Disc is unreadable

Snake Plisken
02-11-2007, 18:09   |  #1  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
63 mesaj

Selam arkadaşlar. Bende XBox 360'da bazı oyunları konsolun dvd rom'una taktığımda DISC IS UNREADABLE (DİSK OKUNAMIYOR) hatası veriyor. Yalnız bu her oyunda olmuyor bazı oyunlarda oluyor. Bioshock'u üç kere aldım üçünde de disc is unreadable hatası verdi , Stranglehold'da disc is unreadable hatası verdi. Ama Lost Planet , Overlord , Ninety Nine Nights , Guitar Hero 2 , Pro Evolution Soccer 2007 vb. gibi oyunlarda hiç disc is unreadable hatası vermiyor. Bu oyunları hiç sorunsuz bir şekilde oynayabiliyorum. Sorunumu nasıl halledebilirim yardım ederseniz çok sevinirim. Çok teşekkürler. İyi akşamlar.

Konsolum: NTSC-J ve FIRMWARE'li

Borga-x
02-11-2007, 18:21   |  #2  
İlk Maestro
Teşekkür Sayısı: 2
11,767 mesaj

DVD veya CD(neyse artık ) bozuk.Elindeki bu bozuk medyaları bir bilgisayarda tekrar kopyalayıp yazarsan ve yazdıgın yenı medyayı konsola takarsan buyuk ıhtımal çalışacaktır. Yanlız yazdırma işlemini düşük hızlarda yapmanı öneririm. Atıyorum 48 hızında yazılan bır DVD ıle 24 hızında yazılan bır DVD'de az da olsa fark vardır. Yuksek hızda yazılan DVD'nın sonlarına doğru yazdırma işlemi sürekli atlar.bu bır kac byte'dır ama dvd'nın çalışmaısnı engelleyebılır.
Şöyle bır seyde yapabılırsın once HDD attıgın dosyaları yenı medyaya da yazdırabılırsın. Verının sağlam olup olmadıgını NERO programı ıcındekı ufakl programcıklardan öğrenebılırısn

Son Düzenleme: Borga-x ~ 02 Kasım 2007 18:26
Snake Plisken
02-11-2007, 22:39   |  #3  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
63 mesaj

Cevabın için çok sağol dostum. Yalnız oyunları ben yazmıyorum satın alıyorum. Bioshock'u üç kere aldım üçünde de disc is unreadable hatası verdi ki iki kere aldığım yer bana ikinci yollayışında oyunu başka konsolda test edip denedim çalışıyor dedi güvenilir biriydi. Üçüncü alışımı Ankara'da Japon Oyuncak'tan yaptım ki burası hep sağlam oyun satar bozuk çıkmaz önceden aldığım oyunları hep çalıştı. Bana sorun başka bir yerde gibi geliyor. Sence nerdedir?