Dev Upload Sitesi Kapandı ! (Mega Upload)

Ozan Yılmaz
22-01-2012, 20:09   |  #1  
Ozan Yılmaz avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
144 mesaj

Dünyanın en popüler dosya paylaşım portallarından biri olan Megaupload kapatıldı. Sitenin kurucusu ve bir kısım çalışanları; müzik ve film gibi milyonlarca içeriğin illegal bir şekilde paylaşılmasından suçlanıyor. ABD Adalet Bakanlığı, megaupload sitesinin "ülke tarihindeki en büyük telif hakkı suçundan birini oluşturduğu" açıklamasını yaptı. Megaupload'ın telif hakkı sahiplerini 500 milyon dolarlık bir zarara uğrattığı sanılıyor.

DEV SİTE EKRAN KARARTTI
Wikipedia'nın Çarşamba günü SOPA ve PIPA için 24 saat süresince ekran karartma kararı almasının ardından Megaupload'ın kapatılması, ABD hükümetinden gelen bir misilleme olarak yorumlandı. 

Megaupload'ın kapatılmasının ardından çeşitli şirketlere saldırılar düzenleyen ve dünyanın dört bir yanından destekçisi olan Anonymous isimli hacker grubu ise ABD
 Adalet Bakanlığı ve Universal Music Group şirketinin de aralarında bulunduğu bir kısım devlet kurumlarının internet sayfalarına saldırılar düzenledi.

Wikipedia'nın kurucusu Jimmy Wales, Çarşamba günü gerçekleşen protestonun ardından 162 milyon kişinin kendilerini desteklediğini açıklarken, kendilerini destekleyen senatör sayısının da 4'ten 35'e yükseldiğini kaydetti.

Megaupload'ın kapatılmasıyla birlikte Rapidshare gibi diğer paylaşım portallarının durumu da belirsizliğini koruyor. Her ne kadar illegal dosya paylaşımına aracılık etseler de, aylık ücretini ödeyerek bu portallardaki hesabını kullananlar da var ve bu sitelerin kapatılması demek birçok kullanıcının da mağdur olması anlamına gelecek.

Son Düzenleme: Ozan Yılmaz ~ 22 Ocak 2012 20:11
Kapalı Hesap (200174)
23-01-2012, 02:33   |  #2  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 9
3,759 mesaj

Gerçekten üzüldüm desem yeridir premium üyeliğim vardı bitmesine 14 gün vardı bir gecede 17 gb dosya indirdiğim günlerim olmuştu....

Ozan Yılmaz
23-01-2012, 12:53   |  #3  
Ozan Yılmaz avatarı
OP Yıllanmış Üye
144 mesaj

Zaten beklenirdi Dünyanı en iyi Upluoad sitelerinden birisi belki de en iyisiydi. Ama büyük şirketlerin şikayet etmesi sonucunda olmuş olabilir çünkü her türlü oyun , dvd vs gibi şeyler vardı tabi millet internetten indirmeyi tercih ediyor ve onlarında satışı azalıyor bu gözle bakarsak olaya bu yüzden kapanmış olabilir.

yücelerdem
23-01-2012, 14:25   |  #4  
yücelerdem avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
276 mesaj

Bende sayfaya girdim neden açılmıyor diyordum.Bişi çıkıyordu unutum :P

Ozan Yılmaz
23-01-2012, 14:47   |  #5  
Ozan Yılmaz avatarı
OP Yıllanmış Üye
144 mesaj

Şimdi öğrenmiş oldun.

BeAware
23-01-2012, 20:03   |  #6  
Üye
97 mesaj

Gozdagi vermeye calisiyorlar.sonucun ne olacagi acik.dava edilen sirketler google, yahoo, facebook, twitter gibi internet devleri.megaupload i kapattiniz.google dunyanin en buyuk 25. sirketiydi en son.google plus ile sirketin hisse degerleri kayda deger bir sekilde artti.kapatabilir misiniz boyle buyuk bir sirketi?general motors batacak diye dunyada kriz olustu.google kapatilacak olursa yakin bir kriz olusur

Edit: Son dakika haberi; ABD SOPA'yi askiya aldi Ağzı kulaklarına varıyor

Son Düzenleme: BeAware ~ 23 Ocak 2012 20:22
BekleGeliyorum
23-01-2012, 20:59   |  #7  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 20
578 mesaj

http://gundem.milliyet.com.tr/me ... 1492092/default.htm

Ozan Yılmaz
23-01-2012, 20:59   |  #8  
Ozan Yılmaz avatarı
OP Yıllanmış Üye
144 mesaj

Bence de ama Google'yi kapatmaya kimsenin gücü yetmez.

Ozan Yılmaz
23-01-2012, 21:01   |  #9  
Ozan Yılmaz avatarı
OP Yıllanmış Üye
144 mesaj

NiqhtBlue yani senin ne demek istediğini anlamadım ama zaten dedim Dünya'nı en iyi upload sitelerinden birisi belki de en iyisi o yüzden zenginliğe biraz normal bakalım.

BekleGeliyorum
23-01-2012, 21:04   |  #10  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 20
578 mesaj
Alıntı: Ozan Yılmaz  
NiqhtBlue yani senin ne demek istediğini anlamadım ama zaten dedim Dünya'nı en iyi upload sitelerinden birisi belki de en iyisi o yüzden zenginliğe biraz normal bakalım.
İlgili haberin linkini verdim.Nesini anlamadın.

Ozan Yılmaz
23-01-2012, 21:21   |  #11  
Ozan Yılmaz avatarı
OP Yıllanmış Üye
144 mesaj

Yok bel ki bir şey demek istemişsindir diye nerden biliyim tek linki verince , olsun yine de saol haberleri inceliyorum zaten bununla ilgili.

Frankies
24-01-2012, 06:37   |  #12  
Taze Üye
2 mesaj

Yazık olmuş

seto__
24-01-2012, 08:50   |  #13  
seto__ avatarı
Yönetici
Teşekkür Sayısı: 43
881 mesaj

öf yaaaaaa! gitti güzelim site! bari hotfile kapanmasa üyeliğim var! indirseler nolcakki sanki! bu iş adamları da çok açgözlü! :(

Kapalı Hesap (154666)
24-01-2012, 13:29   |  #14  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 16
4,901 mesaj

İyi olmuş bence.
Keşke hepsini kapatsalar da insanlar ecik kaliteye yönelseler.

kaan0027
24-01-2012, 17:50   |  #15  
Taze Üye
8 mesaj

Bunun Önüne hiç bir zaman geçilemeyecek. Bu Biter başkası gelir..

Ozan Yılmaz
24-01-2012, 20:31   |  #16  
Ozan Yılmaz avatarı
OP Yıllanmış Üye
144 mesaj

@Frankies : Aslında ona yazık denilemez de kötü olmuş diyebiliriz milyonlarca kişinin parası gitti o yönden de bakmak lazım.

@emine29 : Şu anda hiç bir şey belirli değil ama o kapansa bile yenileri çıkacak emin ol.

@Mr_YAMYAM : Düşünce özgürlüğüne saygı duyduğum için hiç bir şey diyemiyeceğim ama millet o site için milyonlarca premium hesap açtığına göre demek ki iyi bir site.

@kaan0027 : Evet bence de dediğin gibi birisi kapansa diğeri açılacak engelliyemezler yani.

Kapalı Hesap (154666)
24-01-2012, 22:51   |  #17  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 16
4,901 mesaj

Düşünce özgürlüğü diye bir mantık bence doğru değildir.
Doğru olan, düşüncelerinin doğruluğunun ispatıdır.
Ben şu düşüncemin aksini ispat edecek bir düşünceye daha rastlamadım.
''NE ZAMAN Kİ PAYLAŞIM SİTELERİ ÇIKTI KALİTELİ ESERLERİ BULMAMIZ ZORLAŞTI''
Çünki kimi vatandaş bu tür sitelerden indirdiği MP3 leri ya da iyice ezilmiş kötü video dosyalarını yeniden kopyalayıp orijinal diye satmaktadır.
Bizler de kaliteli bir meteryal hakkında yeterli teknik bilgiye sahip olmadığımız için alıp kullanıyor bir de ne güzelmiş diyoruz. Çünki internetten indirmeye alışmış ve kalite unsurunu unutmuş haldeyiz.

TrabzonLee
25-01-2012, 00:04   |  #18  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 1
5 mesaj

Kapanmasının Sebebi Belli Arkadaşlar Site Üzerinden Kara Para Yemekten Ve Vergi Vermemekten Kapandı Site Sahibinin Hiç İyi Hali Yok Bence Trilyonlar Kaldırmış Siteden Allah Yardımıcısı Olsun :D

Ozan Yılmaz
25-01-2012, 14:10   |  #19  
Ozan Yılmaz avatarı
OP Yıllanmış Üye
144 mesaj

@Mr_YAMYAM: İyi buda senin düşüncen bir şey diyemem.

@TrabzonLee : Yine site açar sorun değil o adam için.

Ozan Yılmaz
26-01-2012, 17:34   |  #20  
Ozan Yılmaz avatarı
OP Yıllanmış Üye
144 mesaj

Artık yeni bir konu açacağım ona yorum yaparsanız :)

İzmirlifare
27-01-2012, 00:27   |  #21  
İzmirlifare avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 37
1,391 mesaj

şahsen benimde bunun içinde parmağım var preminiumlar vs.. bindik bir alamete gidiyoz kıyamete..

Kapalı Hesap (2197)
27-01-2012, 06:28   |  #22  
Kapalı Hesap
230 mesaj

Önce ABD Cuba, Colombia ve bazı latin ülkelerindeki illegal işlerden trilyon dolar kazananları yakalasın. Uyuşturucu, kadın tacirliği, adam öldürme ve mafya kurmadan o kadar kara para kazanıyor ki FBI ve CIA, ABD hala batmadı büyük krize rağmen. Savaşlar vs. bunlar sadece detay. ABD başkasının tavuğuna kış demeden önce bence kendi tavuklarını pişirmeli.

sekoya
03-02-2012, 21:46   |  #23  
Üye
79 mesaj

Ben olaya teknik olarak bakıyorum ..Megaupload gerçekten ücretsiz kullanıcıyıda düşünen bir siteydi çok hızlı indiriliyordu kapatılmasına çok üzüldüğümü söylemeliyim...piyasada bir sürü site türedi esas kalitesizlik onlarda download hızları düşük ücretsiz kullanıcıları desteklemiyorlar downloada için adeta işkence(captcha) uyguluyorlar...Hiç biri Rapidshare ve Megaupload'a yetişemez...
Burada eleştirilmiş ama içerik kişinin tercihine kalmış bir şeydir her sitede kaliteli veya kalitesiz içerikler mutlaka vardır ki bunuda kullanıcılar yaratıyor...Önemli olan hızlı ve kesintisiz hizmettir...

Son Düzenleme: sekoya ~ 03 Şubat 2012 21:51
Beyda
04-02-2012, 22:20   |  #24  
Üye
55 mesaj

bari koydukları imajı ortalasalarmış

Kapalı Hesap (2197)
06-02-2012, 15:40   |  #25  
Kapalı Hesap
230 mesaj
Alıntı: Mr_YAMYAM  
Düşünce özgürlüğü diye bir mantık bence doğru değildir.
Doğru olan, düşüncelerinin doğruluğunun ispatıdır.
Ben şu düşüncemin aksini ispat edecek bir düşünceye daha rastlamadım.
''NE ZAMAN Kİ PAYLAŞIM SİTELERİ ÇIKTI KALİTELİ ESERLERİ BULMAMIZ ZORLAŞTI''
Çünki kimi vatandaş bu tür sitelerden indirdiği MP3 leri ya da iyice ezilmiş kötü video dosyalarını yeniden kopyalayıp orijinal diye satmaktadır.
Bizler de kaliteli bir meteryal hakkında yeterli teknik bilgiye sahip olmadığımız için alıp kullanıyor bir de ne güzelmiş diyoruz. Çünki internetten indirmeye alışmış ve kalite unsurunu unutmuş haldeyiz.
Görüşlerine saygı duyuyorum arkadaşım fakat bir kaç noktaya değinmekk istiyorum. Öncelikle internet dediğimiz bu ortamı türkler ne yazık ki çıkartmadılar. Geliştirenler, şimdi " illegal içerik indiriliyor" diye ağlayanlar değil midir ? Özgür düşüncenin ürününü kullanıyorsun. Sonrsında da özgürce paylaşılınca veryansın ediyorsun ( Film ve müzik firmaları ). Kaçınız görmüyor itunes da parça başına 0.99 a fiyat istenilmeyen albümleri ? Bunlar sadece pazarlama stratejisiydi, hakimlerince kullanamayacaklarını anladılar şimdi ise veryansın ediyorlar. Kusruma bakma ama bu dünyada hala kaliteli müzik varsa herşeye rağmen, bunu yapanlar da aptal değiller. Ya da ülkemizdeki gibi " aaa internetten indiriyorlar o yüzden albüm yapmayayım" şekline girersen 22. yüzyıl dünyası bir yeriyle sana güler. Sen git türkçe kliplerine kadar HD kaliteli olan user ların youtube hesaplarından yasaklattır ( mü-yap ) sonrasında kendi profilinde 360 formatında dandik bir görüntü ile yayınla. Kusruma bakma kalite istiyorsak bence özgür olana kulak asmak daha mantıklı. Bu şuna benziyor aslında " Renkler her zaman tehlikelidir. Her zaman siyah ve beyaz vardır. Renk demek vahşet, kavga, karmaşıklık ve kaos demektir". Bu şekilde at gözlüğü ile bakmayı bırakmalı bu gözü doymaz piyasa.Sanatçılar önce kendi müziklerini ve ilişkilerini internet ile kesmeliler. Sonrasında savunmaya geçmelilier diye düşünüyorum.