Directx 9.0c Update Buyrun..

Mustafa@PC
24-03-2009, 13:38   |  #1  
Mustafa@PC avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
13,125 mesaj

Arkadaşlar hepinize selam öncelikle bilmeyen arkadaşlar için directxin bi tanımını yapalım;Directx microsoft'un oyunlar başta olmak üzere çoklu ortam yazılımlarını rahat, hızlı ve uyumlu şekilde hazırlayabilmek için yarattığı bir program.Aramızda büyük çoğunlumuz hala directx 9.0 kullanmak mecburiyetinde bunun sebebi ise winxp den vazgeçememek yada ekran kartı en azından 9.0c versiyonunu en güncel haliyle kullanalım...Bende yeni indiriyorum(filehipponun yalacıyım :D)umarım oyunarda performans artışı olur..

Directx 9.0c Update Mart 09 buyrun:

Son Düzenleme: Mustafa@PC ~ 28 Mart 2009 08:37
Mustafa@PC
28-03-2009, 08:38   |  #2  
Mustafa@PC avatarı
OP Yıllanmış Üye
13,125 mesaj

arkadaşlar indirdim kurdum...

trackman01
28-03-2009, 16:50   |  #3  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
32 mesaj

Teşekkürler verdiğin bu bilgiler için. Ancak sana bir sorum daha olucak. Directx 10.1 diye bir sürüm daha var. Şimdi ben XP Proffesional kullanıyorum. Bu dediğim versiyonunu kuramazmıyım? Yada nereden ve nasıl kurabilirim. Bi arkadaşım demişti bana O dediğin 500 Mb civarında diye.. bende olsun ne varki demiştim. Sonra kendim araştırdım microsftun felan sayfasına baktım bir türlü bulamadım.

Şu yazıyor. Directx 10 for vista yazıyor ve Directx SDK gibi şeyler yazıyor..
Doğrusunu tarif edermisin nedir?
tşkler.

Mustafa@PC
28-03-2009, 17:09   |  #4  
Mustafa@PC avatarı
OP Yıllanmış Üye
13,125 mesaj

directx 10.1 sürümü kesinlikle xp ye yüklenmez...vista için yazılmıştır.zaten microsoftun vistayı pazara sunarken yaptığı politiklardan biri...nette directx 10 xp için diye linkler,adresler dolu..bunlara itibar etmeyin..kesinlikle böyle bişey yok bunu yaparsa sadece ve sadece microsoft yapar...senin o microsoftun sayfasında gördüğün yazıda directx 10 nun vista için olduğunu söylüyor...benim önerdiğim link koyduğum directx sürümünü indirebilirsin...

trackman01
28-03-2009, 17:36   |  #5  
Yeni Üye
32 mesaj

Anladım. Hiç bir şekilde xp ye directx 10 ve üzeri yüklenmez yani. Peki benim ekran kartım directx 10.1 i destekliyor. Oyunlar bu sürümde daha kaliteli oluyor. Ve bende Ekran kartımı tam özellikleriyle kullanmak ve oyunlardan en iyi performansı almak istiyorum. Nede olsa bana bunu vermeyi hedefleyen bir ekran kartına sahip değilmiyim?

E ne yapcaz? Vista kuracağız. Ama vista oyun oynamak için iyi bir işletim sistemi değilki? Örneğin Ram leri çok fazla kullanıyor ve Ramler yeterince güçlü olmayınca, Directx'in "en iyi oyun-en iyi performans" diye vaad ettiği performansı alamayız ki? Biz oyun severler olarak da bu sebepten dolayı Xp yi tercih ediyoruz. Neden Xp ye göre üretilmiyorki artık? "En iyi oyunu-En iyi performansı" ne zaman göreceğiz? Söylermisin nasıl olacak bu iş? :)

sercan_210
28-03-2009, 17:54   |  #6  
Yeni Üye
46 mesaj

o zaman windows 7 yi bekleyeceksin arkadaşım...

Süleyman.
28-03-2009, 17:59   |  #7  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
16,587 mesaj
trackman01
Anladım. Hiç bir şekilde xp ye directx 10 ve üzeri yüklenmez yani. Peki benim ekran kartım directx 10.1 i destekliyor. Oyunlar bu sürümde daha kaliteli oluyor. Ve bende Ekran kartımı tam özellikleriyle kullanmak ve oyunlardan en iyi performansı almak istiyorum. Nede olsa bana bunu vermeyi hedefleyen bir ekran kartına sahip değilmiyim?

E ne yapcaz? Vista kuracağız. Ama vista oyun oynamak için iyi bir işletim sistemi değilki? Örneğin Ram leri çok fazla kullanıyor ve Ramler yeterince güçlü olmayınca, Directx'in "en iyi oyun-en iyi performans" diye vaad ettiği performansı alamayız ki? Biz oyun severler olarak da bu sebepten dolayı Xp yi tercih ediyoruz. Neden Xp ye göre üretilmiyorki artık? "En iyi oyunu-En iyi performansı" ne zaman göreceğiz? Söylermisin nasıl olacak bu iş? :)

Sisteminiz yeterliyse aslında Vista sisteminizi kasmaz. Siz boşuna kendinizi kasıyorsunuz. Buyrun:

Ben son derece memnunum, birçok Vista kullanıcısı gibi. Her oyunu ortalama bir sistemle ve overclock olmadan sorunsuz ve üst düzey ayarlarda oynayabiliyorum.

trackman01
28-03-2009, 19:04   |  #8  
Yeni Üye
32 mesaj

Eltahir verdiğin bilgiler için teşekkürler. Gerçekten verdiğin linkten Vista hakkında baya bişiler kaptım. Birşeylerin yenmediği kesinmiş mesela? :D
Neyse, Vista aslında kullanmak istediğim bir sistem. XP nin üzerine çıkmış, XP den kat kat daha da geliştirilmiş bir sistem muhakkak. Zaten biz bilgisayar kullanıcılarının en meşhur atraksiyonu değil midir; bir programın, bir yazılımın en son versiyonunu bulmak, indirmek  ve yüklemek?

E niye o zaman birisi 2007 yapımı bir sistem(vista) iken beğenmiyoruz da illaki gidip 2001 yapımı olan(XP) bir sistemi tercih ediyoruz? Şimdi kendime bunu sordum açıkcası... Galiba Vista çok geliştirilmiş. Anlamadığımız bir çok yeri var. XP deki mantık biraz aşıldığından dolayı, yer yer XP mantığını arıyor bulamayınca da, "yav bu ne yaaa" gibisinden sıkıntıya giriyoruz. Bize biraz karışık geliyor kısacası.

Örneğin kullanıcı hesapları daha ilk kullanımda karşınıza çıkıyor. Eğer Administrator hesabında değilseniz kurduğunuz basit bir programı bile çalıştıramıyorsunuz? Ama XP de, setup.exe -ileri- ileri -ileri... double click and then play??  :)

tşkler herkese...

Süleyman.
29-03-2009, 02:00   |  #9  
Yıllanmış Üye
16,587 mesaj
trackman01
Eltahir verdiğin bilgiler için teşekkürler. Gerçekten verdiğin linkten Vista hakkında baya bişiler kaptım. Birşeylerin yenmediği kesinmiş mesela? :D
Neyse, Vista aslında kullanmak istediğim bir sistem. XP nin üzerine çıkmış, XP den kat kat daha da geliştirilmiş bir sistem muhakkak. Zaten biz bilgisayar kullanıcılarının en meşhur atraksiyonu değil midir; bir programın, bir yazılımın en son versiyonunu bulmak, indirmek  ve yüklemek?

E niye o zaman birisi 2007 yapımı bir sistem(vista) iken beğenmiyoruz da illaki gidip 2001 yapımı olan(XP) bir sistemi tercih ediyoruz? Şimdi kendime bunu sordum açıkcası... Galiba Vista çok geliştirilmiş. Anlamadığımız bir çok yeri var. XP deki mantık biraz aşıldığından dolayı, yer yer XP mantığını arıyor bulamayınca da, "yav bu ne yaaa" gibisinden sıkıntıya giriyoruz. Bize biraz karışık geliyor kısacası.

Örneğin kullanıcı hesapları daha ilk kullanımda karşınıza çıkıyor. Eğer Administrator hesabında değilseniz kurduğunuz basit bir programı bile çalıştıramıyorsunuz? Ama XP de, setup.exe -ileri- ileri -ileri... double click and then play??  :)

tşkler herkese...

Aynen öyle...

Banned
29-03-2009, 02:06   |  #10  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 2
934 mesaj

valla muhabbetinize hayran oldum ne güzel anlaşıyorsunuz bravoAlkış

Süleyman.
29-03-2009, 02:16   |  #11  
Yıllanmış Üye