Direnç Ölçme Projesi

csharpscript
20-03-2012, 09:48   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
10 mesaj

Visual Studio 2010 Programında "Direnç Ölçme" programı hazırlıyorum. Program şu;
Direncin 1.renk 2.renk 3. renk çarpan ve tolerans renklerini giriyoruz ve bize direnç değerini hesaplıyor.İstenirse direncin değeri girilerek bize direnç resmi üzerinden direnç renklerini görüntülüyor..." Arkadaşlar ben sizden yardım istiyorum.Bu projemi nasıl Geliştirebilirim?

kyesil
20-03-2012, 23:17   |  #2  
Üye
52 mesaj

renkler için 4 tane combobox olsun renkleri ekle siyahın index i 0 olacak zaten combo da

bu direnç hesaplaması

[ Tüm kodu seç ] [ Yeni Pencerede Göster ]
  string r1= combo1.selecteditemindex.tostring();  string r2= combo2.selecteditemindex.tostring();  string r3= combo3.selecteditemindex.tostring();  int carpan= combo4.selecteditemindex;  sonuc.text=( convert.toint32(r1+r2+r3)*math.pow(10,carpan) ).tostring();
bu da renk hesaplaması
[ Tüm kodu seç ] [ Yeni Pencerede Göster ]
  int d1= convert.int32(sonuc.text[0]);  int d2= convert.int32(sonuc.text[1]);  int d3= convert.int32(sonuc.text[2]);   int carp= sonuc.text.length-3;  combo1.selecteditemindex=d1; combo2.selecteditemindex=d2; combo3.selecteditemindex=d3; combo4.selecteditemindex=carp;
toleransı falan eklersin 
benim csharpcam biraz bozuk sen bi ayar ver artık

csharpscript
22-03-2012, 10:35   |  #3  
OP Taze Üye
10 mesaj

çok teşekkür ederim canım kardeşim sen ne okuyorsun ya da ne okudun ? mesleğin var mı?

kyesil
23-03-2012, 23:25   |  #4  
Üye
52 mesaj

bilgisayar öğretmenliği son

csharpscript
29-03-2012, 08:33   |  #5  
OP Taze Üye
10 mesaj

hangi üniversite ve kaç puanla girdin ben de bilgisayar öğretmeni olmak istiyorum ne yapmam gerekiyor ? ben 11. sınıfım ve bölümüm bilişim teknolojileri bölümü, bilgisayar teknisyenliği alanını okuyorum zaten bana bilgisayar öğretmenliği için ek bir puan alacağım.

asiii
13-04-2012, 17:54   |  #6  
Taze Üye
1 mesaj

arkadasla r bnada  vısual  studıo   programında    direnc  renklerını  girince degerını veren program lazım .s pazetesıye kadar yapmam lazım proje odewı  :))

csharpscript
14-04-2012, 10:26   |  #7  
OP Taze Üye
10 mesaj

yukarıyı okumadın herhalde kodlar yazıyor ya :))

kyesil
28-04-2012, 09:26   |  #8  
Üye
52 mesaj
Alıntı: csharpscript  
hangi üniversite ve kaç puanla girdin ben de bilgisayar öğretmeni olmak istiyorum ne yapmam gerekiyor ? ben 11. sınıfım ve bölümüm bilişim teknolojileri bölümü, bilgisayar teknisyenliği alanını okuyorum zaten bana bilgisayar öğretmenliği için ek bir puan alacağım.
Ben Fırat'tayım Teknik Eğitim Fak. de, artık Teknik Eğitim Fak. yok teknoloji fakülteleri var. öğretmenlik sadece eğitim fakültelerinde var. Teknoloji Fakülteleri formasyonla öğrt. oluyor diye biliyorum. Biz teknik eğitim bilg. öğrt. son jenerasyonuyuz. Puanlama ile ilgili bi fikrim yok. Ben karambole geldim oraya. 

Tercih yapmadan önce konuyla ilgili detaylı bilgilendirmeyi hocalarından al mutlaka, yeterli bulmazsan rehberlik hocaları, dershane hocaları sömür, onları. Ama bu işi seviyorsan bilgisayar müh. yada teknoloji fakültesindeki yazılım müh. tercih et

csharpscript
29-04-2012, 10:21   |  #9  
OP Taze Üye
10 mesaj

çok haklısın kardeşim ama mevcut sistem olan ösym mühendislik ve yazılım mühendisliklerini mf- 4 den alyor yani ikinci basamak sınavından alıyor.Ama Bilgisayar öğretmenliği yg-1 den alıyor benim lys temelim bile yok evet ben yüksek bilgisayar mühendisi olmak istiyorum benim için bu amaç ilk bilgisayar öğretmenliğini bitireceğim kazanamazsam programcılıkla başlarım öğretmenlikten sonra fen-edebiyat fakültesinde bilgisayar alanını okuyacağım ondan sonra bilgisayar mühendiliğini tercih edeceğim çünkü mesleğimde en iyi olma istiyorum...