DirectX 9271734 Redistributable (Ağustos 2009)

Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
ismet35
10-09-2009, 15:59   |  #26  
ismet35 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,037 mesaj
Alıntı: NoquitgamE  
 Dünyanın En HızLı İŞLetim Sistemi Windows XP'dir Ve Bu BöyLede Kalacak .. Kim Ne derse Desin iStediğini Yazsın HiçBirşey Değiştiremez Bu gerceği

TEK GERCEK WİNDOWS XP PROFESSİONAL
İşte sorun burda.... Alınma ama bu dediğin tek kelime ile geri kafalılıktır...!
WIN 98 ya da 2000 i çok az kullandım onlar hk.pek fikrim yok. ,belki onlar da xp gibi çok tutuldu ama şimdi Windows 2000 ya da 98  kullanan var mı ?
Yapmayın lütfen...

melen
10-09-2009, 16:00   |  #27  
melen avatarı
Yıllanmış Üye
3,638 mesaj
Ya ArkadaşLar Bırakın artık Windows7 - XP Tartışmasını Herkes XP nin nasıL Bir sistem Oldugunu biLiyor 1 kaç kişiden Windows 7 nin ne Oldugunu biLiyor .. Windows 7 EV KuLLanıcıLarı içindir. CafeLerde XP den Başkası YaLan Windows 7 gitmez Yani Buda XP nin ÖzeLLiğini Konuşturuyor. Gecen ve Ondan Önceki Sene Vistadan XP ye Geçiş Sayısı O Kadar Fazlaki haddi Hesapı yOk. Ne Yazikki Windows 7 de ÖyLe
Ev kullanıcısıyla falan ilgisi yok...
XP Home Edition sürümünü ev kullanıcısından başka kim kullanacak?
İş yerindeki iş adamı mı?
İş yerlerindeki herkes "Professional" sürümünü kullanıyor.
Windows 7 Professional paketi boşu boşuna mı yapıldı?
Ayrıca "Internet c@fe" dedikleri yerdeki insanları 7'ye geçmeyeceğini nereden anladınız ki...
...maddi durumları kötüyse?

Recep Baltaş
10-09-2009, 16:02   |  #28  
Recep Baltaş avatarı
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 8
9,635 mesaj
Ayrıca oyunlar için gelmiş geçmiş en iyi işletim sistemi Windows 7'dir '' Kaç yıL OLdu Bu Windows 7 ÇıkaLı Daha Çıkmadı ztn RafLarda Yok Göremiyorus Doğru Dürüst BiLende Yok Ancak Forum Sitelerine TakıLan, Senin Benim gibi Merak OLan Kişi Kurup KuLLanır BöyLe SistemLeri. Tamamen Bir Komplo Teorisi Windows 7 DeniLen Şey... Vistanın Tüm Sürücü KuruLup KullanılabiLiyo. Buda ne demek Oluyo Windows 7 Vistadan Çıkma Sistem NT Çekirdeği ;) Windows XP ' de Tüm OyunLar Sorunsuz ve StabiL Bir ŞekiLde ÇaLışıyo Directx Güncellemesi Yapsanda Yapmasanda .. Dünyanın En HızLı İŞLetim Sistemi Windows XP'dir Ve Bu BöyLede Kalacak .. Kim Ne derse Desin iStediğini Yazsın HiçBirşey Değiştiremez Bu gerceği

Windows kaç yıl oldu çıkalı demişsiniz.

Windows 7 çıkalı 4 yıl oldu. Windows 7 Vista çekirdeği üzerine temelli olduğu için Vista'nın çalıştırdığı bütün oyunları sorunsuz çalıştırmaktadır.

Bu konuda biraz daha okumanız gerek sanırım.

Windows 7 RC çıkalı aylar oldu, 7600 RTM sürümü de MSDN'e çıktı ayrıca :) Yani ürün PİYASADA. Sadece son kullanıcıya 22 Ekim'de ulaşacak.

Windows 7'de Vista sürücleri kullanılabiliyor zaten. Çünkü Vista çekirdeğine temelli.

Sizin söylemlerinize bakacak olursak XP'de NT'nin çakması :) Kendi kendiniz çürütüyorsunuz.  Windows 7 yukarıda da dediğim gibi Vista çekirdeğinin geliştirilmiş hali.

Windows 7'de DirectX güncellemesi yapmadan bütün oyunlar sorunsuz ve stabil çalışıyor ama Windows XP'de DirectX güncellemesi yapmayın bakalım Need For Speed Carbon çalışacak mı?

Bu sorunun cevabını bilmiyorsanız, bu konuda benimle tartışacak kadar bilgi ve tecrübe seviyesine sahip değilsinizdir. Bu durumda siz NFS:Carbon diski içinde yer alan DirectX güncellemesini de veya Battlefield içinde yer alan DirectX güncellemesini de bilmiyorsunuz demektir.

Bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıp...

melen
10-09-2009, 16:08   |  #29  
melen avatarı
Yıllanmış Üye
3,638 mesaj
Ayrıca oyunlar için gelmiş geçmiş en iyi işletim sistemi Windows 7'dir '' Kaç yıL OLdu Bu Windows 7 ÇıkaLı Daha Çıkmadı ztn RafLarda Yok Göremiyorus Doğru Dürüst BiLende Yok Ancak Forum Sitelerine TakıLan, Senin Benim gibi Merak OLan Kişi Kurup KuLLanır BöyLe SistemLeri. Tamamen Bir Komplo Teorisi Windows 7 DeniLen Şey... Vistanın Tüm Sürücü KuruLup KullanılabiLiyo. Buda ne demek Oluyo Windows 7 Vistadan Çıkma Sistem NT Çekirdeği ;) Windows XP ' de Tüm OyunLar Sorunsuz ve StabiL Bir ŞekiLde ÇaLışıyo Directx Güncellemesi Yapsanda Yapmasanda .. Dünyanın En HızLı İŞLetim Sistemi Windows XP'dir Ve Bu BöyLede Kalacak .. Kim Ne derse Desin iStediğini Yazsın HiçBirşey Değiştiremez Bu gerceği

Yürü kardeşim sen bu anlayışla...
2 sene sonra oyunlar kalite için 3-4 GB RAM isteyince ne yapacaksın?
İngilizce Windows XP 64-bit mi kullanacaksın?
O zaman gerçeğin kim olduğunu göreceksiniz ve bu yazdıklarınızdan utanacaksınız.
Milleti yanlış yönlendirmekten utanmıyor musunuz? Sizin yazdıklarınız hep doğru mudur?
Belki sizin bu yazdıklarınızı biri gördüğü zaman "Aaa; XP daha performanslıymış; hadi dönelim." mi diyecek? Oysa; Vista SP2 bile XP'den performanslı. XP'ye kurun TrueTranspaerency'i Vista mı daha iyi XP mi görürüsünüz. DirectX 9 ile nereye kadar oyun oynayacaksınız? DirectX 11'e geçiliyor siz daha DirectX 9'dasınız.
ESKİDE KALMAYA DEVAM EDİN; KİM TUTAR SİZİ!

PcMaKeR
10-09-2009, 16:11   |  #30  
PcMaKeR avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 6
8,935 mesaj

şu konuya bir cevap yazalım.

Yanlış bilgi kaynıyor...

bu güncelleme xp dx9, vista dx10, dx10.1  günceller.

DirectX 10 güncelleniyor.

forumda kaç kere yazdım hala yanlış cevaplar geliyor.

Alıntı: nadir akdag  
directX 10 linki varsa
biraz merak etseniz o link teki açıklamalarda neler yazıyor anlarsınız. Bu exe yi indirip bir klasöre çıkartın ve çıkan dosyalara bakın. directx 9 ve 10 için dosyalar bulunmakta dikkat edin directx 10 var.
Alıntı: Recep Baltaş  
DX10, Vista ve Windows 7'de dahil geliyor ve herhangi bir güncelleştirmesi varsa, Windows Update üzerinden yapılıyor.
Gelmiyor Recep Bey sizin verdiğiniz linkte yukarıdaki dediklerim geçerli. Services pack ler dışında normal directx gelmiyor. Ben hayatım boyunca görmedim geldiğini.

Son söz directx sadece dx 9 a verilmez. linke ve dosya ismine dikkat edin. ve indirdiğinizde çıkarttığınız dosyalara dikkat edin. dx 10 ve dx10.1 içinde güncelleme yapılıyor yani vista içinde güncelleme yapılıyor.

windows 7 için şuan gerek yok ama directx 9 ve 10 a ihtiyaç duyan son oyunlar mecburen güncellemeyi yaptırıyor.

istiyorsanız windows vista yada windows 7 yi kurun.

son çıkan bir dx 10 oyun mesela batman i indirin directx i kurmayın ama ve direk çalıştırın. Oyun hata verecek.

Sebebi şu: Directx 10 var ama sadece core sürümü var güncellemeler yok!. Güncellemeyi kurmadıkça oyun çalışmayacaktır umarım açıklayıcı gelmiştir. Şu yanlıştan kurtulun.

Mustafa@PC
10-09-2009, 16:15   |  #31  
Mustafa@PC avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
13,125 mesaj
Ya ArkadaşLar Bırakın artık Windows7 - XP Tartışmasını Herkes XP nin nasıL Bir sistem Oldugunu biLiyor 1 kaç kişiden Windows 7 nin ne Oldugunu biLiyor .. Windows 7 EV KuLLanıcıLarı içindir. CafeLerde XP den Başkası YaLan Windows 7 gitmez Yani Buda XP nin ÖzeLLiğini Konuşturuyor. Gecen ve Ondan Önceki Sene Vistadan XP ye Geçiş Sayısı O Kadar Fazlaki haddi Hesapı yOk. Ne Yazikki Windows 7 de ÖyLe
Evde, işte, internet cafe'de(Çoğu üşeniyor yada Windows 7'nin çıktığından bile habersiz :) benim şuana kadar konuştuklarım Windows 7'ye "hadi ya ne zaman çıktı" diye yanıt verdi) okulda, hastanede, vs vs kullanılacak tek işletim sistemi Windows 7 öylede zaten çoğunda öyle şuan. Çünkü daha güvenli, hızlı, ve çökmesi, bozulması çok zor. 2+2=4 kadar gerçek dediklerim çünkü hikaye anlatmıyorum, ispatlanmış somut veri ve teknolojiler var... Bence sizde söylediğinizden emin değilsiniz ama artık nedense söylemiyorsunuz gerçeği...

Bana XP'nin Windows 7'ye göre özellikli olduğunu söylemeyin. Makale yazdırmanın alemi yok...

Neyse Amerika'yı yeniden keşif etmenin alemi yok. Ama söyleyeyim eğer bu mantelite ile giderseniz teknolojiyi 5 yıl öncesinden izlerseniz gitgide önyargılar kafanızın içinde dönmeye devam ederse üzgünüm ama 2030 yılında Windows 77 bile çıksa siz hala XP kullanıyor olursunuz... 

melen
10-09-2009, 16:26   |  #32  
melen avatarı
Yıllanmış Üye
3,638 mesaj

Titrek = Oturmamış?

T-MacGrady
10-09-2009, 16:27   |  #33  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
231 mesaj

Abi söylediğin laflara bak Vista taş gibi ?

Nası bi mantaliteye sahipsiniz hala çözemedim
Nedense 7 piyasada yokken Vistanın anasını ağlatıyodunuz
Şimdi nooldu başınızın tacı yaptınız

vista nın kötü olduğunu Microsoft bile biliyor Sen taş desen nolur demesen nolur

melen
10-09-2009, 16:30   |  #34  
melen avatarı
Yıllanmış Üye
3,638 mesaj
Alıntı: PcMaKeR  
Gelmiyor Recep
Serdar hocam yanlışın yok mu?(kırmak gibi olmasın)
Benim bildiğim Windows Vista DX10 ile; Windows 7 DX11 ile geliyor...Utanma

melen
10-09-2009, 16:32   |  #35  
melen avatarı
Yıllanmış Üye
3,638 mesaj
Alıntı: Venom Sanchez  

vista nın kötü olduğunu Microsoft bile biliyor Sen taş desen nolur demesen

Vista; o zamanlar oturmamıştı.
7 ile bir ilgisi yok.

Mustafa@PC
10-09-2009, 16:36   |  #36  
Mustafa@PC avatarı
Yıllanmış Üye
13,125 mesaj
Alıntı: muhabbet  
.....
su an icin soyluyorum amacim kotulemek degil 4 yildir guncellestirilen bir vistayla daha emekleyen bir win 7 yi bir tutmaya calisiyorsunuz sizi anlamak zor
Windows 7 Vista çekirdeği üzerine kuruldu. :)

Mustafa@PC
10-09-2009, 16:45   |  #37  
Mustafa@PC avatarı
Yıllanmış Üye
13,125 mesaj

Çok fark yok ama var...

Bir örnek olarak Windows 7 servisleri tetikleme yani gerek duyulduğunda başlatıyor. Kullanılmayan kapalı olarak tutuluyor. Yine Windows 7'den önceki Windows'lar da her pencere için bellekte ayrı bir bölüm açılırdı Windows 7 ile bu optimum düzeyde tek bir bölüm üzerinde oluyor... vs vs Size rahat 2-3 tane daha sayabilirim. Çekirdeğinin üstüne kurulması demek aynısı olduğu anlamına gelmez.

Mustafa@PC
10-09-2009, 16:51   |  #38  
Mustafa@PC avatarı
Yıllanmış Üye
13,125 mesaj

Yine çekirdeğe bağladım, farkında değil misin ?

Vista 6.0 Windows 7 ise 6.1 saydığım, sayacağım veya benim henüz bilmediğim farklar ile  6.0 - 6.1 oldu..

_hEro
10-09-2009, 16:57   |  #39  
_hEro avatarı
Yıllanmış Üye
3,428 mesaj

Teşekkürler, yine cihp sayesinde haberim oldu:) yoksa 2 ay sonra denk gelirse yüklerdim herhalde.İndiriyorum.<

Mustafa@PC
10-09-2009, 17:02   |  #40  
Mustafa@PC avatarı
Yıllanmış Üye
13,125 mesaj

Sizin için yok gerçek hayatta benim içinde sadece rakam :) 

Ama Teknolojide galiba var anlamı o rakamların 20 senedir Windows o rakamlar ile çekirdek ismini gruplandırıyor. :)

Mustafa@PC
10-09-2009, 17:07   |  #41  
Mustafa@PC avatarı
Yıllanmış Üye
13,125 mesaj

Rahat gelmiyormu Windows 7 ?  Yoksa alışkanlık meselesinden başka birşey değil mi ?

O zaman alışkanlık meselesi ise Windows 7 şöyle böyle demenin ne alemi var ? (Siz dediniz mi bilmiyorum)

Recep Baltaş
10-09-2009, 17:24   |  #42  
Recep Baltaş avatarı
OP CHIP Online
9,635 mesaj
Alıntı: PcMaKeR  
Gelmiyor Recep Bey sizin verdiğiniz linkte yukarıdaki dediklerim geçerli. Services pack ler dışında normal directx gelmiyor. Ben hayatım boyunca görmedim geldiğini.
Bu konuda, ve mesajınızın diğer tüm yerlerinde haklısınız. Yine de DirectX ile ilgili hata düzeltmeleri Wİndows Update ile gelebiliyor:

Recep Baltaş
10-09-2009, 17:32   |  #43  
Recep Baltaş avatarı
OP CHIP Online
9,635 mesaj
recep piyasa demissin ama ben windows dos sistemi itibaren windows 3.1 win 95 win 98 win xp win milennium win xp win vista win 7 aklina ne gelirse kullandim

bu win 7 yi bu kadar pof pof lamanin bi alemi yok daha duzeltilesesi gereken cok sey var cok titrek bi sistem vista su an icin tas
Vista ile Windows 7 çekirdeği aynı olduğuna göre, Wİndows 7 daha da taş gibi :) Kendi kendinizle çeliştiniz.
Alıntı: Venom Sanchez  

vista nın kötü olduğunu Microsoft bile biliyor Sen taş desen nolur demesen

Vista SP2'den bahsediliyor. Yüklediniz mi SP2?
neyse ne isterseniz kurun ben henuz win7 de rahat edemedim bu kadar pc de gayet iyi hiz konusundada vista ilebir farkinida anlayamadim burdan baska yerlerede giderseniz bir cokkisinin benimle ayni fikirde oldugunu gorurusunuz by

su an icinsoyluyorum amacim kotulemek degil 4 yildir guncellestirilen birvistayla daha emekleyen bir win 7 yi bir tutmaya calisiyorsunuz sizianlamak
Birçok kişinin sizinle aynı fikirde olması , özellikle yerli forumlarda (Yerli forumlarda CHIP ve bir iki forum hariç yapılan yorumların %99.9'u BOŞ'tur!), Wİndows 7'nin kötü oladuğu anlamına gelmez. Öyle bir de Bilgisayar mühendisi vardı bildirgeçse saçma sapan bir makale yazmış, osuruktan cin uydurmuştu.

Neyse, madem siz Vista ile Windows 7 farkını anlaymadınız, daha çok okuyun ve bilgi edinin. Özellikle Microsoft'un ve diğer yabancı sitlerin İngilizce makalelerini okuyun. AMa teknoloji ağırlıklı olanları. Adres laızmsa verebilirim.

Windows 7, Vista'nın dört yıldır aldığı güncelleştirmeleri zaten içeriyor. Microsoft'un işletim sistemi geliştirme sistemi konusunda en ufak bir fikriniz olmadığı anlaşılıyor.

PcMaKeR
10-09-2009, 17:47   |  #44  
PcMaKeR avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 6
8,935 mesaj
Alıntı: Recep Baltaş  
Bu konuda, ve mesajınızın diğer tüm yerlerinde haklısınız. Yine de DirectX ile ilgili hata düzeltmeleri Wİndows Update ile gelebiliyor:

http://support.microsoft.com/sea ... catalog=LCID%3D1055

Tabiki kritik güvenlik açıkları yada ekran kartlarında probleme neden olan açıkları kapatıyor ;);)

sen benim ne demek istediğimi anladın.

@HP-Tubos Melen kızmadım len. Sinir yok artık. Hastalığım geçti.

Turkishfs
10-09-2009, 17:54   |  #45  
Turkishfs avatarı
Yıllanmış Üye
227 mesaj

bende Win 7 nin Xp den daha hızlı olduğunu düşünüyorum birde elimde Xp için DX10 mevcut ne kadar işe yarıyordur bilmem ama Xp için Dx10 seklinde yetkili bir siteden indirmiştim isterseniz upload edeyim bir deneyin gerçek dx10 deneyimi sunup sunmadığı hakkında bir fikrim yok fakat crysis o yüklü iken dx10 modda açılıyordu

Banned
10-09-2009, 20:50   |  #46  
Banlandı
284 mesaj

bu dx paketi dx9,dx10 ve dx11 ide günceliyor yüklerken takipedin.

Psychonaut968
10-09-2009, 21:07   |  #47  
Yıllanmış Üye
1,757 mesaj

Güncelleme için teşekkürler.İşime yarayacak gibi görünüyor hemen indiriyorum.

Recep Baltaş
11-09-2009, 11:37   |  #48  
Recep Baltaş avatarı
OP CHIP Online
9,635 mesaj
Alıntı: Turkishfs  
bende Win 7 nin Xp den daha hızlı olduğunu düşünüyorum birde elimde Xp için DX10 mevcut ne kadar işe yarıyordur bilmem ama Xp için Dx10 seklinde yetkili bir siteden indirmiştim isterseniz upload edeyim bir deneyin gerçek dx10 deneyimi sunup sunmadığı hakkında bir fikrim yok fakat crysis o yüklü iken dx10 modda açılı
DX10 olsa ne olacak ki? O zaman da DX11 yok .....Ehu ehu..XP işte....