Merhabalar, evdeki internet hatlarımızla ilgili çok enteresan bir sorun yaşıyoruz. Şöyle ki;
Evde eskiden 3 kişi ortak kullan-ama-dığımız tek bir hat vardı. Ben ve kardeşimin laptopları (ve telefonum) aynı anda interneti sorunsuz bir şekilde kullanabiliyorduk ama babam laptopunu açtığı anda internet felç oluyordu kullanılmaz hale geliyordu. Herşeyi denedik (virüs taramaları, formatlar vs...) ama çözüm bulamadık. Son çare babamın bilgisayarının modemle bağlantısını kestik...olmadı. Daha ileri gittik, internet bağlantısını kestik (wi-fi anahtarını kapadık) ama gene bilgisayarını açtığı an aynı şey oluyordu.
Sonra o hattı kapattırdık ve babam kendine ayrı bir hat, biz de kendimize ayrı başka bir hat daha aldık. Şu an, babam kendi hattını sorunsuz kullanıyor, ben arasıra onun modemine bağlanıyorum ve onunla aynı anda sorunsuz kullanıyorum. Yani sorun babamın bilgisayarında değil o zaman.
Lakin şimdi aynı sorunu bu kez kardeşimin bilgisayarıyla yaşıyoruz. Öteki hattı ben veya kardeşim tek kendi bilgisayarlarımız açıkken sorunsuz kullanabiliyoruz. Ama ne zaman ki bir diğerimiz bilgisayarını açıyor o zaman internet felç oluyor. Yani interneti aynı anda kullanamıyoruz. Farklı bir modem de denedim değişen bir şey yok.
Biraz araştırdım, özellikle yabancı forumlarda aynı sorunla ilgili pek çok konu buldum ama net bir yanıtını bulamadım.
Not 1: Bilgisayarımı sıfırladım bu arada (herşeyi silip Windows 10'u baştan temiz kurulum yaptım). Kardeşim de yedeklemelerini yaptıktan sonra aynı işlemi yapacak bir de öyle deneyeceğiz bakalım.
Not 2: Sıfırlama öncesi Malwarebytes'ın 14 günlük deneme sürümü yüklüydü ve o açıkken internetimi blokluyordu. Sayfaları açamıyordum, ancak çıkış yaptığım zaman düzeliyordu. Sıfırlama sonrası yüklemedim ama aynı sorun devam etti.
Not 3: Ip çakışması vs yok, statik IP, dns vs hepsini denedik. Modem ayarlarıyla ilgili de pek çok şeyi denedik. Virüs programlarını devre dışı bırakıp denedik.
Artık çok fazla deneme kurcalama yapmak istemiyorum hazır windows'u baştan temiz kurmuşken. Sorunun kaynağının ne olabileceğiyle ilgili tahminleriniz varsa paylaşırsanız sevinirim.