Selamlar..Elinde DirectX10 destekleyen(4850) ekran kartım var..Fakat işletim sistemim XP32 bit...Elimde directx10 u destekleyen kart varken directx9 ile yeni oyunları oynamam doğrumudur..Veyahut soruyu şöyle sorayım.Directx10 ile 9 arasında fark vista veya win 7(directx10 destekleyen işletim sistemi)geçmeme değecek kadar barizmi...Şayet geçersem Sırf bu yüzden işletim sistemimi yenileyip bilgisayarı formatlayacağım,oyunları tekrar yükleyeceğim b..Buda epey zaman alacak benim için..Bu konuda bilgisi olanlar paylaşabilirmi..Biri XP'de directx10 u destekleyecek demişti..Bu bir hurafimi yoksa doğrumu
Directx9 veya Directx10 hakkında
XP DirectX 10'u desteklemeyecek. DX9 ile DX10 arasında görüntü kalitesi bakımından epey fark var. İnternetten ikisinin arasındaki görüntü farklarını gösteren resim ve videolara ulaşıp kararı kendiniz verebilirsiniz.
kardeş XP nin fişini çektiler yani.onun için desteklemiyor...ya vista kuracaksın ya da windows 7
Pardon..Ben Vista'nın daha bir sürü açıkları olduğunu ve birçok programlada hala uyumsuz olduğunu okumuştum..Ayrıca DirectX9 destekli oyunlardada sorunlar yaşattığını duydum.Ama son güncellemeleriyle ne halde bir bilgim yok..Bu konuda bilginiz varmıdır?
Firat982Pardon..Ben Vista'nın daha bir sürü açıkları olduğunu ve birçok programlada hala uyumsuz olduğunu okumuştum..Ayrıca DirectX9 destekli oyunlardada sorunlar yaşattığını duydum.Ama son güncellemeleriyle ne halde bir bilgim yok..Bu konuda bilginiz varmıdır?Vista ile ilgili duyduklarınız ne yazık ki, sadece dedikodu. Aslı yok.
Firat982Pardon..Ben Vista'nın daha bir sürü açıkları olduğunu ve birçok programlada hala uyumsuz olduğunu okumuştum..Ayrıca DirectX9 destekli oyunlardada sorunlar yaşattığını duydum.Ama son güncellemeleriyle ne halde bir bilgim yok..Bu konuda bilginiz varmıdır?Yanlış duymuşsunuz vista şuanki windowsların içinde en stabil ve en akıllı olanı(Windows 7'yi saymıyorum) donanımınızı salt ve gelişigüzel değil altyapısındaki yen nesil teknolojileri kullanarak en optimize vede akıllı olarak kullanıyor,üstelik daha güvenli...
https://www.chip.com.tr/forum/Win ... ak_t55328_wp14.html burayı incelediğimde hala vistanın alması gereken çok yol olduğu izlenimi geliyor bana..Madem Vista bu kadar stabil peki Windows 7 niye piyasaya çıktı buda kafamda soru işareti
Çünkü Vista dedikodular ve sabırzıklar sonucu "istenmeyen çocuk" oldu.Zamanında Windows 2000 çıktığında o ana kadar ki en stabil sistem olmasına karşın,aynı şey onunda başına gelmişti,Microsft ondan sonra biraz modifiye ile Windows XP'yi çıkardı,milyonlar kullandı.Oysaki çekirdek yapıları hemen hemen aynıydı(Windows 2000=NT 5.0,Windows XP=NT 5.1)Şuan Vista ile Win7'nin akrabalıkları gibiydi yani.
Windows 7'yi çok beğendim Vistadan daha iyi birkaç özelliği mevcut ama eğer bu dedikodular ve sabırsızlıklar olmasydı Windows 7 belki çok daha sonraları çıkardı
Bende yıllarca Windows Xp kullandım,Vista'ya da geçeli öyle çok uzun süre olmadı.
Ama herşeyin bir dönemi olduğunu bu dönemi teknolojik süreçlerin belirlediğini unutmamak lazım...
Bence sırf dedikodu çıktı diye,milyonların hayatı değiştirecek uygulama veya yeni ürüm çıkarmaz.Microsoft.Dedikoduya karşı RESMİ SİTESİNDEN VE ÜLKELERİN İLGİLİ BASIN KURULUŞLARI GEREKLİ BİLGİLENDİRMEYİ YAPAR GEÇER.Bence biraz önce belirttiğim linkteki gibi.. Vista'da çözümünü bulamadıkları veya imkansız kronik sorunlardan Windows 7 çıkardılar gibi geliyor bana..Windows 7 nin stabil hale(türkçe ve home) geçeseyi kadar XP'ye devam.Directx10 hasretine devam gibi geliyor benim açımdan :)
Firat982Bence sırf dedikodu çıktı diye,milyonların hayatı değiştirecek uygulama veya yeni ürüm çıkarmaz.Microsoft.Dedikoduya karşı RESMİ SİTESİNDEN VE ÜLKELERİN İLGİLİ BASIN KURULUŞLARI GEREKLİ BİLGİLENDİRMEYİ YAPAR GEÇER.Bence biraz önce belirttiğim linkteki gibi.. Vista'da çözümünü bulamadıkları veya imkansız kronik sorunlardan Windows 7 çıkardılar gibi geliyor bana..Windows 7 nin stabil hale(türkçe ve home) geçeseyi kadar XP'ye devam.Directx10 hasretine devam gibi geliyor benim açımdan :)kesinlikle haklı