1=5
2=25
3=125
4=625 ise
5=?
çok dikkatli olun
kaynak:hürriyet gazetesi
dikkatli olmanız gereken bir soru
- 1
- 2
cevap 1
"1=5"
2=25
3=125
4=625
5=?
Çok şabalak bir soru.
en başa bakın; 1=5 diyor ya sonda da 5=1 aynı mantık.
Recep Baltaş3125 tabiki...aksini de kimsa iddia edemz...üssü şeklinde düşünüyorsun da biraz oyun var bu sorunun içinde.
Evet cevap 1 değil 5'in küp kökünü almalıyız.
5'i 5 liradan 5 yumurta kaç lira eder ?
31x2=62 62+50=112 112/2=56 56-31=25 waow
5 lira eder
5 i 5 liradan 5 yumurta kaç lira eder sorusunu da ben anasınıfında çözüyürdum(şaka değil).
ayrıca bir soru soracaksan konuyu dağıtma.ya başka bir konu aç ya da ilgili olan bir konuya yaz
tuncab5 i 5 liradan 5 yumurta kaç lira eder sorusunu da ben anasınıfında çözüyürdum(şaka değil).Ben de böyle soruları ciddiye alıp da ciddi bir şekilde cevap veren insanları takmamayı anaokuluna gitmeden önce öğrenmiştim..
aslında;
1=5 diyorsak, = simgesi için farklı bir anlam belirtmiş oluyoruz. Yani soldaki sayı belli bir işlemden geçiyor ve sağdaki sayıyı oluşturuyor. = simgesi programlamada gördüğümüz fonksiyon gibi birşeydir. = simgesinin aslen ifade ettiği fonksiyona f() dersek, soruyu daha mantıklı bir biçimde sorabiliriz:
f(1)=5
f(2)=25
f(3)=125
f(4)=625 ise
f(5)=?
f bir fonksiyondur, ve içine görüldüğü üzere bir doğal sayı alabilmektedir (daha fazla bir bilgi vermemiştir kendini zeki zanneden hürriyet gazetesi yazarı).
ilk 4 fonksiyona bakarak basitçe anlaşılabilir ki;
f(x) = 5^x (beş üzeri x,yani 5'in x kere kendi kendisiyle çarpılması)
idir bize verilen fonksiyon.
burdan da basitçe anlaşılabilir ki,
f(5) 1 değil, 3125'tir.
Kısacası arkadaşlar, bu soruyu hazırlayana, kendini zeki zannedip insanları kandırmaya çalışan, zavallı, matematikten anlamayan bir insan diyorum, ve ona acıyorum açıkçası...
Eh, revan'ın cevabı doğru; diyecek bir şey yok.
lütfen kişilik haklarını zedeleyecek sözler söylemeyelim.lütfen forum kurallarını tekrar okuyunuz.biliyorum modlar varken bana düşmez ama yine de söyliyim dedim.içimde kalmasın.
ayrıca buradaki 1, 5, 2, 25, 3, 125, 4 ve 625 sayıları gerçek karşılıklarıyla ele alınmamıştır.gerçek karşılıklarıyla ele alınamazdı zaten ama.buradaki 1, 5, 2, 25, 3, 125, 4 ve 625 sayıları birer sembol olarak verilmiştir.dolayısıyla 1=5 ise 5=1 olur.
darth_revanaslında;yani... Sonuçta bir oyun var işin içinde demiştim önceden zaten.
1=5 diyorsak, = simgesi için farklı bir anlam belirtmiş oluyoruz. Yani soldaki sayı belli bir işlemden geçiyor ve sağdaki sayıyı oluşturuyor. = simgesi programlamada gördüğümüz fonksiyon gibi birşeydir. = simgesinin aslen ifade ettiği fonksiyona f() dersek, soruyu daha mantıklı bir biçimde sorabiliriz:
f(1)=5
f(2)=25
f(3)=125
f(4)=625 ise
f(5)=?f bir fonksiyondur, ve içine görüldüğü üzere bir doğal sayı alabilmektedir (daha fazla bir bilgi vermemiştir kendini zeki zanneden hürriyet gazetesi yazarı).
ilk 4 fonksiyona bakarak basitçe anlaşılabilir ki;
f(x) = 5^x (beş üzeri x,yani 5'in x kere kendi kendisiyle çarpılması)
idir bize verilen fonksiyon.
burdan da basitçe anlaşılabilir ki,
f(5) 1 değil, 3125'tir.Kısacası arkadaşlar, bu soruyu hazırlayana, kendini zeki zannedip insanları kandırmaya çalışan, zavallı, matematikten anlamayan bir insan diyorum, ve ona acıyorum açıkçası...
Bu sorunu cevabı 1 dir. Saçmalamakta sınır tanımıyosunuz. Ayrıca bazı mod larda zıvanadan çıktı benim yazdığım "1" cevabını bile silmişler. Mod'uz triplerini girdiler heralde..
jamezkaneBu sorunu cevabı 1 dir. Saçmalamakta sınır tanımıyosunuz. Ayrıca bazı mod larda zıvanadan çıktı benim yazdığım "1" cevabını bile silmişler. Mod'uz triplerini girdiler heralde..alakasız bir şey yazmasan emin ol silinmezdi; bilemiyorum artık.
Sadece 1 yazdım. Mod ların saçma anlayışı değişti heralde.
- 1
- 2