Dikkatsizlik ünlü olmayla telafi olmuyor

CHIP Online
29-04-2009, 16:00   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj

Salma Hayek vakası teknoloji alanında bilgili olmanın ünlü/ünsüz herkese yarayabileceğini hatırlattı

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/Dikk ... -olmuyor_12423.html

Bir ünlünün e-postasına girmenin veya kişisel bilgilerine ulaşmanın çok zor olacağını düşünebilirsiniz. Ama geçtiğimiz günlerde çeşitli blog sitelerinde ortaya çıkan Salma Hayek'in e-postalarından ekran görüntüleri, onların da herkes gibi standart birer kullanıcı olduğunu ve basit hatalar yapabildiklerini gösteriyor.

Ünlülerin çoğunun e-posta servislerinde, isimlerine yakın e-posta hesapları var. Yazımızın kahramanı Salma Hayek'in de böyle bir hesabı olabileceğini düşünen biraz hınzır bir kullanıcı birkaç denemeden sonra Hayek'in "shayek@mac.com" adresine ulaşmış. E-posta hesabının parolasını bulması ise sandığından çok daha kolay olmuş. "Parola hatırlat" seçeneğine tıklayan hınzır kullanıcı, sistemin sorduğu "Doğum gününüz" sorusunu Vikipedi'nin yardımıyla kolayca cevaplamış. Ardından gelen hatırlatma sorusu ise hayranı olduğu oyuncunun filmlerini çok iyi bilen hınzır kullanıcımız için hiç de zor olmamış: En beğendiğim karakter. Oscar ödüllü Frida adlı filmdeki "Frida Kahlo" karakterini hatırlayan hınzır kullanıcımız bir anda kendisini oyuncunun e-postaları arasında bulmuş.

Salma Hayek'in bu olaydan çıkardığı ders ne olabilir bilemiyoruz ama bizim çıkardığımız ders parolaların ve hatırlatma sorularının önemli olduğu. Sonuçta ister ünlü olun isterseniz de sıradan bir insan, kişisel bilgilerinize ulaşılmasını engellemek için ilk yapmanız gereken parolalarınızı ve hatırlatma ipuçlarınızı daha zor bulunabilecek ve kişisel bir hale getirmek. Tabi burada Apple'ın parola sıfırlama işlevinin bu kadar basit oluşunu da eleştirebiliriz. Ama hatırlatma sorusunu ve cevabını bu kadar basit oluşturduktan sonra bütün suçu Apple'a yüklemek büyük haksızlık olur.

Tüm konu: Dikkatsizlik ünlü olmayla telafi olmuyor

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Parola ve hatırlatma sorunuzun yeterince güvenli olduğuna emin misiniz?

ECHELON_
29-04-2009, 16:07   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,644 mesaj

parola hatırlatma sorum güvenli değil beni tanıyan kırar ama beni tanıyan e-mail adresime ulaşamaz çünkü nette üyelik için yani forum sayfalarına üyelik için dandik ve aldıktan sonra KSİNLİKLE açıp bakmadığım e mail hesapları ile üye olurum faal olarak kullandığım e-mail adrsimle hiç bir siteye üyelik açmam.

ünlü olmak zeki olmak anlamına gelmiyor

emrah33
29-04-2009, 16:10   |  #3  
emrah33 avatarı
Yıllanmış Üye
802 mesaj

O kadar zor ki,benim bile hatırlamam 4-5 denemede oluyor...

Süleyman.
29-04-2009, 16:13   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
16,587 mesaj

Evet.

Hakuteiken
29-04-2009, 16:28   |  #5  
Hakuteiken avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
215 mesaj

soruların cevapları doğru, ama çözmesi biraz zaman alır :D bn bile bazen işin içinden çıkamıom :P binary olarak falanda parçalıom bazen. o iyice fena oluyo.

waybe
29-04-2009, 16:46   |  #6  
Yıllanmış Üye
2,376 mesaj

o kadar zor bi hatırlatma cvp yazdım ki şu anda hatırlatma   hala hatırlamayamıyom KahkahaKahkahaKahkahaKahkahaKahkahaKahkaha

uGuR.uK
29-04-2009, 19:13   |  #7  
Yıllanmış Üye
8,316 mesaj
waybe
o kadar zor bi hatırlatma cvp yazdım ki şu anda hatırlatma   hala hatırlamayamıyom KahkahaKahkahaKahkahaKahkahaKahkahaKahkaha
aynen, kim bilir ne yazdım yıllar önce hesabı alırkenGülümseme ayrıca onu hatırlasan bile büyük-küçük harf ve türkçe karakter varmı yokmu gibi detaylarıda var...

H@ckerCesur
29-04-2009, 19:19   |  #8  
Yıllanmış Üye
1,881 mesaj

Şifremi unutmayacagım için ve şifrem kırılamayacak kadar saglam oldugu için gizli soru ve cevaplarımı çok uzun olacak şekilde kafadan sallarım.

Şu ana kadar bir sorun yaşamadım. Ölene kadar da yaşamam. Gülümseme

runoades
29-04-2009, 20:53   |  #9  
Yıllanmış Üye
160 mesaj

Salma Hayek'in resmi de çok güzelmiş doğrusu. Chip Online ekibi işi biliyor. En sağlam resmi seçmişler. :D

mk1
29-04-2009, 21:49   |  #10  
Yıllanmış Üye
481 mesaj

ablacım naaptın yaa.doğum günü şifre olurmuBeğenmedim

Fattur
02-05-2009, 15:15   |  #11  
Yıllanmış Üye
5,768 mesaj
runoades
Salma Hayek'in resmi de çok güzelmiş doğrusu. Chip Online ekibi işi biliyor. En sağlam resmi seçmişler. :
hehe evet Kahkaha

Tartışıyoruz: Parola ve hatırlatma sorunuzun yeterince güvenli olduğuna emin misiniz?
Parola aşırıya kaçmayacak şekilde güvenli.Ama Hatırlatma sorusunun cevabını bilmiyorum Kahkaha
Hatta soruyu bile bilmiyorum :D:D

Hiper£l£v£nKids
02-05-2009, 15:48   |  #12  
Yıllanmış Üye
2,310 mesaj

Eninim