Dikkat MSN'de tuzak var!

ettu
19-01-2008, 22:23   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
134 mesaj

Dikkat Msn’de tuzak var.
Bir saat kadar önce Msn’den TÜRK TELEKOM ANKARA isimli tanımadığım bir kişi (mail adresi: Turk_telekom_ankara06@windowslive.com) bana ileti göndererek yukarıdaki formu doldurup ilgili adrese iki gün içinde göndermem gerektiğini, aksi takdirde hakkımda yasal işlem yapılacağını belirtti.
İlk şaşkınlığımı atlattıktan sonra, hemen kim olduğunu ve nerede görev yaptığını sordum. Bana görevli olduğunu söyledi. İlk başta iletinin üstündeki kota üyemiz yazan yerdeki 13 haneli Adsl hizmet numarası acaba benim hizmet numaram olabilir mi diye düşündüm. Hizmet numarama baktığımda on haneli olduğunu ve benim numarayla hiçbir ilgisi olmadığını anlayınca, bunun Türk Telekom’un adının kullanılarak hazırlanmış bir tuzak olduğunu farkettim. Kendisine “bilgisayar uzmanı olduğumu, istersem ip numarasını hemen tespit edebileceğimi” söyledim. Bana bir IP numarası gönderdi. Tabiî ki verdiği sahte bir IP numarası idi. “İsterseniz savcılığa gidip şikayet edebilirsiniz” dedi. Bende “bana bakın bir kere hiçbir şekilde Messenger’den başka birine ileti gönderilerek bir kişinin kullanıcı adı ve şifresi istenmez. Bu güvenlik gereği katı bir kuraldır” diyerek burada yazılanların hepsinin forumlarda yayımlanacağını belirterek  “Sen kimle dans ettiğini biliyor musun” derken bu sahtekar  Messenger’den hemen kayboldu.
Sizlere Messenger’den böyle bir ileti gelirse kesinlikle yukarıdaki formu doldurup göndermeyiniz.  Zaten mesajın tamamını dikkatli bir şekilde okuduğunuzda satır aralarında tuzak olduğunu hemen sezebilirsiniz. Bu mesajı mümkün olduğu kadar tüm tanıdıklarınıza gönderin ki suçu olmayan masum insanlar yanmasın.
Saygılar

Not:Bunu yapan sahtekar muhtemelen bu mailimi okuyordur. Zonk

CU_GS7
19-01-2008, 22:36   |  #2  
Yıllanmış Üye
6,371 mesaj

Telekom msn adresimi nerden bulacak, oturup beni ekleyecek de online rastlaşıcaz sonra bilgilerimi isteyecek..
Zaten kendisi beni abone yaparken gerekli bilgileri alıyor..
Sonra diyelim ki aykırı bir davranışım olmuş, bana msn'den ulaşma nezaketini göstermez.. Direkt kapatır bağlantıyı ya da başka bir yolla ulaşır ama bu msn olmaz..
Utanmadan titreşim bile yollamış yav trajikomik..Geek

Biraz da ben açıklayıcı olayım istedim.. Buradaki "ben" sembol'üm bu arada..Dil çıkarıyor
Bu duruma inanan insanlar olabilir, uyarın ve deşifre etme davranışın için teşekkürler ve tebrikler..

Son Düzenleme: CU_GS7 ~ 19 Ocak 2008 22:51
ocean_eyes
19-01-2008, 22:40   |  #3  
Yıllanmış Üye
144 mesaj

paylaşımın için çok sağol
yaa hiç anlamam bu msn de rahatsız edenleri.hayır ellerine ne geçiyo ki illa laf yiyecekler hayret bişi yaaaa  :S:S

ettu
20-01-2008, 15:51   |  #4  
OP Yıllanmış Üye
134 mesaj

Bu mesaj, msn açıkken ve oğlum bilgisayarda müzik dinlerken geldi. Tabii bende oğlumun yanına geldiğimde tesadüfen bu niki gördüm "aa bak bir arkadaşın galiba seninle haberleşmek istiyor" dedim. O esnada da titreşim gönderdi sahtekar, iletisine neden cevap vermedik diye. Ben de sizler gibi sonradan geberdim gülmekten ama kaçtı sahtekar...

ettu
20-01-2008, 21:56   |  #5  
OP Yıllanmış Üye
134 mesaj

Evet bugün Türk telekoma yazdığım uyarı ve öneri içeren yazıma cevap geldi. Sizlerle paylaşıyorum.

Göstermiş olduğunuz ilgiye teşekkür ederiz,  öneri ve düşünceleriniz bizim için önemlidir ve yetkililerimize aktarılacaktır.

Saygılarımızla,

TTNet A.Ş.

Son Düzenleme: ettu ~ 20 Ocak 2008 21:58
Hikmet Okumuş
21-01-2008, 16:05   |  #6  
Yeni Üye
30 mesaj

Bana göre olayın en komik aşaması, Ad soyad telefon isteniyor formda ve formun sonunda iletişim olarak e-posta değilde msn adresi ve şifresi diye yazılıyor. bunu kabul edipte bu formu dolduran arkadaşlara kızmasınlar ama gülücem :)

sah1n
21-01-2008, 16:11   |  #7  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,757 mesaj

Yaaw Hekırım diye gezen lamer ler :D msn çalacak başka numara bulamamışlar.

istanbul_geceleri
25-01-2008, 21:05   |  #8  
Taze Üye
13 mesaj

telekom ankaran web   camı varmıs actırsaydınız ya :D:D:D:D

Children_Of_Bodom
11-10-2008, 05:00   |  #9  
Taze Üye
8 mesaj
istanbul_geceleri
telekom ankaran web   camı varmıs actırsaydınız ya :D:D:D:
hahha süper ya Kahkaha

escape
11-10-2008, 08:10   |  #10  
Yıllanmış Üye
183 mesaj

boşuna dememişler iletişim sanattır diye ama iletişim sanat oldu olalı hiç bu kadar içine edilmemişti bu resmen drama adam muhtemelen kendisini hacker sanıyordur ama daha ileteşemiyor:) bile vay zavallı vay

emrah33
31-10-2008, 21:31   |  #11  
emrah33 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
802 mesaj

İlginç bir olay. Benim merak ettiğim şey,bu formu dolduran arkadaşlar varmıdır acaba???