Disk Bölümleme mantığı hk yardım ?

soner-24
21-10-2010, 12:40   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
215 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2006

Herkese merhaba 500Gb'lık WD diskim var WD'nin kendi aracıyla test ettiğimde sektör hatası olduğundan bahsediyor birkaç sorun hakkında bilginize danışmak istiyorum.

1. Diski bölerken nasıl bölmeliyim  mesela 500gb lih disk'i üç eşit parçaya böleceğim önce biyik parçayı ayırıp sonra büyük olanı mı ikiye bölmeliyim yoksa önce küçük parçayı ayırıp sonra büyüğü mü ikiye bölmeliyim yada farketmezmi ?

2. Yukarıda bahsettiğim gibi WD kendi disk aracıyla test ettiğimde bozuk sektör uyarısında bulunmuştu bozuk sektörü aynı araçla disk'i sıfırlayarak kurtarabilirmiyim yada nasıl kurtarabilirim ?

3. Birde üç bölümün dışında 10Mb boyutunda küçük bir part gözüküyor bu nedir anlamadı ayırma boyutu diye birşey var omudur oysa aynı PC de 1Tb lık Samsung var 4 Part onda neden 3 tane var iki'si 1Mb lik bir'i 10Mb bunlar yanlış bölümlemeden kaynaklı olabilirmi ?

4. İyi bir bölümleme için neler yapmalıyım Part boyutları nekadar olmalı maksimum 500Gb de kaç part 1Tb de kaç part olmalı ?

Şimdilik aklımdakileri yazdım fakat var olup hatırlayamadıklarımda var aklıma geldikçe eklemeye çalışacağım yardımlarınızı bekliyor şimdiden Teşekkür ediyorum.