Sevgili arkadaşlarım. abilerim,ablalarım.
Bir öğrenci olarak özellikle son iki yılda gözlemlediğim ciddi bir dil katliamı var. Buna artık durr demeliyiz diye düşünüyorum.
Dil katliamından kastım nedir ?
Özellike son yıllarda MSN ve Facebook gibi paylaşım sitelerinde gençlerin ve ergenlik çağındaki öğrencilerin batıya özenmeye çalışması ve bunu Türk benliğiyle karıştırarak yazı dilimizi yozlaştırmalarıdır.
Basit örnekler:
Aşkım =ajqm/ashqm/ Ashqilataaaaaammm
Güzel Türkçemiz= ghüshell Thürqchemiss
Çok Güzel = choq güssel
Gibi anlamsız saçma sinir bozucu ve bann yememek için burda yazmadığım bir ton hakareti bu dil için kullanabilirim.
Ayrıca bir akım çıktı ? Neymiş EMO lukmuş falan. Nedir bunlar Allahınızı severseniz. Batılılara benzemeye çalışacağız diye palyaçoya döndüler. Bunun gibi burda saymadığım birçok akımdan artık Gençlerimizi kurtaralım diyorum. CHIP onlıne forumda da artık bu dili de kullanmayalım..
"Kelimeleri Değiştirmek Hiçbirşey Kazandırmaz. !!! Sadece sizi özbenliğinizden uzaklara götürür. Sonunda Arada kalmış hiçbir şeye benzemeyen bir dile/görünüşe sahip olursunuz!!"
Sayın forum üyeleri. Gelin hep beraber bu olaya DUR! Diyelim. Eğer Türk evladı isek bunlara uymayalım. Dilimize ve kendi özbenliğimize sahip çıkalım.
"Bunların Hiçbiri Moda Olamaz Modadır diyen Artık Nedir Bilemiyorum !"
Bu durumdan gençlerimizi ve çocuklarımızı nasıl kurtarabiliriz ? Her türlü öneriye açığım.
Konuya olumlu olumsuz eleştriler yapabilirsiniz. Ama olumsuz eleştrilere çok sert cevap veririm. Haberiniz olsun :)
Şimdi beni kimler destekliyor ??
Gelin hep beraber kurtulalım bu saçmalıklardan......