Dev isimlerin üst düzey güvenlik paketleri...

CHIP Online
19-04-2009, 00:45   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Kaspersky veya Avira gibi devler evdeki PC'nizi koruyor, ama çok daha büyük bir görevleri daha var.

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/Dev- ... aketleri_12191.html

Güvenlik yazılımı üreticileri küçük işletmeleri kendilerine tahsis etti. Tekil çözümler yerine komple paketlerle istemcileri, sunucuları ve internet erişimlerini güvence altına alıyorlar. Fakat kimin neye ihtiyacı var ve paketler neler yapabiliyor? CHIP Online inceliyor.

Office-PC'leri, sunucular ve internet erişim masrafları düşerken bu IT-sistemlerini korumak için gerekli önlemler gittikçe artıyor. Küçük işletmelerin karşı karşıya olduğu en büyük engel genellikle uygun koruma çözümü bulmaktır. Bu sebeple güvenlik yazılımı üreticiler komple paketlere ağırlık veriyor. Bunun arkasındaki fikir ise şu: Müşteri tüm sistemlerini, yani Office-PC'lerini, dosya ve Exchange sunucularını koruyan, hepsi-bir-arada çözüm satın alıyor.

Her şey için tek çözüm
Her koruma amacı için ayrı paketler yerine komple paket satın alındığında firmalar bütçelerini de fazla zorlamamış oluyor. Ayrıca firmalar lisans anlaşmaları ile uzun vadede tasarruf yapabiliyor ki, zaten paketlerde ön plana çıkan unsurlardan biri de bu. Sadece kullanıcılar için değil, üreticiler için de komple paketler daha cazip çünkü müşteri, bir firmanın ürettiği hepsi-bir-arada koruma çözümünü seçtiğinde rakipler otomatikman eleniyor.

Paket mi, tekil çözüm mü?
Bu durum kişisel kullanıcılara has geliştirilmiş internet güvenlik paketlerinde de geçerli. Paket programlar her yönden koruma sağlıyor ama hiç bir set her disiplinde bir numara değil. Eğer saf performans ön planda olacaksa tekil çözümleri birleştirerek daha uygun bir sonuca ulaşılabilir. Fakat asıl önemli olan bir virüs tarayıcının diğerine göre yüzde 0,3 daha fazla virüs tanıması değil, bilakis programın ne kadar kolay kullanılabildiğidir. İşte bu konuda da güvenlik setleri merkezi yönetim sistemleriyle bir adım öndeler.


Tüm konu: Dev isimlerin üst düzey güvenlik paketleri...


Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Kurumsal çözümler arasında tercihiniz hangi yazılımdan yana? Sebep?

hkkhkk
19-04-2009, 06:50   |  #2  
Üye
Teşekkür Sayısı: 0
58 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2008

kurumsal çözüm kaspersky sebep belki duymadığınız çok çok iyi virus programları vardır fakat bu iş nokia kullanmak gibi bişey kullanımı sıcak kolay anlaşılır iş bitirdiği için işe geliyor

Hircin-Ofkeli
19-04-2009, 22:16   |  #3  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
10 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2009

Kesinlikle ;

- ESET Small Business Security / ESET Smart Security Business Edition
  veya
- Kaspersky Total Space Security

Yukarıda yazdığım gibi bu ikisinden biri tercih edilmeli.ESET NOD32 ve Kaspersky bu konunun uzmanlarıdır.Kurumsal - Business çözümlerde bu iki firma kendini kanıtlamıştır.

myduroc
01-06-2009, 16:09   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
150 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2008

Gdata tek geçerim.