Ekran kartım nviada gforce gt 630 128 bit 1 gb. Ekran kartının directx 11 desteği var ama dxdiagta ve ekran kartı sürücümün sistem bilgisi kısmında 10.1 olarak gözüyor.BU yüzden directx 11 destekli oyunlara giremiyorum hata veriyor.Denemediğim şey kalmadı microsoftun bunun için yayınladığı hotfixi yükledim fayda etmedi.Windowsu günclledim sorun yine aynı.Kaç gündür bunla uğraşıyorum bilgili arkadaşlar varsa nolur yardım etsin :(
Directx ddi sürümü directx 11 desteği sorunu
Bilgisi olan yokmu konu hakkında ??
Sürücüleri kurdun mu?Evet kardeş en güncel sürücüler kurulu SS de koyayım
Son Düzenleme: _AGAMEMNON_ ~ 29 Ağustos 2014 02:12
hort Sorun hala çözülmüş değil.
Anakartının marka modeli ne?
Anakartının pci-express slot desteği 1.1 görünüyor. Sanırım ekran kartın da pci-express 2.0 desteğiyle directx 11 çalışabilir gibime geliyor. Şunu deneyebilirsin. Biostan yerleşik ekran kartını devre dışı bırakabiliyorsan devre dışı bırakıp dene. Bir ihtimal bios güncellemesiyle düzelir mi? belki olabilir. Denemek lazım. Yine de yanlış yönlendirmek istemem, tuhaf bir sorun.
Anakartının pci-express slot desteği 1.1 görünüyor. Sanırım ekran kartın da pci-express 2.0 desteğiyle directx 11 çalışabilir gibime geliyor. Şunu deneyebilirsin. Biostan yerleşik ekran kartını devre dışı bırakabiliyorsan devre dışı bırakıp dene. Bir ihtimal bios güncellemesiyle düzelir mi? belki olabilir. Denemek lazım. Yine de yanlış yönlendirmek istemem, tuhaf bir sorun.Ekran kartını başka bi anakarttada denedim oda şu idi p5pl2-E. Ondada aynı sorunu yaşadım şu anki anakartın biosunu güncelleyipte denedim yine olmadı. Dahili ekran kartını devre dışı bıraktım olmadı etkinleştirip temiz driver kurulumları yaptım yine olmadı. Valla benim kafam yetmedi bu sorunu çözmeye.
O zaman geriye sadece PCI-Express slotuyla alakalı seçenek kalıyor.Anakartın üzerine bir bak PCI-Express slotunun üzerinde ne yazıyor. 2.0 sa sıkıntı olmaması lazım, değilse de sıkıntı ondandır diye tahmin ediyorum. Aklıma başka da bir şey gelmiyor.