bir oyun oynuyorum oyunda üst üste birkaç tane client açmam gerekio yani oyunu birkaç kere üst üste açmam gerekio.directx 9 olan bilgisayarımda açılıyor 4 kere ve kasmıyor.ama directx 11 olan bilgisayarımda 1 tane açılabilio 2.si acayip kasıyo.bu konuyu çok araştırdım hiç bir yerde bulamadım.şimdi bilgisayarıma win xp yükleyerek sorundan kurtulabilirim biliyorum.ama hem win 7 kalsın hemde directx 9 a geçiyim istiyorum.ne olur bu sorunumu çözebilicek biri varsa yazsın.oyunu bırak yada xp yükle gibi cevaplar olmasın ne olur :(
directx 11 den 9 a geçiş acil çözüm
yok zaten çalışıo sorun yavaş çalışmasında.lag var gibi oluo.ama directx 9 da hiç bişi olmuo.
öncelikle win7 içinde zaten dx9'da 10'da 11'de var. sen oyunu açtığında ekran kartı sürücülerin ve oyun en son hangi sürümü kullanıyorsa sistemde onu devreye sokar. eğer oyun 9dan üstünü destekliyorsa orda çalışır otomatik olarak ama sen dx9 grafikleriyle kullancaksan oyunun ayarlarına girip yeni sürüm dx'i devre dışı bırakmalı veya aktifleştirme seçeneği varsa directx 9 verisyonunu kullanmayı seçmelisin. tamamen senin oyunla alakalı yani, başka birşey yok. oyuna girerken şeffaf tema olan AERO'yu kapatmayı deneyebilirsin ayrıca. ki sorunun buysa tabi, oyunun kasması birçok şeyden olabilir; sistem yetersizliği(malum her ne kadar optimizasyonu güzel olsada win7 xp'den daha fazlasını ister), eski sürüm donanım sürücüleri, arkaplandaki bir antivirüs programı vs.
oyun sadece win7 de yavaş çalışıyor.birçok bilgisayarda deneme yaptım.herşeyi denedim ama en sonunda directx ten kaynaklanan bir sorun olduğuna karar verdim.oyunda directx in versiyonunu nerden seçiceğimizi bilmiyorum açıkçası.o konudada bir yardımcı olursanız sevinirim.teşekkürler
oyun sadece win7 de yavaş çalışıyor.birçok bilgisayarda deneme yaptım.herşeyi denedim ama en sonunda directx ten kaynaklanan bir sorun olduğuna karar verdim.oyunda directx in versiyonunu nerden seçiceğimizi bilmiyorum açıkçası.o konudada bir yardımcı olursanız sevinirim.teşekküoyunda öyle bir seçenek var mı yok mu o bile belli değil şuan, ama varsada görüntü-grafik ayarları kısmındadır. oyunun hangi oyun olduğunu bile söylemiyorsun nasıl bilebilirim ki :)
voyage century online.oyunda directx ile ilgili görünürde bir ayar yok.çözünürlük ayarı var sadece ilk girişte okadar.
Win 7 icinde 9 ait dll dosyalari direk gelmiyor bazi arkadaslar neden bunu konusuyor bilmiyorum ama yaniltici bilgiler veriyorlar,
directx web update yapman gerekiyor kardes.
Ayrica Windows icinde bazi Microsofta ait programlar sanildigi gibi direk gelmesi tekelcilige girdigi icin eklemiyorlar bilginize
nasıl yapıcam ne yapıcam peki?yani sorunum çözülücekmi acaba?
ya vallahi bir haftadır araştırıyorum bu konuyu.kimseden istediğim bilgiyi alamadım.ben directx 11 i directx9 yapmak istiyorum.yada oynadığım oyunu directx 9 da çalıştırmak istiyorum.bir ton program indirdim bir türlü beceremedim.bilen biri bana msn verse hızlı konuşabileceğim hızlı yardım edebileceği bir bilgi verse çok güzel olur :/
sen şindi http://www.gezginler.net/modules ... ownload=directx&lid=887
bunu yüklücen sorunun hal olur sanırım ;)
Arkadasim oyun hangi directx sürümünü kullaniyorsa ayni sekilde grafik karti ve isletim sistemin hangisini destekliyorsa oyunu o sekilde oynarsin.
Directx hic bir sürüm güncellemesi Windows update ile falan gelmez hic bir zamanda gelmedi.
Directx 9 calisan bir oyunu zaten 11 ile oyniyamazsin sana yazdim directx web update yaz googleda yükle ve update yaptir
al burdan bu sekilde dene sunuda unutma genelde oyunlari ilacliyorsunuz bu ilaclarin özellikle eski oyunlarin ilaclari xp icin win 7de calissada takilma vs vs gibi sorunlar yapiyor
Ayrica 9 ve 11 destekliyen bir oyunda makine iyi bir makineyse directx11 daha net görüntü verir ve oyun daha gercekcidir.
yahu nie anlatamıyorumki ben derdimi :( win7 yüklü bende ve sistemimde de directx11 yazıo.ben bilmiyorum artık içinde 9 varmış 10 varmış orasını..ama makinemin özellikleri iyi.evet directx11 de çok daha iyi görüntü alıyorum orasıda doğru.ama sorunum o diil.directx 9da oyundan çoooooooooook daha iyi performans alıyorum.ÖNEMLİ NOKTA:evde 2 tane bilgisayar var.birinde xp yüklü (directx 9 var haliyle).diğerinde iste win7 ulti.yüklü (directx11 var).win7 yüklü olan makinenin özellikleri her yönden xp nin nerdeyse 4 katı.ama xp de oyunu daha rahat kasmadan oynuyorum.ve bir haftadır araştırıyorum herkez directx ten kaynaklanıyor dio ama çözüm yok.web update yap diyorsun anladım evet ama neyi niye nasıl update yapim?ayrıca işime yaricakmı.ama varsa bir yolu 11 yerine 9 u yüklemeyi nasıl sağlarım onu söylerseniz sevinirim.
yahu nie anlatamıyorumki ben derdimi :( win7 yüklü bende ve sistemimde de directx11 yazıo.ben bilmiyorum artık içinde 9 varmış 10 varmış orasını..ama makinemin özellikleri iyi.evet directx11 de çok daha iyi görüntü alıyorum orasıda doğru.ama sorunum o diil.directx 9da oyundan çoooooooooook daha iyi performans alıyorum.ÖNEMLİ NOKTA:evde 2 tane bilgisayar var.birinde xp yüklü (directx 9 var haliyle).diğerinde iste win7 ulti.yüklü (directx11 var).win7 yüklü olan makinenin özellikleri her yönden xp nin nerdeyse 4 katı.ama xp de oyunu daha rahat kasmadan oynuyorum.ve bir haftadır araştırıyorum herkez directx ten kaynaklanıyor dio ama çözüm yok.web update yap diyorsun anladım evet ama neyi niye nasıl update yapim?ayrıca işime yaricakmı.ama varsa bir yolu 11 yerine 9 u yüklemeyi nasıl sağlarım onu söylerseniz sevinirim.sorunla ilgili bir öneri.
Sen diyorsun ki sistemtem dix11 kurulu ama dix11 önceki sürümleri olamadan kurulamayan bir yapı. Yani görülen ad tam anlamaıyla 1-11 arası tüm uygualamlarını gösterir.
uygulamanın hatasının dix 9 la alaklı olduğunu düşünüyorsun ama yanılıyorsun. Sözkonusu hata Win7 nin paylaştığı sistemle alakalı. Yani sana o uygualamada belli ısıtlamalar vererk çalıştırıyor.
Başka Win7 denedim deme hemen çünkü bir çok sürümü olduğu gibi aynı sürüm içinde farklı davaranışlar sergileyen türleride var win7 nin.
Başka bir işletim siswtemiyle aynı bilgisayrda dene.
dx9 u yükledim şu anda herşey hallolmuş durumda.win7 duruyo.benim tahmin ettiğim gibi sorun directx teymiş.pek bir yardım edemediniz ama yine de teşekkürler.
Arkadaşım yükledinde dxdiagda 9 diemi gözüktü 11 diemi gözüktü bunu söylermisin.
4Negative gene 11 görünür ama burda yorum yapan arkadaslarin en büyük hatasi 11 var diye 9 ile gereken dll dsoyalarinin hepsinin icinde oldugunu sanmasi hayir bu dosyalar gelmiyor kendiniz kuracaksiniz.
Microsoft Directx güncelleme yaptiginda bu gene update ile gelmiyor gene kendimizin yapmasi lazim ve bazi oyunlarda bu dosya olmadigi icin ya hata verip kapanir yada sorunlu takilir sekilde oynatir.
Directx 11 destekli bir kart 9 oyunlarini oynatir oyunlarin cogunda Vista ve 7 icin secenekde var hangi directx sürümüyle oynamak istersiniz diye.
Bu arkadasa yardim edilmemis bu arada genede tsk etmis sana adres verildi onu kur diye ya ordan yada baska yerden yaptigin islem bu directx9c sürümünü kurmusun nasil bir destek bekliyordunsa daha.