dijital fotoğraf makinesi tavsiyeleri

gencosman
01-12-2012, 19:44   |  #1  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
67 mesaj

Merhaba arkadaşlar, genelde bu tarz konular çok açılıyor. Şu tavsiyesi bu tavsiyesi derken forum çöplüğe dönüyor. Bu konuyu başlatmadan önce benzer konuları araştırdım fakat konular güncelliğini yitirmiş. Affınıza sığınarak yeni bir konu açayım dedim ve buraya dijital fotoğraf makinesi almak isteyenler sorularını yazıp bilgisi olan arkadaşların da yorum yapmasıyla faydalı olacağına inanıyorum. Soru soracak arkadaşlar belli bir format uygularsak çok daha derli ve toplu olur diye düşünüyorum (bütçe, kullanım amacı, vs. ...). O zaman ben soruma geçeyim.

Bütçe: 500 TL

Fotoğraf sanatına merak salmaya başladım, aslında epeydir de merağım var ve en nihayetinde bir fotoğraf makinesi almaya karar verdim. Aslında bütçeyi arttırıp bir dslr profesyonel makine almak istiyorum fakat bir maymun iştahlı olduğum için sıkılırsam verdiğim paraya yazık olacak. O yüzden bir dslr like cihaz almak istiyorum. Konu hakkında bilgim olmadığı için ışık miktarını, şusunu busunu ayarlama işinin epey zor olacağını düşündüğüm için dslr like cihaz düşünüyorum.

Gelelim ne tarz bir cihaz aradığıma. Öncelikle iyi zom yapabilen bir makine olmasını istiyorum. Bu benim için önemli. Video kayıt özelliği de iyi olursa fena olmaz ama olmasa da olur, adı üstüne fotoğraf makinesi. Daha çok doğa ve manzara fotoğrafı çekmeyi düşünüyorum. Bunun yanında insan fotoğrafları da özellikle yüze detaylı çekimler yapmayı düşünüyorum.

Yukarıda anlattıklarımı yapabilecek çok kaliteli makinelerin olduğunu biliyorum ama daha önce de belirttiğim gibi eğer bu işten sıkılırsam makine evin bir köşesinde duracak. Bu şekilde eğer sıkılmış olursam daha küçük bir meblayı çöpe atmış olacağım.

Unutmadan ekleyeyim, 2. el ürün düşünmüyorum. Nedense bir türlü içime sinmiyor, biraz paranoyakça ama yapacak bir şey yok. Bir de spotları, garantisizleri oluyormuş bunların ama o da beni biraz tedirgin ediyor. En iyisi mağazadan garantili sıfır ürün almak.

Son olarak şunu da eklemek istiyorum. Bazı makineler pille bazıları da bataryayla çalışıyor. Bu olaya nasıl bakmak lazım? Bataryalı modeller kullanım açısından daha mı iyi olur? Çünkü evde başka bir makine var pili su gibi emiyor. Duracell, Energizer ve Varta gibi kaliteli piller kullanmama rağmen 100 - 150 çekim sonra pil bitiyor. Bazen sıfır pilin yarısı 5 - 10 çekim içinde bitiyor. O yüzden pilli modellere soğuk bakıyorum ama belki teknoloji gelişmiş olabilir. Benim bahsettiğim makine nerden baksanız 6 yıllık.

Ben biraz araştırma yaptım ve birkaç tane model buldum:

FujiFilm finpix S2950

FujiFilm finpix S2980

Samsung WB100

Samsung WB150

Bu modellere fiyat performans açısından bir yorum yapabilir misiniz? Ya da benzer paraya daha iyi ürünler mevcut mu?

Hepinize yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Hayırlı forumlar.

gencosman
01-12-2012, 20:31   |  #2  
OP Üye
67 mesaj

yok mu dijital fotoğraf makineleri hakkında yorum yapacak?

fatih54
02-12-2012, 00:03   |  #3  
Taze Üye
0 mesaj

Bende SAMSUNG WB100 almayı düşünüyorum forumda hiç bir bilgiyi bulamadım.

gencosman
02-12-2012, 02:48   |  #4  
OP Üye
67 mesaj

Son olarak şöyle bir liste yaptım. Bu modeller hakkında yorum yapabilecek var mı?

Fujifilm Finepix S4400
Fujifilm Finepix S4200
Fujifilm Finepix S3400
Fujifilm Finepix S2995
Fujifilm Finepix S2980
Panasonic Lumix DMC LZ20
Nikon Coolpix L810
Nikon Coolpix L310
Sony DSC H100
Olympus SP 810 UZ IS
Olympus SZ 14
Olympus SZ 10
Kodak Max Z990
Kodak Easyshare Z5010

murat5038
06-12-2012, 02:44   |  #5  
murat5038 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 680
6,682 mesaj
Alıntı: fatih54  
Bende SAMSUNG WB100 almayı düşünüyorum forumda hiç bir bilgiyi bulamadım.

Burdan ürün bilgisinede yorumlarada bakabilrisniz.

murat5038
06-12-2012, 02:59   |  #6  
murat5038 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 680
6,682 mesaj
Alıntı: gencosman  
Son olarak şöyle bir liste yaptım. Bu modeller hakkında yorum yapabilecek var mı?

Fujifilm Finepix S4400
Fujifilm Finepix S4200
Fujifilm Finepix S3400
Fujifilm Finepix S2995
Fujifilm Finepix S2980
Panasonic Lumix DMC LZ20
Nikon Coolpix L810
Nikon Coolpix L310
Sony DSC H100
Olympus SP 810 UZ IS
Olympus SZ 14
Olympus SZ 10
Kodak Max Z990
Kodak Easyshare

İlk önce belirlediğin fiyatı doğru düzgün belirle söylediğin foto makineleri hiç 500tl ye benzemiyorlar :)

Dikkat etceğin hususlar pixel ve video görüntü kalitesi.Zoomda yanında eşantiyon olarak iyi olur.

500 tl civarına en yakın bu var bu sitede.