harddisk i bölmek performans ı nasıl etkiler (olumlu-olumsuz). tek bi harddisk kullanıp bölmek mi daha iyi yoksa 2 harddisk kullanmak mı?
disk bölmek
Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.Hiç farketmez.Tabi 2 ayrı diskinin olması yedeklerin açısından daha iyi olur.Performans farkını (olumsuz olarak),sadece tek diski bölüp,işletim sistemini yüklediğin sürücüde boş alan miktarı azaldığı zaman görürsün.
hd 80 gb ve üzeri ise bölmeni tavsiye ederim.
tabiki de performansı etkilemez diski bölmek ama raid le iki disk bağlarsan bilgisayara hele de raid0 la performansın çok artar tabi biri disklerden birinde bozukluk yani veri kaybı olunca diğer disktede olur ben raid 0+1 yapmanı tavsiye ederim...
performans artışı istiyorsan RAID yapabilirsin ancak tek bir HDD yi bölmekle perfmormans artışı sağlanmaz, en azından ben böyle bir şey duymadım. Ama sen performans artışına kafayı taktıysan 2 HDD ile RAID yaparsın olur biter, kesin hızı farkedersin.
oohhhooooo elvis bence raid'i hiç karıştırma.Hem extra masraf,hemde verdiğin para kadar performans alamıyorsun.Hem bir sonraki gelecek soruyu ben sana söylim, "raid nedir,nasıl yapılır". Ne kadar anlatsanda görmezse yapamaz gibi geliyor.
Dostum lasvegaswings,sen tek diski ikiye böl veya ikinci diski yedek olarak bulundur.Bende öyle yapıyorum...
beyler bu RAID nasıl yapılıyor, adam akılı bilen var mı? Kaç hdd le performans artışını tam sağlayabiliyoruz? Ne dersiniz...
Dostum atalarımızın bir lafı vardır; "ben eşşeğimin huyunu bilirim diye..." :))
(Kimse alınmasın,deyim olarak kullandım...)
elvis,pirince taşı karıştıran sensin,ayıklamakta sana düşüyor... :p
hahahaaahaah.Şimdi oldu :))
Arkadaşlar şaka bir yana, CHIP eski sayılardan birinde en ince ayrıntısına kadar anlatmıştı ama inanın hangi sayı olduğunu hatırlamıyorum.O kadar dergiyi karıştırıp hangi sayıda olduğunu bulup söylemek de üşendiriyor açıkçası :(
evet bir sayısında RAID i A dan Z ye vardı, ben de oradan iyice öğrendim ne olduğunu RAID'in. Ama herkes bizim gibi arşivci olamayacağından eski dergilerinizi karıştırın da bakın demeyeceğim, ama internette aratırsanız inanın birçok kaynak bulursunuz. Hem bu bilgi için Çin'e kadar gitmenize de gerek yok, sadece google.com a girip RAID yazın bitsin :)