Merhaba arkadaşlar,
çok aşırı format atmak iyi çünkü format attıkça harddiski yıpratır.
ben daha yıprandıgını görmedim korkma kolay kolay bişi olmaz.
Hiç format atmada bak bakalım harddisk ne hale gelio. 4-5 ayda bir format bilgisayar sağlığı için iyidir gençlik
Walla su format işleri beni hep uyuz etmiştir... Hepte uyuz edecektir. Keşke bilgisayar kendi kendini formatlasa driverları kursa sabah actıgımda baksamki bilgisayar kendini formatlamıs :)
Çoşkun.abi ye :D katılmamak elde değil.format atmanın ne oldugunu bilmeyenler gelmiş burda ne diyor.beğenmediğin bir müziği resmi ::D silmenle.format atmanın hardisk acısında :D bir farkı yok...:D
format atmak denilen olayın diski bozması yada sektörlerin yanması ihtimali trilyonda bir kadar düşük bir ihtimal halen günümüsde 15 gb boyutta ve ilk günkü gibi tam performans çalışan diskler mevcut durumda.
sorun formatta değil aslında sorun ben ve benim gibilerde kaliteli psu almak yerine gidipte kıçı kırık 400 wat psuyu bağlayıp bağlayıp sistem açılmakta zorlansa dahi umursamadan kullanıp 3 ay sonra diskten katur kutur abuk sabuk sesler gelip kasayı bile sarsmaya başlayınca tüh galiba çok format attım o yüzden oldu diyenlerde.
daha 2 aylık 750 gb samsung diskim pert vaziyette zaten sistemdeki stabilkite sorunları çoğalınca 750 watt xsilent psu taktım artık bıktım zırt bırt 450 watt psu değiştirmekten her sorunda 1 ay diskten gram ses gelmedi ama artık miyadı doldu resmen kasayı yerinden oynatıyor disk işlem yaparken sarsıntıdan.
Dostum Win7 ile beraber driver sorunu pek kalmadı gibi. Abartısız söylüyorum yaklaşık 100 PC ye kurdum; Laptop, Masaüstü eski yeni karışık ortalama driverların yüzde 90 nını daha kurarken tanıdı. Haa XP olayına gelince kendime özel XP yaptım güncelleme ve driver paketlerini gömdüm içine. Yaptım bir DVD. XP kurarken bile driver derdi ile uğraşmıyorum. Demokrasiler de çare tükenmez.
bende hdd için sağlıklı diye okumuştum formatı çünkü format atıca optik göz sürekli ileri geri hareket etmiyor. dosyaları daha kolay buluyor
Ancak gerektiğin de atılması iyi olur hiçbirşeyin aşırısı iyi değildir.
Dostum bilgisayarında lisanslı antivirüs vs. güvenlik programları yoksa bir de internet bağlıysa zaten her ay format atmak zorunda kalırsın. Formatla öyle yıpranma falan olmaz ilk senden duyuyorum :D
Güzel bir antivirüs programı ve bakım programı ile format atmaya gerek yok.2 senedir laptopu ellemiyorum.çok şükür ne hata ne sorun :D dedim ya başlar bundan sonra :çok haklısın bendede aynısı var güzel bir antivirus programı ve balım programı ile hiç format atmaya hiç ama
hiç gerek yokteşekkürler