Devamlı çalışan HDD sorunu lütfen yardım!!!!

AxeLnAreD
02-01-2008, 01:54   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj

Selamlar....

Yaklaşık 3 ay önce aldığım 400gb seagate ide hdd im bugün sesli bir şekilde çalışmaya başladı.
Sanki devamlı çalışıyormuş gibi kasanın içinden homur homur ses geliyor.
Ancak hdd içinde erişmek istediğim herşeye rahatlıkla ulaşabiliyorum,bunda bir sorun yok.Klasörlerdeki açılış aynı şekilde bir yavaşlama söz konusu deĞİL.

Yılbaşı gecesi benim Power Supply artık çalışmaktan yıldı ve miyadı doldu.Bir kaç kez dün gece pc yi açmak için uğraştım ancak malesef başarılı olamadım.
Ben de bugün Vatandan yeni bir PS aldım.Cooler Master Real Power M620 power supply ı eski ps in yerine taktım.Ne açılışta nede başka bir uygulamada sorun şimdilik yok gibi ancak bu ses yeni ve sepsessiz power supllyın yanında çok kulak tırmalıyor.

Acaba eski ps hdd ye bir zarar vermiş olabilirmi yada bu hdd de bir sorun mu vardı bunlar olduktan sora bu su yüzüne çıktı anlamadım.
bana bir derman olursanız çok sevinirim pc başında böyle acayip seslerden nefret ediorum!!!!

jeomania
02-01-2008, 02:15   |  #2  
Yıllanmış Üye
1,251 mesaj

seagate hddler kafa hareketlerini en sert yapan hdd olduğu için ses yapması normaldir. psu değiştirdikten sonra daha sessiz bir psu nun yanında bu ses daha belirgin olur. bazen de hddler değil onu kasada tutan tenekeler ses yapar. siz psu değişirken kasanın hangi bölümlerindeki vidaları söküp geri taktığınıza da bakın

AxeLnAreD
03-01-2008, 23:20   |  #3  
OP Taze Üye
2 mesaj

HDD ye ait olanlarla ilgili en ufak bir işlem yapmadım.
Sadece kasanın n arkasında yeralan psu yu çıkartıım ve taktım.
Ancak bu yeni psu nun kabloları benim eski atx kasa içerisinde biraz fazlaca sırıttı sanki. ama bunun da hdd sesini etkileyeceğini düşünmüyorum.
Eski psu daki sorun hdd ye zara vermiş olabilir mi acaba diyede düşünmeden edemiyorum.
Umarım hdd de bir sorun çıkmazda verileri kaybetmeyizEmin değil