vereceksem hiç oturmam başına daha iyi. Şu an da o pc de xp yi bile zor idare ediyorum kaldıki bir de vista yüklü olsa herhalde balkondan atardım.

Selçuk İslamoğlu
19-04-2009, 01:25   |  #18  
Selçuk İslamoğlu avatarı
CHIP Online
4,133 mesaj
piRe_
Elbette iyi okudum özelliklerini.Benzer bir modelini ben kullanıyorum zaten. Ve bir kez vista denen mahlukatı yükledim benim pc ye. Sonrasını sorma gitsin. Ben sabırsız adamımdır pc de bir program açtığımda öyle bekleyemem. Pc çalışırken çay kahve molası vereceksem hiç oturmam başına daha iyi. Şu an da o pc de xp yi bile zor idare ediyorum kaldıki bir de vista yüklü olsa herhalde balkondan atardım.
İşte Vista, XP gibi şişirmez bilgisayarı doldukça. SP1'i kurduğun anda, canavarsın. İlk etapta search index'in olayı senin moralini bozmuş anlaşılan.

Mustafa@PC
19-04-2009, 01:31   |  #19  
Mustafa@PC avatarı
Yıllanmış Üye
13,125 mesaj
Selçuk İslamoğlu
İşte Vista, XP gibi şişirmez bilgisayarı doldukça. SP1'i kurduğun anda, canavarsın. İlk etapta search index'in olayı senin moralini bozmuş anlaşılan.
Sistem imzamdaki gibi bende ilk yüklediğimde önyargılıydım
Hatta ilk bir kaç gün pişman oldum fakat,güncelleştirmeler ve sp1 ile galiba optimizasyon problemleri giderilmiş,bide üstüne readyboost yapınca,çok daha iyi stabil oldu...

piRe_
19-04-2009, 01:34   |  #20  
Yıllanmış Üye
1,183 mesaj

Yok ben almayayım Selçuk Bey. Gülüş Ben bir sonraki sürümü bekliyorum. Hem bu arada pc yi değiştirmeyi düşünüyorum. Şimdi formatlasam bir haftaya toparlayamam pc dekileri. Üstelik daha sonra Debian'ı denemeyi planlıyorum. Uzun zamandır aklımda ama linux geçmişim olmadığı için beni zorlayacağını düşünüyorum. Fakat Debian'da kararlıyım, zor olduğu söylenen sistemler ilgimi çekiyor.

Selçuk İslamoğlu
19-04-2009, 01:40   |  #21  
Selçuk İslamoğlu avatarı
CHIP Online
4,133 mesaj
piRe_
Yok ben almayayım Selçuk Bey. Gülüş Ben bir sonraki sürümü bekliyorum. Hem bu arada pc yi değiştirmeyi düşünüyorum. Şimdi formatlasam bir haftaya toparlayamam pc dekileri. Üstelik daha sonra Debian'ı denemeyi planlıyorum. Uzun zamandır aklımda ama linux geçmişim olmadığı için beni zorlayacağını düşünüyorum. Fakat Debian'da kararlıyım, zor olduğu söylenen sistemler ilgimi çekiyor.
23 Nisan'ı bekle Linux kuracaksan.

barguti
20-04-2009, 18:09   |  #22  
Yıllanmış Üye
168 mesaj

kardeşim debian ile linux kullananlar bile uğraşmıyor başlangıc için iyi bir seçim değildir kendileri. Yani tamam en kararlı olanlarından ama dediğim gibi kurulum aşamasında bile afallatabilir seni tecrübeli olmadığın için.

Selçuk ağabeyin dediği gibi Linux'a geçmek istiyorsan çocuk bayramını bekle :) Ubuntu ekibi 9.4 sürümünü bizim için 23 Nisan'da çıkarıcak -şaka ha- Ubuntu linux'a geçicek birisi için bence en iyi seçim daha sonra sıkılırsan yeni dağıtımların peşine düşebilirsin.  Hatta yanlış değilsem haziran gibi Pardus'un 2009 sürümüde çıkıcak ama aksaklık olabilir garantisi yok sarkabilir zaman. Ama KDE 4 ile geleceği için ona da bir göz atarsın. KDE 4 çakma vista diyebiliriz ve biraz daha iyisi :)