Dikkat Msn’de tuzak var.
Bir saat kadar önce Msn’den TÜRK TELEKOM ANKARA isimli tanımadığım bir kişi (mail adresi: Turk_telekom_ankara06@windowslive.com) bana ileti göndererek yukarıdaki formu doldurup ilgili adrese iki gün içinde göndermem gerektiğini, aksi takdirde hakkımda yasal işlem yapılacağını belirtti.
İlk şaşkınlığımı atlattıktan sonra, hemen kim olduğunu ve nerede görev yaptığını sordum. Bana görevli olduğunu söyledi. İlk başta iletinin üstündeki kota üyemiz yazan yerdeki 13 haneli Adsl hizmet numarası acaba benim hizmet numaram olabilir mi diye düşündüm. Hizmet numarama baktığımda on haneli olduğunu ve benim numarayla hiçbir ilgisi olmadığını anlayınca, bunun Türk Telekom’un adının kullanılarak hazırlanmış bir tuzak olduğunu farkettim. Kendisine “bilgisayar uzmanı olduğumu, istersem ip numarasını hemen tespit edebileceğimi” söyledim. Bana bir IP numarası gönderdi. Tabiî ki verdiği sahte bir IP numarası idi. “İsterseniz savcılığa gidip şikayet edebilirsiniz” dedi. Bende “bana bakın bir kere hiçbir şekilde Messenger’den başka birine ileti gönderilerek bir kişinin kullanıcı adı ve şifresi istenmez. Bu güvenlik gereği katı bir kuraldır” diyerek burada yazılanların hepsinin forumlarda yayımlanacağını belirterek “Sen kimle dans ettiğini biliyor musun” derken bu sahtekar Messenger’den hemen kayboldu.
Sizlere Messenger’den böyle bir ileti gelirse kesinlikle yukarıdaki formu doldurup göndermeyiniz. Zaten mesajın tamamını dikkatli bir şekilde okuduğunuzda satır aralarında tuzak olduğunu hemen sezebilirsiniz. Bu mesajı mümkün olduğu kadar tüm tanıdıklarınıza gönderin ki suçu olmayan masum insanlar yanmasın.
Saygılar
Not:Bunu yapan sahtekar muhtemelen bu mailimi okuyordur.