Dev şirket Türkiye'den çekiliyor!

CHIP Online
22-02-2011, 16:45   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Türkiye'deki faaliyetlerine hızlı başlayan teknoloji mağaza zincirinden şok Türkiye kararı!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/dev- ... ekiliyor_25436.html

Resimlerle: Gözden kaçan 10 önemli teknoloji uyarısı!

Dünyanın en büyük tüketici elektroniği perakendecisi Best Buy, Çin ve Türkiye'deki mağazalarını kapatma kararı aldığını açıkladı. Şirketten bugün gelen açıklamada, gelişmekte olan piyasalardaki faaliyetlerini yeniden yapılandırmaya gidecekleri ifade edildi.

Hürriyet'in haberine göre Best Buy, kapattığı mağazalar ve diğer faaliyetlerinden 2013 yılına kadar 70 milyon dolar tasarruf etmeyi planlıyor. Best Buy, bu kapsamda Türkiye'deki iki, Çin'deyse dokuz mağazasını kapatacak. Küresel yeniden yapılandırma kapsamında, şirketin ABD'deki operasyonlarını güçlendirmek de yer alıyor.

Şirket, Türkiye'deki ilk mağazasını 2009 yılında İzmir'de açmıştı. Best Buy Türkiye'den yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi: "Best Buy Türkiye olarak önümüzdeki aylarda bir geçiş dönemi yaşayacağız. İzmir ve Ankara mağazalarımızda Best Buy olarak müşterilerimize en üstün hizmeti sunmaya devam edeceğiz. Öncelikle çalışanlarımızı koruyacak ve markamızın saygınlığını güvence altında tutacak şekilde mağazalarımızın devri veya kapatılmasını içeren farklı seçenekleri değerlendirip hissedarlarımız için en doğru kararı vereceğiz."

Best Buy'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Best Buy üst yönetimi, alınan bu kararın Türkiye'deki çalışanların ve şirketin başarısıyla bir ilgisi olmadığını belirtildi.

Tüm konu: Dev şirket Türkiye'den çekiliyor!

Resimlerle: Gözden kaçan 10 önemli teknoloji uyarısı!

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Best Buy'ın bu kararını bekliyor muydunuz?

kaan26
22-02-2011, 18:01   |  #2  
Üye
Teşekkür Sayısı: 0
70 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2011

türkiyede mağazası oldunu bile bilmiyordum. Birde çekiliyorlarmış adam bir reklam yapar

AdminAbi
22-02-2011, 23:54   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
156 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2006

Bestbuy bir kere neden izmir den basladı bu işe anlamış değilim. Acaba Nato askerlerinemi mal satacaktı ki izmirden basladı... Neyse mecazı bir kenara bırakacak olursak belki de dunya da en buyuk aptallığı yaptı diyebilirim. Afedersiniz ama bu bestbuy ın yöneticileri bir işe istanbul dan başlanacağını bilmiyorlar mı ? Yönetimdekiler ya uçuk fikirlere sahip ya da bütçe ayarlamalarını iyi tutturamadıkları için heralde istanbul dan yer alamadılar. Neyse zaten amerikadaki tutumlarıda büyük ihtimal burda yemedi o yüzden tutmamıştır. Ayrıca 0 reklam 0 pazarlama ile bir yere varamazlardı. Bizlere yararı olmadıktan sonra zaten Türkiye de olmasının da bir anlamı yok. Ama MediaMarkt a helal olsun adam gibi giriş yaptı. Bizlere MediaMarkt gibi mağazalar gerek gerisi boş....