Devlere korku salan site yine iş başında!

CHIP Online
17-08-2010, 10:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Dünya devlerine korku salan internet sitesi yine iş başında: İşte yayınlanırsa olay olacak belgeler.

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/devl ... -basinda_21890.html

Resimlerle: Rusya'nın çok gizli "gözleri"

Pentagon yaptığı açıklamada Wikileaks tarafından henüz yayınlanmayan belgelerin, yayınlanan belgelerden daha tehlikeli olduğunu belirtti.

Washington Post gazetesinin haberine göre Pentagon yetkilileri 15.000 gizli Afganistan savaş belgesinin Wikileaks'in elinde olduğunu belirtti. Bu belgeler geçtiğimiz ay yayınlanan 77.000 belge içerisinde yer almıyordu.

Amerikan Savunma Bakanlığı bu durumu büyük bir sorumsuzluk olarak nitelendirdi. Afganistan'daki müttefikler için bu sızıntıların büyük bir tehlike oluşturduğunu belirten yetkililerin bu iddiaları Wikileaks tarafından umursanmadı.

Yapılan açıklamaya göre Afganistan'da Amerika ile çalışan kişilerin isimlerinin de yer aldığı belgeler, bölgedeki ajanların ve ABD müttefiklerinin hayatlarını riske atıyor.

Tüm konu: Devlere korku salan site yine iş başında!

Resimlerle: Rusya'nın çok gizli "gözleri"

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Wikileaks'in amacı ne?

uGuR.uK
17-08-2010, 13:53   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
8,316 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2007

amacı biçok şey olabilirde nerden nasıl ele geçiriyor bu belgeleri?? bütün o gizli şeylere erişiyorlar, tüm dünyaya açıkça sunuyorlar ve bu kadar bilinmelerine rağmen durdurulamıyorlar... pekle akla yatkın gelmiyor bana...

VOY
17-08-2010, 16:54   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
922 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2008

Bu Wikileaks kurucu olan adamın ne ortamlarda bu siteye bilgi aktardığı v.b. bilgileri Okan Bayülgen'in  programında kısa bir özet geçmişlerdi. Adamın belli bir adresi yok, sürekli uçakla ülkenin farklı yerlerine gidip yer değiştiriyor. Ve özette birde Masaüstü bilgisayarını sırtında taşıdığı belirtiliyor. İlginç bir yaşam ama adam adını duyurup internet tarihindeki yerini aldığı, istihbaratlar ve devletler tarafından pek sevilmediği kesin.
Siteye bir daha girip baktığımda Türkiye ile ilgili dökümanların olduğunu fakettim. İngilizcem yeterli olmadığından çoğunu anlamadım.