Dev Güneş Tutulması Karartacak

world_pc
20-07-2009, 14:47   |  #1  
world_pc avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
3,357 mesaj

Dünyanın en kalabalık iki ülkesi Çin ve Hindistan çarşamba günü 21. yüzyılın en uzun güneş tutulması nedeniyle karanlığa gömülecek. Hindistan'ın batısında bulunan Gucarat eyaletinde 22 Temmuzda yerel saatle 06.23'de (TSİ 03.53), güneşin doğuşundan bir süre sonra yeniden akşam olacak. Daha sonra karanlık 15 bin kilometre uzunluğunda, 200 kilometre eninde bir koridor halinde Hindistan, Nepal, Butan, Bangladeş, Myanmar, Çin ve Japon Ryukyu adalarına kadar yayılacak.
Tutulma sırasında, Pasifik'in çok fazla insanın yaşamadığı bir bölgesinde Ay, Güneşi 6 dakika 39 saniye süresince tamamıyla örtecek. Uzmanlara göre bu rekor, 2132 yılından önce kırılamayacak.
Karanlık, Hindistan'da 3 ile 4 dakika arasında sürecek, Şanghay'da ise 5 dakika civarında devam edecek.
Amerikalı astrofizikçi Fred Espenak yaptığı açıklamada, dünyada 2 milyar kişinin bu rekor güneş tutulmasını izleyebileceğini belirtti.
Tutulmayı izlemek üzere Şanghay'da bulunan "Eclipse City" adlı seyahat acentesinin sahibi Federico Borgmeyer de "Bu güneş tutulması asrın en uzun güneş tutulması olacak ve hiçbirimiz yeniden böyle bir güneş tutulmasını seyredebilecek kadar uzun yaşayamayacağız" dedi.
Bu asrın altıncı güneş tutulmasının Uzak Doğu turizmini ve ticaretini canlandıracağı ve şimdiden güneş tutulmasının en iyi izlenebileceği yer olan Şanghay Heykeltıraş Parkı'nın 22 temmuz için özel gözlük, tişört ve 2 bin bilet sattığı belirtiliyor.

-ASTROLOGLAR ENDİŞELİ-

Astrologlar ise bu dev güneş tutulmasını çok "tehlikeli" olarak nitelendiriyorlar. Mumbaili astrolog Rac Kumar Şarma, "Bu olay kainat için son derece tehlikeli bir an olacak, çünkü yıldızların efendisi Güneş hasta ise dünyayı çok tehlikeli gelişmeler bekliyor demektir" diye konuştu.
Şarma'ya göre, El Kaide veya ayrılıkçı Ceyşi Muhammed grubu Keşmir bölgesinde saldırılar düzenleyebilir, Hintli bir politikacı suikasta kurban gidebilir, Amerikan ordusu Afganistan, Orta Doğu ve Avrupa'da tehdit altına girebilir, İran ve Batı'nın arasında gerginlik artabilir.
Başka astrologlar ise bu Güneş tutulmasından sonra savaşlar, suikastlar, ayaklanmalar ve doğal afetlerin meydana gelebileceğini iddia etti.

International Affairs
20-07-2009, 14:49   |  #2  
International Affairs avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 4
4,659 mesaj

Korkutucu hem de çok korkutucu...

StyleALP
20-07-2009, 14:53   |  #3  
StyleALP avatarı
Yıllanmış Üye
1,601 mesaj

Bu daha ne ki. Bu katagoride açacağım FOTON adlı başlığı okuyun. Asıl macera şimdi başlıyor.

* Paylaşımın İçin Teşekkürler...

faraone41
20-07-2009, 15:35   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
128 mesaj

zevkli 

Selçuk İslamoğlu
20-07-2009, 16:00   |  #5  
Selçuk İslamoğlu avatarı
CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 73
4,133 mesaj

Felaket tellallığı...

Evet, tutulmalar insanlar tarafından sürekli gizemli vb. şeylerle adlandırılır.  Doğal afetlerle özleştirilir. Bazen rastlantısal olabilir de, ama tahminler gereksiz geyiklerden öte gitmez. Tabii ki manyetik alanlar, ay'ın dünyaya yaklaşmasıyla artabilir azabilir... Sonuçta kısa bir süre de olsa, dünya ısısı düşebilir ama savaş ne alaka?

ParanoiD
20-07-2009, 16:12   |  #6  
ParanoiD avatarı
Yıllanmış Üye
1,900 mesaj

Bende dünya tarihindeki büyük dogal afetlerin güneş tutulması zamanına denk geldigini okumuştum.Genelde güneş tutulmalarında büyük depremler yaşanmış.Tesadüf mü yoksa bilimsel bir açıklaması varmı bilemiyorum.

Selçuk İslamoğlu
20-07-2009, 16:16   |  #7  
Selçuk İslamoğlu avatarı
CHIP Online
4,133 mesaj
Alıntı: TBCMagic  

Adam "hemen cikacak" dememis :)

10-20-40 sene sonra cikabilir.  40 sene sonra adam cikar ve "Bak ben bunu 2009 yilinda söylemistim" der.
"Astrolog" olmak böyle birsey olmali ..... ;)

İlla savaş çıkacak, insanoğlu'nun savaşsız bir yüzyılı geçmiş mi ki? Ama bunu kozmik olaylara bağlamak komik...

world_pc
20-07-2009, 16:19   |  #8  
world_pc avatarı
OP Yıllanmış Üye
3,357 mesaj

Katılıyorum....

Alıntı: Selçuk İslamoğlu  
Felaket tellallığı...

Evet, tutulmalar insanlar tarafından sürekli gizemli vb. şeylerle adlandırılır.  Doğal afetlerle özleştirilir. Bazen rastlantısal olabilir de, ama tahminler gereksiz geyiklerden öte gitmez. Tabii ki manyetik alanlar, ay'ın dünyaya yaklaşmasıyla artabilir azabilir... Sonuçta kısa bir süre de olsa, dünya ısısı düşebilir ama savaş ne alaka?
kod3003
20-07-2009, 19:27   |  #9  
Yeni Üye
43 mesaj

çok süper bişi

MBTGROUP
20-07-2009, 19:39   |  #10  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
2,727 mesaj

Ay çok korktumDil çıkarıyor

International Affairs
20-07-2009, 19:50   |  #11  
Yıllanmış Üye
4,659 mesaj

5-6 dakka karanlı çok fazla oralar da çok acayip şeyler olacak gibime geliyo...

meYra_Su
20-07-2009, 20:47   |  #12  
Yıllanmış Üye
137 mesaj

insanoğlu kadar aptal bir canlı türü var mı acaba?
Bu kadar doğal bir olayıda kocakarı safsatalarıyla açıklamışlar ya başkada bir şey demiyorum yuh artık!

Selçuk İslamoğlu
20-07-2009, 21:03   |  #13  
Selçuk İslamoğlu avatarı
CHIP Online
4,133 mesaj
Alıntı: İnternational Affairs  
5-6 dakka karanlı çok fazla oralar da çok acayip şeyler olacak gibime geliyo...

5-6 dakika karanlıkta bunlar oluyorsa, "her gece" neler oluyodur kim bilir, değil mi? :p

meYra_Su
20-07-2009, 21:05   |  #14  
Yıllanmış Üye
137 mesaj
Alıntı: Selçuk İslamoğlu  

5-6 dakika karanlıkta bunlar oluyorsa, "her gece" neler oluyodur kim bilir, değil mi? :
KahkahaKahkahaBeğendim

International Affairs
20-07-2009, 21:11   |  #15  
Yıllanmış Üye
4,659 mesaj

alıntı="Selçuk İslamoğlu;Y596872"]

5-6 dakika karanlıkta bunlar oluyorsa, "her gece" neler oluyodur kim bilir, değil mi? :

BU olay gece türünden değil bu olay gündüz oluyor bu sebepten gece yaktığımız elektirikler'le insanları görebiliyorduk ama gündüz olduğu için zifiri zindan karanlık olacak yani hiç bir şey göremediğiniz zaman ne yapıcaksınız hiç bir şey doğal olarak ama
bazı ları önceden bu olaya hazırlanıyor...
o zAman bazı kişiler bu vakti çok iyi değerlendirir...

meYra_Su
20-07-2009, 21:14   |  #16  
Yıllanmış Üye
137 mesaj
alıntı="Selçuk İslamoğlu;Y596872"]

BU olay gece türünden değil bu olay gündüz oluyor bu sebepten gece yaktığımız elektirikler'le insanları görebiliyorduk ama gündüz olduğu için zifiri zindan karanlık olacak yani hiç bir şey göremediğiniz zaman ne yapıcaksınız hiç bir şey doğal olarak ama
arkadaşım yaşın kaç bilmiyorum ama 5/6 dk. hiç bir şey olmaz merak etme

International Affairs
20-07-2009, 21:17   |  #17  
Yıllanmış Üye
4,659 mesaj
Alıntı: meYra_Su  
arkadaşım yaşın kaç bilmiyorum ama 5/6 dk. hiç bir şey olmaz merak
ben yeterince yetişkinim profilime bakabilirsin...
Ben bir şey için kaygılanmıyorum sadece geri zekalı durumuna düşmek istemiyorum...

International Affairs
20-07-2009, 21:49   |  #18  
Yıllanmış Üye
4,659 mesaj

Güzel ama biz yaşamımıza bakalım eee
Dünyanın sonu gelicekse gelicek napıcaz,?hiç bir şey
Amannn Ben ibadetimi yapimde, Ahirete inanim o bana yeter
Kalbim o zaman huzur bulur diğerleri fasa fiso...

Selçuk İslamoğlu
20-07-2009, 22:14   |  #19  
Selçuk İslamoğlu avatarı
CHIP Online
4,133 mesaj

Gündüz elektrikler kesik mi olacakmış? :p

International Affairs
20-07-2009, 22:16   |  #20  
Yıllanmış Üye
4,659 mesaj

Ya yok ben öylesine dedim
tamam  ya valla beni bitirdiniz...

MBTGROUP
20-07-2009, 22:17   |  #21  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
2,727 mesaj

Bu başka elektrik galiba insanlar arasındaki elektrik bir çakışcaklar gircekler savaşaDil çıkarıyor

MSNerkiz
20-07-2009, 22:47   |  #22  
MSNerkiz avatarı
Yıllanmış Üye
525 mesaj
Alıntı: meYra_Su  
insanoğlu kadar aptal bir canlı türü var mı acaba?
Bu kadar doğal bir olayıda kocakarı safsatalarıyla açıklamışlar ya başkada bir şey demiyorum yuh artık!
Tamamen katılıyorum