Dijital Avometre Tavsiyesi

radyoaktif
06-04-2013, 13:41   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
237 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2008

Arkadaşlar iyi günler. Avometre kullanımını işim gereği iyi bir şekilde öğrenmek istiyorum. Bunun için kendime bir avometre almaya karar verdim ama daha önce staj yaptığım şirketten başka bir yerde avometre kullanmadığım için pek bir bilgim yok. Çoğu zaman evde, elektronik cihazları kurcaladığım için illa ki lazım oluyor. O yüzden almışken 1 kere iyisinden almak istiyorum.

Tabi ben bu alacağım avometre de kullanıcı hatası yapsam misal DC kademeye alıp yanlışlıkla 220AC ölçsem yada voltaja ayarlayıp akım ölçsem vs yanar, bozulur mu? Bu gibi durumlar için koruması olan bir cihaz varsa onu önerin lütfen. Umarım bu özelliklerde olanlar çok pahalı değildirler.

Alacağım avometrede aradığım; "Gerilim, Akım, Direnç, Kapasitans, Frekans, Sıcaklık Ölçümleri, Diyot/Kısa Devre, Transistör Testi" vs gibi özelliklerin yanında + olarak başka özellikleri olan bir cihaz da önerebilirsiniz yeter ki fiyatı 50TL'yi geçmesin. Şu anlık bütcem bu çünkü.

Tahminime göre İstanbul karaköyde ki selanip pasajında en uygun elektronik cihazları bulmak mümkün özellikle elektronik ölçü aletlerini. Bu yüzden sizin verdiğiniz tavsiyeler doğrultusunda, cihazı oradan alacağım. Zaten tahminime göre orada da yoksa hiç bir yerde yoktur. Yada varsa da 2 kat pahalıdır.

Avometrede en bilindik markalar mevcutsa bu markalardan almak isterim. Mesela anakart olarak en iyi 2 marka asus, gigabyte şeklinde yorumlanır. Aynı benzetmeyi avometreler için yaparsak en iyi markalar hangisi? O markaların modellerinden tavsiyede bulunursanız sevinirim.

Dediğim gibi şu anda en dandik avometre bile işimi görür ama ben işimin görülmesinden ziyade çok özellikli iyi bir avometre alıp ileriye dönüp olarak çok iyi bir şekilde, imkan oldukça özelliklerini ve kullanımını öğrenmek istiyorum. Hoş, avometrenin tüm özelliklerini, evdeki elektronik cihazları kurcalayıp ölçe ölçe kullanıp öğrenemem ama en azından oturduğum yerden ne kadar öğrenebilirsem kardır. Yarın işe girdiğimde en azından avometre kullanımı konusunda yabancılık çekmemem lazım. Yani şu anda 10 lira verip kıytırık bi tane almaktansa biraz daha para verip daha iyisini almayı tercih ederim. Bütcem 50TL civarı.

Kısa bir araştırma sonucu aynı markanın aynı fiyattaki farklı 2 modelini buldum. İkisininde özellikleri aynı gözüküyor. Fark birtek şekillerinde mi anlamadım. Acaba benim için şu anda aradığım en iyi avometre bu ikisinden biri olabilir mi? Düşünce ve tavsiyelerinizi bekliyorum.