Dialer ile Vatan Hainleri

Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
Synan
16-02-2004, 13:12   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
26 mesaj

Arkadaşlar bilgisayarıma bir dialer programı girdi anti-virüs programıyla sildim yalnız Registry içinde "HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Shared Tools\MSConfig\Startupreg\dialer" da kayıtlı bir anahtar var ne yapmam gerekiyor ve ayrıca ben bilgisayarımın başında değilken yani bilgisayar kaplıyken açılıp internete bağlanılmış farklı bir bilgisayardan bundan nasıl kurtula bilirim.

hasanyasin
16-02-2004, 13:35   |  #2  
Yıllanmış Üye
1,100 mesaj

Bu konu antivirüslerin ilgi alanına girmiyor, o nedenle de bir şey yapmıyorlar...

Forumda SPY&ADWARE denen bu türden "vatan haini" yazılımlardan nasıl kurtulabileceğinize dair bir kaç konu var. Arama bölümüne girip ve spy diye bir arama yapman yeterli.

Eğer zamanın yoksa,

adresinden spybot programını indir. Bu program sana yeter. Ya da Lavasoft Ad aware da yardımcı olur:

Synan
16-02-2004, 15:23   |  #3  
OP Yeni Üye
26 mesaj

Hasan Registry içindeki dialerı ne yapayım anahtarı sileyimmi. Birde telefonu Uluslararası Hatta kapatırsam sorun çözülür gibime geliyor nedersin.

hasanyasin
16-02-2004, 16:38   |  #4  
Yıllanmış Üye
1,100 mesaj

O registry kaydını silebilirsin. Bir sorun çıkmaz...

Eğer tek problem telefon faturası ise, telefonunu yurt dışı hatlarla birlikte, 0900'lü hatlar gibi özel servis numaralarına da kapattırmalısın. Türkiye'de de "vatan hainleri" var anlayacağın. Gülümseme

Bununla birlikte, eğer telefon faturası dışında bir problem yoksa, özel bilgilerinin çalınması problem değilse, internette dolaştığın sitelerin izlenmesinden rahatsızlık duymuyorsan, telefonu bahsedilen aramalara kapattırman yeterli olur. Ben sistemimde iznim dışında çalışan her şeyden nefret ettiğim için, senin de böyle düşüneciğini düşünerek o programları tavsiye ettim... Sanırım sen de farklı düşünmüyorsundur. Gülümseme

aragorntheelessar
19-02-2004, 15:18   |  #5  
Yıllanmış Üye
268 mesaj

registryden silersen bir sorun çıkmaz.ama yinede güvenlik için uluslar arasına kapattıra bilirsin.birde ad-aware ile bilgisayarını her netten çıkışında taratmanı tavsiye ederim.kolay gelsin...

LmandrakeL
21-02-2004, 12:07   |  #6  
Üye
78 mesaj

Bunu halletmek gayet basit ... AdAware programını Chip dergisi ile birlik te veriliyor... Güvenli kipte aç ve bunu çalıştır... Kırık linklerin hepsini bulacak ve temizleyecektir.Dial-up ta dahil...