Olan bizim üyeliklere oldu, birdaha 1 aydan uzun süreli üyelik almam buda bana ders olsun..
Dev Upload Sitesi Kapandı ! (Mega Upload)
- 1
- 2
bu kötü oldu ama tabiki yeni megauploadlar çıkacaktır...
file hosting siteleri bu aralar tek tek kapanıyor ya da kapatılıyor, hadi hayırlısı...
Bir çok kişinin emeğine yazık oldu gerçekten.
Hayırlısı olsun.
gerrçekten yerinde bir karar
korsana hayır kampanyasını ülkemizde de başlatalım
En Çok kullandığım Upload Sitelerinden Bir Tanesiydi üzüldüm.
Sadece premium üyeliği olan webmasterlar değil ona yatırım yapan webmasterlarda çok üzülmüştür.
o kadar çok altarnatifi var ki birkaç gün konuşuldu sonra unutuldu.
google kapanırsa daha baska indirme ve arama motorları vardır (Mega Upload)kapandı ama onun yerine belki daha iyileri cıkar
Düşünce özgürlüğü diye bir mantık bence doğru değildir.Açıkçası katılmıyorum , çünkü bunlara itibar eden bizleriz , eroin , kokain ve daha binlerce berbat şey satılıyor , en azından kendim için konuşayım , gidip almıyorum. Bunlar olacaktır , burdan rant elde etmeye çalışanlar var , bu siteler çıkmasaydı diye bir şey yok , rant için çıkacak. Sende itibar etme o zaman , suç onlarda değil , bizde.
Doğru olan, düşüncelerinin doğruluğunun ispatıdır.
Ben şu düşüncemin aksini ispat edecek bir düşünceye daha rastlamadım.
''NE ZAMAN Kİ PAYLAŞIM SİTELERİ ÇIKTI KALİTELİ ESERLERİ BULMAMIZ ZORLAŞTI''
Çünki kimi vatandaş bu tür sitelerden indirdiği MP3 leri ya da iyice ezilmiş kötü video dosyalarını yeniden kopyalayıp orijinal diye satmaktadır.
Bizler de kaliteli bir meteryal hakkında yeterli teknik bilgiye sahip olmadığımız için alıp kullanıyor bir de ne güzelmiş diyoruz. Çünki internetten indirmeye alışmış ve kalite unsurunu unutmuş haldeyiz.
Rant derken aslında bu indirme konusu klasik korsancılık mantığından çok çok farklı. Neticede zaten para verdiğiniz internet bağlantınız dışında ek bir para kimseye ödemiyorsunuz indirme işlemi için. Dolayısıyla klasik korsan kullanırsanız abidik kişilere verirsiniz paranızı olayı söz konusu değil, kimseye 5 kuruş para vermiyorsunuz neticede, en azından direkt olarak. Şu da var bu olayda, misal bir film indirdim diyelim. Internette bu filmi bulamasam ve indiremesem de gidip satın almayacağım zaten, tv'de çıkarsa izleyeceğim sadece. Biraz bu yönünden bakıyorum ben olaya. En azından benim adımdan firmaların benden kazanacakları bir para da yok, kaybettikleri de olmuyor bu durumda :) Bir de izlediğim şeyler filmden ziyade dizi genelde. Eh, misal supernatural'i ya da fringe'yi ele alalım. Bu hafta çıkacak bölümü amerikan tv'undan kaydedilip indirmeye açılıyor. Eee, benim ülkemde abd'nin o kanalını açamıyorsam, uydudan açsam bile alt yazı olmuyorsa bu benim problemim mi? Ve zaten televizyondan ücretsiz izlenebilen bir şeyin internetten çekilip izlenmesi ne kadar suç sayılır? Yahut misal içerde tv'de sultan süleyman oynuyor diyelim. Amerika'daki bir eleman kendi alt yazısıyla izlemek için gitse bir kaydını çekse izlese, buna ne oranda korsandır cıstır diyebiliriz? Bu konular hakikaten tartışılır pek netice alınamasa da ortak.
Sadece izlenerek ya da izletilerek para kazanılıyorsa/veriliyorsa bir yere korsan olarak görüyorum şahsen olayı. Onun dışında efendim rapid'e atılmış bir dizi, ben ücretsiz indirip izlemişim. Bunun adı bu bağlamda korsan değil paylaşım zaten ve mevcut yasalar kar amacıyla yapılan korsanlıkla alakalı olduğundan komple yeniden tartışılıp hazırlanması gerekiyor.
Bir de işin şu konusu var tabi hep yazıyorum. Hani gözü kapalı herşeye hayır diyenlere lafım, bu iş de çift taraflı işine gelme durumunda. Misal en çok konudan rahatsız olan Sony firmasına bakalım. Madem korsana karşısın niye mp3 çaların ve divx oynatıcın var? CD-DVD formatı mp3 mü wav mı? Ya da dvd-cd biçimi avi mi mkv mi nedir? Bu formatların mevcut kutulu ürünlerle alakaları yoklarken sen niye özellikle korsan paylaşımda kodlanan bu dosya biçimlerini oynatacak ürün çıkartıyorsun? Hiç atmasyona girmesinler ücretli sitelerde kendimiz de bu formatta sunuyoruz diye, daha internetten film/müzik izleme dönemi başlamadan başta sony olmak üzere tüm firmaların oynatıcı cihazları vardı bu biçimleri gösteren, çoğumuzun evinde de en azından divx oynatan eski bir oynatıcı vardır. Yani aslında olay emekten korsandan ziyade pastayı toparlama düşüncesinden ibaret. Ücret konusuna hiç değinmiyorum zaten, şu anda çok özel indirimler dışında bir film/oyun/vs.. "kutulu" olarak almak, yurtdışına göre en az 3 katı kazıklanmak demek. Alım gücünü de ele alırsak oran 5'te bire kadar çıkıyor belki daha da fazlası. Sonuçta izliyoruz, adamlar yeni çıkan aypedi kafalarına takıp tokuşturuyorlar. Benim ülkemde bir aypedi yumurta tokuşturur gibi birbirine çarpacak kaç babayiğit var içi sızlamadan? Ama tekrar ediyorum zaten. Kendi adıma izlediğim çoğu şeyi izleyemeyecek durumda olsam para verip almazdım zaten ki almıyordum da. Firmanın benden bir kazanç/kaybı da yok bu durumda. Şimdi bu durum korsan mı? Hakikaten tartışılacak ve asla neticelendirilemeyecek konular bunlar. Hiçbir firma ya da kuruluş da babamızın oğlu olmadığından tartışmayalım bence ;)
dvd vs gibi şeyler vardı tabi millet internetten indirmeyi tercih ediyor ve onlarında satışı azalıyor bu gözle bakarsak olaya bu yüzden kapanmış olabilir.
- 1
- 2