Sorum şu : windows vista kullanıyorum ekran kartım Ati Readon X550 serisi ve sürücüler en son sürücler (vista için ) ama ekran kartımın oyunlardaki fps değeri düşük yaw.
Bunun nedeni Vista ile birlikte gelen Directx 10 olabilir mi ya hani desteklememe ihtimali söz konusumu.Ve böyleyse dx10 nasıl kaldırabilirim.Yorumlar için şimdiden teşekkürler.( mhz değeri 400/200 ewet baya bi düşük :P )
Directx10
DX10 u kaldiramazsin. ekran kartin anca DX10 oyunlarda zorlanabilir. ust sistem alt sistemi desteklediginden DX10 ayni zamanda DX9 u da icerir. ekran kartinin performansinda dusus olur vistada ancak, RAM ve CPU da XP ye gore daha fazla kullanildigindan bu da oyun performansini dusurur.
hımmm saol abi.hani diolarya dx10 destkeli kartlar falan ondan sordum yani :P hım bide half life 2 de fps değeri ortalama 37 - 38 falan sence normal mi bu ?
gayet normal, bir sorun yok. ayarlarina gore degisir. detaylari kisarsan daha da yukselir.
:D kaldırmak dedikse dx9c yüklemek için yok deniyomda yüklenmio ondan o da ilginç yani
ahulanah:D kaldırmak dedikse dx9c yüklemek için yok deniyomda yüklenmio ondan o da ilginçDx-10 geriye dönük olarak dx-9'u zaten sağlıyor..
Yani senin dx-9 kurmana gerek yok..Zaten kuramazsın da..Çünkü sisteminde daha ileri sürümü bulunurken ve kendinde geriye dönük barındırırken kurulmaz..
CU_GS7Zaten 9.0C yi kurarken sisteminiz daha yeni bir üst sürüm tespit etti diyerek sana uyarı mesajı verir.ahulanah:D kaldırmak dedikse dx9c yüklemek için yok deniyomda yüklenmio ondan o da ilginçDx-10 geriye dönük olarak dx-9'u zaten sağlıyor..
Yani senin dx-9 kurmana gerek yok..Zaten kuramazsın da..Çünkü sisteminde daha ileri sürümü bulunurken ve kendinde geriye dönük barındırırken kurulmaz..
beyler pek emin konuşmayın. feb_2007 dx 9.0c yi bir deneyin kuruyormu kurmuyormu. Mea dediğin uyarıyı yapmıyor. sp2 ile gelen dx9.0c ile feb_2007 update arasında bir çok dosya farkı war. örneğin need for speed carbon u direk vistada çalıştırsan hata verecektir. yada xp sp2 de direk çalıştırırsan hata verecektir.
System Requirements
Supported Operating Systems: Windows Server 2003; Windows Server 2003 R2 Datacenter Edition (32-Bit x86); Windows Server 2003 R2 Datacenter x64 Edition; Windows Server 2003 R2 Enterprise Edition (32-Bit x86); Windows Server 2003 R2 Enterprise x64 Edition; Windows Server 2003 R2 Standard Edition (32-bit x86); Windows Server 2003 R2 Standard x64 Edition ; Windows Server 2003 R2 x64 editions; Windows Server 2003 Service Pack 1; Windows Server 2003 Service Pack 2; Windows Server 2003 Service Pack 2 x64 Edition; Windows Server 2003 x64 editions; Windows Server 2003, Datacenter Edition (32-bit x86); Windows Server 2003, Datacenter Edition for 64-Bit Itanium-Based Systems; Windows Server 2003, Datacenter x64 Edition; Windows Server 2003, Enterprise Edition (32-bit x86); Windows Server 2003, Enterprise x64 Edition; Windows Server 2003, Standard Edition (32-bit x86); Windows Server 2003, Standard x64 Edition; Windows Server 2003, Web Edition; Windows Small Business Server 2003 ; Windows Vista; Windows Vista Business; Windows Vista Business 64-bit edition; Windows Vista Business N; Windows Vista Enterprise; Windows Vista Enterprise 64-bit edition; Windows Vista Home Basic; Windows Vista Home Basic 64-bit edition; Windows Vista Home Basic N; Windows Vista Home Premium; Windows Vista Home Premium 64-bit edition; Windows Vista Starter; Windows Vista Starter N; Windows Vista Ultimate; Windows Vista Ultimate 64-bit edition; Windows XP; Windows XP 64-bit; Windows XP Home Edition ; Windows XP Home Edition N; Windows XP Media Center Edition; Windows XP Professional Edition ; Windows XP Professional N; Windows XP Professional x64 Edition ; Windows XP Service Pack 1; Windows XP Service Pack 2; Windows XP Starter Edition; Windows XP Tablet PC Edition
bu da ilginç . neyse sorumun cevabını aldım teşekkürler arkadaşlar
http://www.microsoft.com/downloa ... 92A3&displaylang=en Nisan güncellemesi de çıkmış iki aya bir veriyorlar sanırım.
Bi sorum daha olcak arkadaşlar . şidmi yeni bi konu açmiyim dedim.İşlemcim 64 bit. Ati nin 32 bitlik sürücülerini indiridim de diom ki bu 64 bitlik sürücülerini indirsem performansta artış olur mu. yada Vista 32 bit onla bi uyuşmazlık yaşar mı ? yawaş yawaş 64 bite geçelim dimi :p :)